Kinoaktuell nå:

«Ford v Ferrari»: Den fantastiske historien om superbilen

«Ford v Ferrari» er kino-suksessen som forteller historien om da Ford bestemte seg for å ta opp kampen mot Ferrari. Video: 20th Century Fox

Ford følte seg lurt, slik hevnet de det.

«Ford v Ferrari» er kino-suksessen som forteller historien om da Ford bestemte seg for å ta opp kampen mot Ferrari.

Her er det billøp, dramatikk og ulykker. Samtidig kommer vi tett på hovedpersonene som gir absolutt alt for å lykkes.

Tidligere i år fikk vi i Broom en unik invitasjon til Fords motorsportsenter i England. Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen fikk møte nye Ford GT, samtidig som han fortalte om det som skjedde den gangen på 60-tallet da den mektige Ford-sjefen følte seg lurt av Ferrari – og bestemte seg for å ta en helt spesiell hevn.

Hvis du ikke fikk den med deg den gangen, får du muligheten igjen nå. Her er Vegards historie:

Ikke småtteri

Langt ute på landsbygda i Nord-England, ofte nedtynget av regn og tåke, har Ford sitt M-Sport-senter – vuggen til mye av motorsport-satsningen deres. Her jobber det over 200 mennesker, som gjør alt de kan for at bilene deres skal kjøre raskest mulig.

De fleste tusler rundt i slitte, blå kjeledresser, og ser ut som de jobber på et bakgårdsverksted. Men i realiteten er at det er få som vet mer om å utvikle racingbiler, enn man gjør her.

Det er ikke småtteri de har stablet på beina gjennom årene.

Nå sist kan de blant annet vise til sjåførmesterskapet i WRC både i 2017 og 2018. Men de har mye mer enn det på samvittigheten. Inne i pokalrommet er det stappfullt. En rekke suksessbiler står også utstilt. Colin McRae har sågar fått et eget TV-spill oppkalt etter seg.

Det omtales gjerne som å ha «Pedigree», på engelsk. Det er vanskelig å oversette, men kan kanskje best beskrives som å ha tyngde i det du driver med. Og Ford er en tungvekter i motorsport.

Personlig synes jeg faktisk også at de har den aller mest spennende racinghistorien av alle. Og som et resultat av nettopp den historien – som skjedde tilbake på 60-tallet – får jeg nå kjøre en av bilene jeg har hatt på ønskelista siden jeg så den bli avduket for over to år siden.

Les også: Røkke hadde den eneste i Norge – før denne kom!

(Saken fortsetter under)

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen fikk prøve Ford GT. Superbilen er produsert i et begrenset opplag, og man må søke om å få lov til å kjøpe den. I Norge er Kjell-Inge Røkke én av kun to som har fått innvilget søknaden.
Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen fikk prøve Ford GT. Superbilen er produsert i et begrenset opplag, og man må søke om å få lov til å kjøpe den. I Norge er Kjell-Inge Røkke én av kun to som har fått innvilget søknaden.

Ferrari og Ford

Men litt historie, først. For den er verdt å fortelle om. På starten av 60-tallet var Ferrari overlegne i 24-timersløpet på Le Mans. Dette var ikke bare verdens største bilrace – men ble regnet av mange som det største idrettsarrangementet på kloden.

Skulle du være sjef i motorsport, var det her du fikk mest kred. Kanskje ikke så rart. For du får ikke satt en bil på så mye tøffere utfordring enn å dundre rundt så fort det bare går – i 24 timer i strekk.

Ferrari-sjefen, Enzo Ferrari, la veldig mye prestisje i motorsporten. Så mye, faktisk, at det gikk utover økonomien til det italienske bilmerket. Og her kommer Ford inn i bildet.

Les også: Her får han en helt unik bilopplevelse

Trakk seg i siste liten

Henry Ford II hadde overtatt sjefsstolen etter sin far. Og et økonomisk haltende Ferrari, ble ansett for et passende bytte for oppkjøp. Partene kom da også langt i å få til akkurat det.

Så langt at Henry Ford II og hans advokater i 1963 dro fra USA til Maranello for å skrive under på oppkjøpet.

Men i siste liten sa Enzo plutselig «No!». Det utslagsgivende var at Ford også skulle få kontroll over motorsportsatsningen. Det punktet var ikke aktuelt for Ferrari-faderen å godta.

Historiene har vært flere om hvordan oppbruddet skjedde. En sier at Enzo sa at han måtte ut en tur – bare for å gå og aldri komme tilbake. Andre sier at han sa nei til kontrakten, og gikk.

Uansett hvordan del foregikk, ble resultatet det samme: Ford dro tilbake til Detroit uten Ferrari-merkevaren i bagasjen. Og Henry Ford II var rasende.

Han hadde ingen intensjon om å la seg bli ydmyket av Enzo. Og som straff for å trekke seg i siste øyeblikk, skulle Ford slå tilbake der han visste at det ville såre Enzo mest. På racerbanen. På Le Mans.

Les også: Le Mans: Her skjedde historiens verste racingulykke

(Saken fortsetter under)

Denne karen ble headhuntet til Ford, for å være med å utvikle en racerbil som kunne sette Ferrari på plass i Le Mans: Carrol Shelby. Foto: AFP / Jeff Haynes
Denne karen ble headhuntet til Ford, for å være med å utvikle en racerbil som kunne sette Ferrari på plass i Le Mans: Carrol Shelby. Foto: AFP / Jeff Haynes

Hentet legende

Planen var enkel den: Bygge en racerbil – dra til Frankrike og gruse Ferrari. Ta med pokalen hjem, kanskje sende en spydig melding til Ferrari-sjefen i et TV-intervju – og la det være med det.

Men hvis det var enkelt å slå Ferrari, ville selvsagt noen gjort det for lengst. Og Ford fikk raskt erfare at å vinne Le Mans ikke er noe du bare kan bestemme deg for. Det koster. Penger. Tid. Blod. Ja, til og med liv.

Ford fikk med seg selveste Carrol Shelby på laget. En mann som både bygde og kjørte racerbiler med sterke resultater.

Shelby på sin side fikk med seg racerføreren Ken Miles. De to ledet arbeidet med å bygge Ford GT40. Bilen fikk forøvrig navnet fordi den var bare 40 tommer høy. V8-motor sørget for voldsomme krefter. Ford ante konturene av noe stort.

Les også: Krasj på racerbanen: – Dette er dessverre ikke uvanlig

(Saken fortsetter under)

Det er ikke lett å plutselig skulle bygge en racerbil som skal kunne tukte selveste Ferrari. GT40 møtte på mange utfordringer. Foto: AFP
Det er ikke lett å plutselig skulle bygge en racerbil som skal kunne tukte selveste Ferrari. GT40 møtte på mange utfordringer. Foto: AFP

Ny nedtur

Allerede året etter det smertefulle møtet med Ferrari var bilen klar. Men racet ble ikke noen god opplevelse. Ferrari banket inn en trippelseier. De ydmyket både Ford og de andre konkurrentene. Ford tuslet tilbake til USA med halen mellom beina. Ingen av de tre bilene som deltok, fullførte løpet.

Det var imidlertid ett lyspunkt. De satte nemlig ny banerekord - med tiden 3:49.4. Et lite tegn på hva denne bilen var i stand til, når alt stemte.

Og Henry Ford II var ikke typen som ga seg så lett. Han spyttet mer penger inn i prosjektet sitt. I 1965 var Ford på startstreken, igjen. Flere biler, denne gangen. Mer tid til utvikling, gjorde også at bilene var langt bedre rustet til å stå løpet ut. Nå skulle Henry få sin hevn.

Skuffelsen ble naturligvis stor, da det endte med en ny, stor nedtur. Ikke en eneste av bilene fullførte.

Les også: – Plutselig var det slutt på veien – så smeller det

(Saken fortsetter under)

24-timersløpet i Le Mans regnes fortsatt som det råeste bilracet i verden – og samler opp mot 260.000 tilskuere. fOTO: AP / David Vincent
24-timersløpet i Le Mans regnes fortsatt som det råeste bilracet i verden – og samler opp mot 260.000 tilskuere. fOTO: AP / David Vincent

Så kom hevnen

Historien kunne endt der. Ford hadde allerede investert enorme summer i bilen – og blitt ydmyket to ganger på rad. Kanskje det var på tide å innse at Ferrari ikke kunne slås?

Heldigvis var Henry Ford II av en annen oppfatning. Han ga gass videre. I 1966 stilte de til start, igjen. Denne gangen med 12 biler!

Løpet var lenge spennende. Ferrari og Ford knivet i teten. Men etter hvert ble det klart at den nye GT40-en var et råskinn. Gjennom dagen, gjennom natten. Miles var dessuten i kjempeslag. Han imponerte stort, etter en vanskelig start. I løpet av løpet satte han flere rekordsterke rundetider.

