Slik kan bilen din se ut om 10 år

VIDEO: Slik kan bilen din se ut om 10 år

Lexus viser nå konseptbilen LF 30 som gir klare hint om hvordan de ser for seg bilismen om bare 10 år.

Vi mennesker overvurderer gjerne hvor fort utviklingen går de neste fem årene. Men vi undervurderer hvor fort det går de neste ti årene.

Altså; det skjer mindre på fem år, enn vi tror. Men mer på ti år.

Med dette i mente er det interessant å se på Lexus sin nye konseptbil som gir oss klare hint om hva vi kan forvente oss av bilismen framover.

Lexus LF 30 tar oss med ti år framover i tid. til rundt 2030. Det er ikke så lenge til.

Siden lanseringen av RX400 h i 2005, har Lexus banet vei innen elektrifisering. Eksempler på dette er totrinns reduksjonsgir og multi-stage hybridsystemene.

Lexus Electrified-visjonen som nylig ble kunngjort, setter mål av seg å ta store steg fremover hva gjelder ytelser, kjøreegenskaper, kontroll og kjøreglede – i en tid der mobilitet endrer seg og går i retning selvkjørende kjøretøy.

(Saken fortsetter under)

Vi kjenner igjen det tradisjonelle Lexus-designet på LF 30-konsptet.
Vi kjenner igjen det tradisjonelle Lexus-designet på LF 30-konsptet.

Framtidens bilisme

For å fremkalle kjøreglede, utvikler Lexus "Lexus Advanced Posture Control",en funksjon som fordeler drivkraften individuelt mellom elmotorene i for- og bakhjulene. Det innebærer at bilen, beroende på situasjon, kan være forhjulsdrevet, bakhjulsdrevet eller firehjulsdrevet.

Teknologien til Lexus Electrified muliggjør integrert kontroll av drivverk, styring, dempere og bremser. Med denne teknologien man kontrollere og til enhver tid sørge for den riktige fordelingen av kreftene beroende på kjøreforholdene.

– Lexus jobber utrettelig med utviklingen av biler som er både sikrere og mer givende å kjøre. Det skriver merket selv, i en pressemelding.

Les også: Anders fortviler – får ikke ha luksusbilen i fred

(Saken fortsetter under)

Lexus LF 30 er et utrolig spennende og innholdsrikt konsept, sier Espen Olsen som er PR og informasjonssjef hos den norske importøren. Her tar han en grundig titt på bilen under bilutstillingen i Tokyo.
Lexus LF 30 er et utrolig spennende og innholdsrikt konsept, sier Espen Olsen som er PR og informasjonssjef hos den norske importøren. Her tar han en grundig titt på bilen under bilutstillingen i Tokyo.

Skal selge mest elektrisk

Lexus skal avduke sin første elbil, som baseres på crossoveren UX, allerede nå i november 2019. Det øker bredden i tilbudet, som fremover inkluderer utvikling av hybrider, ladbare hybrider, elbiler og brenselscelle-biler.

Den første ladbare hybriden og en ny elbilplattform kommer. Innen 2025 vil Lexus ha elektrifiserte versjoner av alle modeller, målsetningen er at salget av elektrifiserte biler skal overgå salget av biler med tradisjonelle forbrenningsmotorer.

LF-30-konseptet gir et innblikk i Lexus' elektrifiserte fremtidsvisjon. Som man forventer av en elbil har eksteriøret fått noen kunstneriske kvaliteter som gir den en futuristisk form, og interiøret vever inn selvkjøringsteknologi.

(Saken fortsetter under)

Det at biler ikke har konvensjonelle drivlinjer gir designere større frihet.
Det at biler ikke har konvensjonelle drivlinjer gir designere større frihet.

Vidt utsyn – begrenset innsyn

Bilens form er ment å visuelt uttrykke energien som skapes i hjulene, i hvert hjørne, og overføres til veien.

En elbil trenger ikke noe panser i tradisjonell forstand. Det har man benyttet seg av i designet. Lexus' spindelgrill har blitt videreutviklet og påvirker hele bilens arkitektur. Vinduene som strekker seg fra fronten og bakover, de kraftige hjulbuene og de vingeformede frontlyktene former konturene til den ikoniske spindelgrillen.

Hvor transparente sidevinduene er fra utsiden kan justeres av sjåføren. Det gir en kombinasjon av vidt utsyn med begrenset innsyn, når ønskelig. Fargen i fronten av bilen og luminescensmønstre gjør det mulig å se fra utsiden hvorvidt bilen kjøres manuelt eller om den er i et selvkjørende program.

Noise-cancelling-funksjon.

Utformingen av passasjersetet foran tilsvarer det man finner i et flysete på første klasse. I interiøret smelter en følelse av åpenhet sammen med en følelse av å være omsluttet. Alle brytere og andre kontroller er innen rekkevidde, og en stor skjerm tilegnet passasjersetet kan styres ved hjelp av gestikulering.

Baksetene bruker kunstig muskelteknologi for å forme seg etter passasjeren. De kan legges tilbake, har egne funksjoner for avslapping og kan ved behov varsle passasjeren om hendelser. Høyttalere innebygget i nakkestøtten bidrar ikke bare til optimal lyd, men har også en noise-cancelling-funksjon.

Les også: Lyst på brukt Lexus – da må du sjekke her før kjøp

(Saken fortsetter under)

Å si at interiøret er futurisk er ingen overdrivelse.
Å si at interiøret er futurisk er ingen overdrivelse.

