Nå kommer endelig utgaven mange nordmenn venter på

Video: Nå kommer denne som ladbar hybrid.

Vi har kjørt BMW X5 som ladbar hybrid.

I mer enn 20 år har BMW holdt et knallhardt grep rundt SUV-kundene sine med X5, den romslige, sporty, velutstyrte og status- befengte SUV-en. Prisene blir jo deretter.

Mange nordmenn er bemidlede og mange har realisert drømmen om X5, men enda flere er det nok som har drømt og denne bilen. Den har vært en drømme-SUV for nordmenn i en årrekke.

Så har da også BMW vært flinke til å holde den oppdatert. De har holdt X5 varm med aktuelle oppdateringer og nye generasjoner.

i fjor kom fjerde generasjon av bilen, den som internt kalles G05. Men den manglet en variant som mange nordmenn verdsetter. Nemlig den ladbare hybriden – som blir en prisgunstig variant, med reduserte norske avgifter for biltypen.

Men til alle som venter: Nå er den her! Vi tok turen til Tyskland for å kjøre nykommeren som nå heter X50 x-Drive 45e, som byr på 394 hestekrefter og en prislapp på 845.000 kroner og som med det er X5-familiens billigste.

Les vår stor-test av nye BMW X5 her

Den store grillen har blitt et kjennetegn. På hybriden har BMW nå droppet den blå dekoren.
Den store grillen har blitt et kjennetegn. På hybriden har BMW nå droppet den blå dekoren.

Hva er nytt?

Det som er den viktigste endringen på denne modellen er så klart den hybride og ladbare drivlinjen.

X5 var også tilgjengelig som ladbar hybrid på forrige generasjon som ble kalt 40e. I forhold til denne har 45e mer enn dobbelt så lang elektrisk rekkevidde. BMW oppgir mellom 67 - 87 kilometer rekkevidde etter den nye WLTP-målemetoden.

Dessuten har den nå fått sekssyldindret bensinmotor og en samlet effekt på ublyge 394 hestekrefter og et moment på hele 600 Nm.

Det gjør nykommeren raskere. Den gjør unna sprinten fra 0-100 på bare 5,6 sekunder og oppgitt bensinforbruk er 0,26 l/mil og et CO-utslipp på bare 39 g/ km. på papiret.

Dette er uansett en soleklar forbedring fra forrige gang. Særlig med tanke på at bensinmotoren er større, bilen er fysisk større og at effekten er høyere.

Nytt er det også at e-modellene ikke lenger har de blå detaljene som viser at det er en elektrifisert versjon. Det eneste som skiller denne fra andre X5-er, rent visuelt, er ladeluken på forskjermen og emblemet bak.

Apropos emblemet bak. Mange velger å bestille sin X5 uten emblem. Dette er den eneste X5-en du ikke kan gjøre det på. Grunnen er at eventuelle bilbergere og redningsmannskaper skal se at det er en ladbar hybrid med strøm og batteri de har med å gjøre her.

Avslørt: Her er BMWs nye direktørbil

600 slike biler skal leveres ut før nyttår.
600 slike biler skal leveres ut før nyttår.

Hva er styrker og svakheter her?

Styrken er selvfølgelig at man her muligheten til å kjøre den elektrisk – helt eller delvis. Og dermed oppnår lavt forbruk og ditto utslipp.

En annen fordel er at denne modellen helt klart gir mest effekt for pengene. Den som kommer nærmest i effekt er dieselmodellen X5 M50d, som har 400 hestekrefter. Den har en startpris som ligger nesten 450.000 kroner over X5 45e. Det er absolutt penger...

Hybridsystemet har også blitt smartere og bedre. En av detaljene er at du kan velge å spare på strømmen til du trenger den. For eksempel i et fossilfritt bysentrum, hvor du da kan kjøre helelektrisk.

Det at det er den billigste X5-utgaven kombinert med et helt greit miljøalibi, trekker så klart opp. Men 845.000 kroner er fortsatt mye penger for mange. Og den forblir nok med en slik pris fortsatt en bil man drømmer om for mange.

Bagasjerommet er også mindre enn på X5 med tradisjonell drivlinje. Men du får fortsatt med deg 500 liter bagasje. Det holder for de fleste. At hybriden ikke kan leveres som syvseter trekker kanskje litt ned for enkelte også. Det samme gjør nok også det faktum at man ikke kan trekke tilhenger med den.

Hva koster den?

Som vi allerede har nevnt et par ganger, starter prisene her på 845.000 kroner. Bilene er i utgangspunktet velutstyrte, men i dette segmentet vet vi at mange vil ha det lille ekstra og unner seg dermed noen ekstra kryss i tilbehørslista. Vi tror fort at gjennomsnittsprisen på en 45e i Norge vil ligge på rundt 1 million kroner.