Og da 24 timer var unnagjort – var det Ford som dundret først over målstreken – og inn i historiebøkene. De tok like godt første-, andre- og tredjeplass.

Les også: Denne gamle Forden satte auksjonsrekord

(Saken fortsetter under)

Det ble ingen enkel start for Ford GT40. Men allerede første gangen den var med på 24-timersløpet i Le Mans, satte den banerekord.
Det ble ingen enkel start for Ford GT40. Men allerede første gangen den var med på 24-timersløpet i Le Mans, satte den banerekord.

Tragisk slutt

Ford hadde endelig fått sin hevn – men GT40 ga seg ikke med det. Den gjentok bragden de neste TRE årene! I tillegg var den en suksess på en rekke andre racingbaner. Blant annet Daytona.

Ford hadde slått selveste Ferrari – du får ikke et større kompliment i motorsport, enn det!

Dessverre for Miles, som var så sentral i utviklingen av bilen, ble han drept i forbindelse med testing av bilen allerede to måneder etter den første seieren. Bilen han kjørte fikk tekniske problemer og spant av veien – før den traff et tre. Miles døde på stedet. Shelby mistet både en god venn og en helt sentral samarbeidspartner.

Les også: Ble saksøkt fordi han solgte sin egen bil

Ble ikke erstattet

GT40 fikk etterhvert gå av med pensjon, uten at den ble erstattet. Ford hadde fått hevnen sin – og bilprodusenten måtte fokusere på andre ting enn å "bare" vinne bilrace.

Først i 2006, i forbindelse med 50-årsjubileet for den første seieren i Le Mans, kom generasjon to. En hyllest til ikonet.

I 2017 var det duket for tredje generasjon. Den heter GT. Akkurat som originalen, vant også denne 24-timersløpet på Le Mans. Du gjetter kanskje hvem de slo? Det stemmer, Ferrari!

Og nå som du har hørt historien, skjønner du kanskje også hvorfor dette er en så spesiell bil.

Nye GT blir kun produsert i 1.350 eksemplarer – og skal du kjøpe den, må du love å ikke parkere den i garasjen. Bilen skal brukes. Du får heller ikke lov å selge den for å tjene penger.

Les også: Carroll Shelby: En amerikansk billegende er død

Min tur

Det er kort sagt svært få som får gleden av å eie denne bilen. Ja, det er rett og slett nesten umulig å slippe til, selv bare for en test.

Når vi plutselig får en slik anledning i fanget, er det derfor bare å gripe den begjærlig med begge hender.

Og vipps, så er jeg her i England, på vei til Fords racingfabrikk og testbane. Jeg kan allerede høre bilene som dundrer rundt, lenge før jeg ser dem. Først noen minutter senere kommer den ene av bilene rullende inn til depotet. Hjertet gjør et byks!

Jeg må klype meg i armen, for å skjønne at det faktisk er min tur til å sitte bak rattet, om bare noen minutter.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Ford GT: Superbilen er produsert i et begrenset opplag

Lamslått

Ford GT er, som kanskje har skjønt, en sånn bil du blir litt lamslått bare av å se på. Det er litt vanskelig å forklare – for det å se bilen i virkeligheten er noe helt annet enn å betrakte bilder av den. Det er først når du står like ved, du skjønner hvor ekstremt fokus det er på å redusere luftmotstand – og hvor herlig frekk fronten er.

Også er den lav! Hvis denne skulle vært navnet etter høyde, ville den kanskje hete GT 41,7. For den er faktisk ikke høyere enn 41,7 tommer når den står i trackmode. Ikke mye høyere enn originalen, med andre ord.

Prikken over i-en er saksedører som kan gjøre selveste Lamborghini grønne av misunnelse.

Man må da saksedører. Lamborghini – eat you heart out!

Innvendig er det imidlertid sparsomt – det ser nesten uferdig ut. Her er det ikke gjort plass til noe som ikke har en praktisk funksjon. Tepper er fy-fy, masse unødvendig skinn på dashbord og midtkonsoll kan du bare glemme. I stedet er det masse eksponert karbon omtrent over alt.

Diger skjerm på infotainmentsystemet? Hva skal du med det – i denne bilen handler det om å kjøre. Bare det!

Rattet er mer eller mindre racing-klart. Knapper og brytere over alt – og på toppen masse lys som blant annet indikerer når du skal skifte gir.

Når du skal finne en god sittestilling, er det ratt og pedaler som justeres, ikke setet. Til og med baklyktene er «hule», slik at de kan slippe ut luft fra intercoolerne.

