Politidirektoratet advarer mot høyere fartsgrenser

<p>Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Et forslag fra Frp om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene blir møtt med skepsis hos Politidirektoratet og politiet i Møre og Romsdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fartsgrenseforslaget har vært på høring, og Politidirektoratet påpeker at økte fartsgrenser vil føre til økt risiko for ulykker og flere alvorlige trafikkulykker, skriver VG.

I dag er øverste lovlige fartsgrense på norske motorveier 110 kilometer i timen. Møre og Romdal politidistrikt mener det bør forbli slik.

«Distriktet fraråder på det sterkeste innføring av 120 km/t på motorvei i Norge», står det i høringssvaret. Også Helsedirektoratet går mot forslaget.

Det får ikke Frps Bård Hoksrud til å endre oppfatning. Han vil ha høyere fart.

– For noen av de aller beste motorveiene vi har i Norge er bygd for 130 kilometer i timen. De er egentlig bygd for enda høyere fart, sier Hoksrud til VG.

Saken ligger nå på samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) bord.

Personvernpolicy