Brukt og billig BMW X5? Les mer her

Nesten 2,5 tonn veier BMW X5 45e. Tilhenger kan den ikke trekke.
Nesten 2,5 tonn veier BMW X5 45e. Tilhenger kan den ikke trekke.

Hvem er konkurrentene?

Det finnes overraskende mange ladbare konkurrenter her. Der er egentlig litt rart med tanke på både segment og priser. De opplagte er Volvo XC90 T8 , Audi Q7 , Porsche Cayenne og kanskje både helelektriske Tesla Model X og Audi e-tron også.

Blir naboen imponert?

Ja - det tror vi absolutt! X5 har vært og er fortsatt en bil mange norske familier drømmer om. Er han ikke imponert, så inviter på en prøvetur. Det vil nok omvende vedkommende!

Hva mener eierne?

Hva de som faktisk eier og bruker en slik bil mener om bilen sin er den mest verdifulle informasjonen man kan få. På både godt og vondt. Se hva de som kjører BMW X5 mener om bilene sine her

Vi mener at BMW X5 fortsatt er en drømmebil.
Vi mener at BMW X5 fortsatt er en drømmebil.

Hva mener Broom?

BMW har gjort både store og tiltrengte grep på den nye, ladbare 45e. Tidligere var dette nærmest en tøyse-hybrid med svært lav rekkevidde. Nå derimot, med en rekkevidde opp mot 90 kilometer, fungerer den som forventet og har en hensikt.

På utsiden har BMW valgt å la den se ut som hvilken som helst X5. På innsiden derimot har det lagt ned en solid og god jobb med å optimalisere bilen. Etter å ha tilbrakt noen timer i bilen i området rundt München lar vi oss imponere.

Med et tankvolum på 69 liter, i tillegg til den elektriske rekkevidden, kommer du langt, om det er målet. I tillegg kan du velge å kjøre den helelektrisk. om du vil. Vi liker også det at du kan spare batteriet til når du faktisk trenger det. Til for eksempel lavutslipp-soner.

Bilen er ellers romslig og raus på alle måter. På alt fra effekt, til utstyr, assistentsystemer og komfort. Her er alt du trenger.

Apropos komfort. Vi føler at X5 45e har mistet litt av det sporty på veien. Men at dette tas igjen på komfort i rikt monn. Joda, med nesten 400 hestekrefter og null til hundre på 5,6 seks sekunder går den mer enn bra nok. Alltid.

Men hele oppsettet med blant annet luftfjæring som standard, gjør at den nesten 2,5 tonn tunge bilen på nær fem meter ikke direkte innfrir til voldsom grisekjøring på smale veier der svingene kommer tett. Det blir litt mer slik; len deg tilbake og nyt turen uten mas ...

I kjent stil byr BMW på interiør av svært høy kvalitet.
I kjent stil byr BMW på interiør av svært høy kvalitet.

At dette fortsatt er en drømmebil er det liten tvil om. Den kan rett og slett bli brysom for konkurrentene i dette segmentet.

Det at den norske importøren har planer om å utlevere 600 slike biler allerede før 2019 blir til 2020, sier ikke så rent lite om den saken.

Og til alle dere som forhåndsbestilt og venter på den: Gratulerer dere blir ikke skuffet!

Les også: Dette er en annen morsom BMW-nyhet

Visste du at?

- Nesten 3 millioner BMW X5 har blitt produsert siden 1999.

- Denne modellen kan ta i mot online-oppdateringer.

- På biler med luftfjæring, så kan disse heves / senkes 40 millimeter.