Det er nesten så vi kan se for oss salige Ken Miles og Carrol Shelby nikke anerkjennende til hva man har gjort.

Gåsehud? Det kan du banne på!

Les også: Ford Mustang Shelby: Norsk forhandler først i Europa

(Saken fortsetter under)

Et enkelt display foran rattet. Rattet er flatt både i toppen og bunnen.
Et enkelt display foran rattet. Rattet er flatt både i toppen og bunnen.

V8-motoren i de to første generasjonene er riktignok byttet med en 3,5-liters V6-er. Men for en V6-er det er! 647 hk gjør dette til en av de råeste sekssylindrede motorene du kan finne.

0-100 km/t tar kun 2,8 sekunder – og får den strekke ut på føttene, stopper ikke speedometeret før det er 3 km/t unna 350 km/t.

Du har bare bakhjulsdrift til å sørge for framdriften, så du må lete deg litt fram til hvor mye den tåler. Den er ikke enkel å kjøre veldig effektivt med. Men for et følelse det er!

Motoren hyler mer enn den brøler. Gåsehud? Det kan du banne på!

Gjennom svingene ligger den paddeflatt. Grepet kjennes uendelig. Styrefølelsen er det mest presise jeg har vært borti. Her er det hydraulisk styring, og ikke elektronisk. Man snakker om å bli ett med bilen. I S-kombinasjonen føles det som om hjertet mitt er en turboladet V6er! Det er en blå og en gul Ford GT tilgjengelig på testanlegget til Ford.

Les også: Topp 5: Gode grunner til å kjøpe amcar

Føler meg som en idiot

For å sette ting i perspektiv: Jeg har nettopp kjørt en Ford Mustang Bullitt på banen. Og den føltes som en snill pusekatt, sammenlignet med dette råskinnet.

Kreftene er helt hinsides!

Jeg kjører noen runder med instruktør, og er selvsagt aldri i nærheten av å hente ut potensialet i denne bilen. Jeg gjør også dumme og dårlige valg når jeg bremser. Rett og slett fordi de keramiske Brembo-bremsene er så hinsides gode.

– Don´t brake yet, sier instruktøren når vi nærmer oss svingen i det jeg anser som livsfarlig tempo.

– Vent? Han må være gal, tenker jeg,

Og jeg klarer ikke å vente. Trykker hardt på bremsen. Og i det jeg tror plomberingene mine skal røskes ut av munnen og dundre inn i frontruta, føler jeg meg som en idiot. Jeg kunne ventet mye lenger. Instruktøren smiler overbærende.

Det er på mange måter dette GT-en handler om. Stadig pushe dine egne grenser, for bilen har så mye mer å gå på enn du tror.

Les også: Sportsbilen sto i butikken i 32 år, før den ble solgt

(Saken fortsetter under)

Ford GT er en racerbil for vanlig vei.
Ford GT er en racerbil for vanlig vei.

Uforglemmelig

Etterpå får jeg sitte på under launch control og en «fast lap» med racersjåfør bak rattet. Herre, for en opplevelse. Langstrekket er ikke langt, men vi bikker 200 km/t før de keramiske bremsene gjør jobben sin.

Når jeg ramler ut av bilen etterpå, full av inntrykk og adrenalin, tenker jeg på Miles. Mannen som brukte utallige timer på utvikle den første GT40-en. Som ga livet sitt for at Henry Ford II skulle få hevnene sin.

Jeg er glad for at Enzo tirret godeste Henry Ford II. Hvis ikke hadde vi garantert aldri fått Ford GT40 – og jeg hadde aldri fått kjøre nye GT på Fords eget testanlegg i England.

Og til den første nordmannen som skaffet seg denne bilen, kan jeg bare si følgende:

– Dette misunner jeg deg, Røkke!

