Bilbransjen vil forby useriøs bilvask

Kartleggingen skal etter planen være klar i mai 2020.
Kartleggingen skal etter planen være klar i mai 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Useriøse aktører i bilvaskbransjen omsetter for over 100 millioner kroner i året, ifølge FriFagbevegelse. Bilbransjen vil forby de useriøse vaskefirmaene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden i bilbransjen krever nå at alle som skal drive med manuell bilvask, må godkjennes av arbeidstilsynet, skriver nettavisen FriFagbevegelse.

Fellesforbundet (LO), Norges Bilbransjeforbund (NHO), Virke, Spekter. Vegdirektoratet og Arbeidstilsynet står bak forslaget, som nå er til behandling i Arbeids- og sosialdepartementet.

De ønsker å utvide den eksisterende godkjenningsordningen for renholdsvirksomheter, som forbyr det å selge renholdstjenester uten godkjenning fra Arbeidstilsynet.

De siste årene har det blitt avslørt en rekke brudd på arbeidsmiljøloven i bilvaskbransjen.

– Vi kan ikke være kjent med at kriminelle driver i bransjen vår. En opprydning vil hjelpe de som jobber under uverdige forhold, sier Stig Lundsbakken i Fellesforbundet til FriFagbevegelse.

Arbeids- og sosialdepartementet sier til avisen at de skal vurdere forslaget etter at de har mottatt en kartlegging av bilbransjen. Kartleggingen skal etter planen være klar i mai 2020.