Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. Bildet er fra Drammen havn, norges største bilhavn. I 2018 tok havna i mot rundt 110.000 biler. På slutten av året var i underkant 40 prosent av dem elbiler.
Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. Bildet er fra Drammen havn, norges største bilhavn. I 2018 tok havna i mot rundt 110.000 biler. På slutten av året var i underkant 40 prosent av dem elbiler. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid. Byen blir den første i verden hvor en av fem biler går på elektrisitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare å gratulere politikerne i Bergen. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tall fra Statens vegvesen viser at det er 21.910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113.422 biler. Bergen kommer til å bli første større by i verden som passerer 20 prosent elbilandel, ifølge foreningen.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på om lag 9 prosent. I Oslo er andelen på 16,3 prosent, Trondheim ligger på 11,9 prosent og Stavanger har 13,2 prosent elbilandel, viser tallene fra Statens vegvesen.

– Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske at det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, understreker Bu.

Personvernpolicy