Les også: Denne boken koster like mye som en bil

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:36 Åtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27 Store forventninger til Raja som kulturminister12:08 Sterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07 Ytterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59 Bondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58 Fransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52 Her er Erna Solbergs nye regjering11:47 Solskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46 Erdogan advarer mot kaos i Libya11:11 Reiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09 Oslopakke 3 utsettes10:47 Nav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32 20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22 Professor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02 Norskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52 Ericsson økte omsetningen i 201909:51 Godtebutikk på nett legger ned09:50 Lars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12 Nå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12 800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11 EU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38 Mild vinter kan gi mer flått08:34 Den nye Solberg-regjeringen er klar08:06 Kinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48 Støre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26 – Solskjær må ha forsterkninger07:09 Norsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00 SV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51 Nybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45 Norsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24 Kina bekrefter flere virusdødsfall06:15 UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:32 Bøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30 Ikke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29 Valgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23 Sjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51 Storbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51 India på innvandrertoppen04:32 Flere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05 Departement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38 Frp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36 Australia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33 Oslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31 Dommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10 Kallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08 Eksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02 Trump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24 Byrådet i Bergen går av00:05 Styremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01 Tidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56 Russere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34 Medier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29 VG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55 Wolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11 Putin besøkte Abbas i Betlehem21:56 Ny jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18 DNB advarer mot svindel på Finn.no21:04 Byrådet i Bergen går av20:34 Trump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49 WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05 Skuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59 Statsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34 Abid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30 DN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13 «Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå er byggingen i gang17:50 SV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49 Aftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45 VG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38 KrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34 Vaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20 NRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11 Minst ni døde i uvær i Spania16:55 Erfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51 Dronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30 36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30 TV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08 Anniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04 Hauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59 Tre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54 Linda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39 Ulykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31 Eurorenten blir stående på 0 prosent15:29 Thingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12 Frode Berg får millionerstatning fra staten15:02 Turoperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02 Snøskred i turområde i Kirkenes14:46 66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42 Rømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33 VG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19 Kong Harald er friskmeldt14:11 Stadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02 Mann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58 Hetebølgen satte i gang en kjedereaksjon13:40 Medier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57 Influensautbruddet har stagnert12:25 Flere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 2019
Siste nytt
12:36NorgeÅtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27PolitikkStore forventninger til Raja som kulturminister12:08SportSterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07NorgeYtterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59PolitikkBondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58VerdenFransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52PolitikkHer er Erna Solbergs nye regjering11:47SportSolskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46VerdenErdogan advarer mot kaos i Libya11:11ReiseReiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09MotorOslopakke 3 utsettes10:47NorgeNav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32Norge20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22Helse og livsstilProfessor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02VerdenNorskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52PengerEricsson økte omsetningen i 201909:51PengerGodtebutikk på nett legger ned09:50NorgeLars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12Helse og livsstilNå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12Verden800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11PolitikkEU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38Helse og livsstilMild vinter kan gi mer flått08:34PolitikkDen nye Solberg-regjeringen er klar08:06NorgeKinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48PolitikkStøre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26Sport– Solskjær må ha forsterkninger07:09VerdenNorsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00NorgeSV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51NorgeNybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45PengerNorsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24Helse og livsstilKina bekrefter flere virusdødsfall06:15NorgeUDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:32NorgeBøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30Helse og livsstilIkke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29NorgeValgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23VerdenSjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51VerdenStorbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51NorgeIndia på innvandrertoppen04:32PolitikkFlere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05NorgeDepartement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38PolitikkFrp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36VerdenAustralia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33NorgeOslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31VerdenDommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10PolitikkKallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08NorgeEksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02VerdenTrump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24NorgeByrådet i Bergen går av00:05NorgeStyremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01PengerTidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56VerdenRussere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34NorgeMedier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29NorgeVG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55SportWolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11PolitikkPutin besøkte Abbas i Betlehem21:56PolitikkNy jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18PengerDNB advarer mot svindel på Finn.no21:04PolitikkByrådet i Bergen går av20:34PolitikkTrump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49VerdenWHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05KulturSkuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59PolitikkStatsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34NorgeAbid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30PolitikkDN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13Norge«Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå er byggingen i gang17:50PolitikkSV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49PolitikkAftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45PolitikkVG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38PolitikkKrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34VerdenVaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20PolitikkNRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11VerdenMinst ni døde i uvær i Spania16:55NorgeErfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51PolitikkDronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30Norge36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30PolitikkTV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08NorgeAnniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04PengerHauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59NorgeTre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54PolitikkLinda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39NorgeUlykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31PengerEurorenten blir stående på 0 prosent15:29SportThingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12NorgeFrode Berg får millionerstatning fra staten15:02ReiseTuroperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02NorgeSnøskred i turområde i Kirkenes14:46Sport66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42VerdenRømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33PolitikkVG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19KulturKong Harald er friskmeldt14:11PengerStadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02VerdenMann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58VerdenHetebølgen satte i gang en kjedereaksjon13:40PolitikkMedier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57Helse og livsstilInfluensautbruddet har stagnert12:25NorgeFlere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 2019
Populært