Politiet skal kjøpe Volvo og Mercedes

<p>Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.</p>
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Volvo V90CC og Mercedes-Benz Vito blir politiets patruljebiler de neste sju årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov i dag og i fremtiden, og innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets fellestjenester i en pressemelding.

Politiets fellestjenester har i lengre tid jobbet med å få på plass en ny bilavtale og har nå valgt to bilmodeller som skal dekke politiets behov. Volvo V90CC skal brukes som liten patruljebil og hundepatrulje, og Mercedes-Benz Vito skal brukes som stor patruljebil.

– Kontraktene er tildelt leverandørene som hadde best forhold mellom kostnad og kvalitet basert på politiets evalueringskriterier, sier Tor Arne Ballo, prosjektleder for kjøretøyanskaffelsen, til Politiforum.

Han legger til at den estimerte verdien på kontraktene er på 1,2 milliarder kroner.

Til sammen meldte ti aktører fra hele Europa sin interesse i forbindelse med anskaffelsen.

Personvernpolicy