Navigasjon i taket

Et glasstak over baksetene styres med stemmekontroll og en SkyGate-skjerm bruker AR til å vise ulike typer informasjon, som en realistisk stjernehimmel, passasjerenes favorittfilmer og til og med navigasjon.

I interiøret er det bærekraftige materialer for å redusere miljøbelastningen. Yakisugi (forkullet sedertre), et tradisjonelt japansk materiale, brukes i gulv og styrekontroller.

Lexus Advanced Posture Control styrer kraften fra elektriske motorer med høyt dreiemoment for å justere kjøretøyets bevegelser i tråd med menneskelig følsomhet.

I kraft av å være neste generasjons elbil, bruker LF-30 trådløs ladeteknologi for å forenkle daglig lading, AI-basert energistyring for å muliggjøre optimal distribusjon av elektrisk kraft til både kjøretøyet og hjemmet og ladekontroll koordinert med eierens timeplan og behov.

Les også: Lexus RX 400h: Luksus-SUV til folkepris

(Saken fortsetter under)

Ett hjul i hvert hjørne og store dører på hver side preger Lexus LF 30.
Ett hjul i hvert hjørne og store dører på hver side preger Lexus LF 30.

Bærer bagasjen for deg

En AI skiller mellom stemmene til passasjerene i kjøretøyet, og bruker personlig informasjon som er lagret på førerens kontrollnøkkel. Det letter justeringen av elementer som for eksempel temperatur og lyd og innstillingen til navigasjonsruter og mål.

LF-30 Electrified har også droneteknologien 'Lexus Airporter'. Ved å bruke autonome kontroller er Lexus Airporter i stand til å utføre oppgaver som å transportere bagasje fra husets dørtram til kjøretøyets bagasjerom.

Takket være avansert teknologi kan passasjerer glede seg over både komfort og trygghet når bilen kjører selv. En selvparkeringsfunksjon og en hentefunksjon, der LF-30 henter ved inngangsdøren, bidrar også til et høyt komfortnivå.

Hvor realistisk dette konsptet er, tør vi ikke si. Men det er ingen tvil om at bilismen er inne i et skifte og en forandring og det skal bli spennende å følge med videre. Og husk – det skjer mer på ti år enn det vi tror.

Les også: Lexus var dømt nord og ned. Nå har de holdt på i 30 år!

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Statens vegvesen advarer om glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna05:53 Samoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50 Dette skjer i dag05:41 Bilbrann i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:08 Pilene peker nedover for Ap05:04 Utålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53 Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42 Dale forsvarer ferjefri E3902:27 Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27 VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53 Fotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29 Polfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09 Ericsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46 Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53 Lie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40 Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33 Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07 Listhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40 Pearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23 Mann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10 Christiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07 Kilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05 Drapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09 Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07 Hvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 Mann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14 Narkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06 Finansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50 Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44 Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38 Solskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19 Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01 Partene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00 Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55 Politiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09 Ljungberg: – Spillerne så redde ut10:08 Svært glatte veier på Østlandet09:55 Frankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53 Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29 Greta Thunberg framme i Madrid09:27 Eldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01 Ny rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59 Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40 Lagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15 Fireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37 Petter Dass-prisen til Arne Viste07:31 Vegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24 Kasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24 Høyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53 Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38 Uber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19 Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02 Fire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00 Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00 Norsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57 Politiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50 Dette skjer i dag05:44 Enorme skogbranner omringer Australias største by05:33 Dette skjedde i natt05:05 To på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00 SPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23 SAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11 Fire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06 Ny avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02 Helikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56 En omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37 Vaksinemotstander arrestert på Samoa02:15 En kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09 Én av ti sykepleiere har sett overgrep01:42 Mann til sykehus med stikkskader01:23 Bloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02 Putin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57 Flere fjelloverganger åpnet igjen23:35 Arsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15 Frankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform
Siste nytt
08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeStatens vegvesen advarer om glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna05:53VerdenSamoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeBilbrann i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:08NorgePilene peker nedover for Ap05:04VerdenUtålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53VerdenTrump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42NorgeDale forsvarer ferjefri E3902:27VerdenHøyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27NorgeVG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53NorgeFotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29NorgePolfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09VerdenEricsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46VerdenElon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53SportLie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40VerdenTrump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33NorgePolitiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07PolitikkListhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40SportPearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23NorgeMann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10SportChristiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07SportKilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05NorgeDrapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09VerdenAktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07SportHvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenSaudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14NorgeNarkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06PengerFinansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50ReiseTuristenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44SportNorsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38SportSolskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19VerdenTre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01VerdenPartene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00NorgeMann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55NorgePolitiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09SportLjungberg: – Spillerne så redde ut10:08NorgeSvært glatte veier på Østlandet09:55VerdenFrankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53MotorMot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29VerdenGreta Thunberg framme i Madrid09:27PengerEldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01PolitikkNy rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59NorgePolitiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40SportLagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15NorgeFireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37NorgePetter Dass-prisen til Arne Viste07:31NorgeVegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24VerdenKasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24PolitikkHøyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53SportZuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38VerdenUber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19SportBrrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02VerdenFire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00NorgeNav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00SportNorsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57NorgePolitiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenEnorme skogbranner omringer Australias største by05:33NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeTo på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00PolitikkSPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23PengerSAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11VerdenFire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06PengerNy avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02VerdenHelikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56NorgeEn omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37Helse og livsstilVaksinemotstander arrestert på Samoa02:15NorgeEn kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09NorgeÉn av ti sykepleiere har sett overgrep01:42NorgeMann til sykehus med stikkskader01:23PolitikkBloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02VerdenPutin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57NorgeFlere fjelloverganger åpnet igjen23:35SportArsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15VerdenFrankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform
Populært