Les også: Vår hovedtest av BMW X5

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:46 Erdogan advarer mot kaos i Libya11:11 Reiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09 Oslopakke 3 utsettes10:47 Nav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32 20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22 Professor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02 Norskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52 Ericsson økte omsetningen i 201909:51 Godtebutikk på nett legger ned09:50 Lars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12 Nå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12 800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11 EU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38 Mild vinter kan gi mer flått08:34 Den nye Solberg-regjeringen er klar08:06 Kinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48 Støre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26 – Solskjær må ha forsterkninger07:09 Norsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00 SV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51 Nybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45 Norsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24 Kina bekrefter flere virusdødsfall06:15 UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:32 Bøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30 Ikke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29 Valgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23 Sjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51 Storbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51 India på innvandrertoppen04:32 Flere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05 Departement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38 Frp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36 Australia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33 Oslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31 Dommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10 Kallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08 Eksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02 Trump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24 Byrådet i Bergen går av00:05 Styremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01 Tidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56 Russere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34 Medier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29 VG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55 Wolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11 Putin besøkte Abbas i Betlehem21:56 Ny jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18 DNB advarer mot svindel på Finn.no21:04 Byrådet i Bergen går av20:34 Trump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49 WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05 Skuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59 Statsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34 Abid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30 DN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13 «Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå er byggingen i gang17:50 SV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49 Aftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45 VG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38 KrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34 Vaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20 NRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11 Minst ni døde i uvær i Spania16:55 Erfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51 Dronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30 36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30 TV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08 Anniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04 Hauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59 Tre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54 Linda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39 Ulykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31 Eurorenten blir stående på 0 prosent15:29 Thingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12 Frode Berg får millionerstatning fra staten15:02 Turoperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02 Snøskred i turområde i Kirkenes14:46 66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42 Rømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33 VG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19 Kong Harald er friskmeldt14:11 Stadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02 Mann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58 Hetebølgen satte i gang en kjedereaksjon13:40 Medier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57 Influensautbruddet har stagnert12:25 Flere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 201912:25 Russlands folkevalgte støtter grunnlovsendringer12:13 «Ukjente» statsrådkandidatene kan redde kjønnsbalansen12:03 Falun sliter tungt med desperat snømangel12:03 Død person funnet i branntomt11:48 Sterke bilder: Gris kastet hylende fra 70 meter høy bro11:28 En fjerde by i Kina isoleres som følge av virusutbruddet11:23 Norwegian med nye regler for håndbagasje10:50 Folket støtter beslutningen om å hente familie fra Syria
Siste nytt
11:46VerdenErdogan advarer mot kaos i Libya11:11ReiseReiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09MotorOslopakke 3 utsettes10:47NorgeNav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32Norge20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22Helse og livsstilProfessor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02VerdenNorskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52PengerEricsson økte omsetningen i 201909:51PengerGodtebutikk på nett legger ned09:50NorgeLars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12Helse og livsstilNå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12Verden800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11PolitikkEU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38Helse og livsstilMild vinter kan gi mer flått08:34PolitikkDen nye Solberg-regjeringen er klar08:06NorgeKinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48PolitikkStøre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26Sport– Solskjær må ha forsterkninger07:09VerdenNorsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00NorgeSV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51NorgeNybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45PengerNorsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24Helse og livsstilKina bekrefter flere virusdødsfall06:15NorgeUDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:32NorgeBøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30Helse og livsstilIkke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29NorgeValgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23VerdenSjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51VerdenStorbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51NorgeIndia på innvandrertoppen04:32PolitikkFlere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05NorgeDepartement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38PolitikkFrp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36VerdenAustralia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33NorgeOslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31VerdenDommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10PolitikkKallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08NorgeEksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02VerdenTrump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24NorgeByrådet i Bergen går av00:05NorgeStyremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01PengerTidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56VerdenRussere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34NorgeMedier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29NorgeVG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55SportWolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11PolitikkPutin besøkte Abbas i Betlehem21:56PolitikkNy jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18PengerDNB advarer mot svindel på Finn.no21:04PolitikkByrådet i Bergen går av20:34PolitikkTrump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49VerdenWHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05KulturSkuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59PolitikkStatsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34NorgeAbid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30PolitikkDN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13Norge«Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå er byggingen i gang17:50PolitikkSV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49PolitikkAftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45PolitikkVG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38PolitikkKrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34VerdenVaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20PolitikkNRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11VerdenMinst ni døde i uvær i Spania16:55NorgeErfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51PolitikkDronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30Norge36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30PolitikkTV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08NorgeAnniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04PengerHauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59NorgeTre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54PolitikkLinda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39NorgeUlykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31PengerEurorenten blir stående på 0 prosent15:29SportThingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12NorgeFrode Berg får millionerstatning fra staten15:02ReiseTuroperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02NorgeSnøskred i turområde i Kirkenes14:46Sport66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42VerdenRømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33PolitikkVG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19KulturKong Harald er friskmeldt14:11PengerStadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02VerdenMann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58VerdenHetebølgen satte i gang en kjedereaksjon13:40PolitikkMedier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57Helse og livsstilInfluensautbruddet har stagnert12:25NorgeFlere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 201912:25PolitikkRusslands folkevalgte støtter grunnlovsendringer12:13Politikk«Ukjente» statsrådkandidatene kan redde kjønnsbalansen12:03SportFalun sliter tungt med desperat snømangel12:03NorgeDød person funnet i branntomt11:48VerdenSterke bilder: Gris kastet hylende fra 70 meter høy bro11:28Helse og livsstilEn fjerde by i Kina isoleres som følge av virusutbruddet11:23ReiseNorwegian med nye regler for håndbagasje10:50NorgeFolket støtter beslutningen om å hente familie fra Syria
Populært