Slik gikk det da 3306 kjøretøy ble stoppet og sjekket

Kontrollørene til Statens vegvesen har hatt en hektisk uke, over 3.000 tunge kjøretøy har blitt stoppet og sjekket. Foto: Statens vegvesen.
Kontrollørene til Statens vegvesen har hatt en hektisk uke, over 3.000 tunge kjøretøy har blitt stoppet og sjekket. Foto: Statens vegvesen.

En ting overrasket kontrollørene positivt.

Denne uken har Statens vegvesen hatt storkontroll en rekke steder på Østlandet 3306 tunge kjøretøy har blitt sjekket, i fjellområdene.

Det ble avdekket en rekke feil og mangler. 165 sjåfører fikk kjøreforbud og 11 anmeldt. Men alt var langt fra negativt:

– Alle kontrollørene jeg har snakket med bekrefter at dekk blir bedre og at de aller fleste har med seg det riktige antallet kjettinger, sier leder for kontrollene, Martin Børresen.

– Veldig bra tall

Kontrollene ble gjennomført på Otta i Gudbrandsdalen (E6), Kalplassen i Valdres (E16), Gol (Rv7 og Rv52) og Bergrønningen i Alvdal (Rv3).

Statistikken fra kontrollplassene bekrefter kontrollørenes beskrivelse. Kun seks kjøretøy hadde et eller flere dekk som ikke var godkjent og 16 kjøretøy manglet en eller flere kjettinger.

– Dette er veldig bra tall. Det viser at fokuset på dette og innsatsen som er lagt ned fra mange hold de siste årene hjelper. Bransjen tar dette på alvor og førerne vet at det ikke lønner seg å slurve med vinterutrustningen, sier Børresen, i en pressemelding.

Les også: Vegvesenet slo til på natten, det ga resultater

Falskt førerkort

722 av de 3.306 tungbilene som var innom en av kontrollplassene ble underlagt en utvidet kontroll. Av disse fikk 274 (38 prosent) skriftlig mangel og 165 (23 prosent) fikk kjøreforbud fram til feil og mangler var rettet.

– Vi reagerte blant annet på tilfeller av dårlig lastsikring, dårlig sikt ut av frontruten på grunn av pyntegjenstander, avrenning av fiskeslo fra lasterom og bremsefeil, sier Børresen.

Det ble skrevet ut totalt 11 anmeldelser i løpet av kontrollene. Disse gjaldt blant annet grove brudd på kjøre- og hviletidsreglene, manglede førerrett og til og med et falskt førerkort fra Polen.

Les også: Nektet å stoppe – det var kanskje ikke så rart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden