Mange dømte Lexus nord og ned – de tok veldig feil

Video: Lexus RX har blitt kalt ”verdens beste SUV”.

Bli med på møtet med to klassiske Lexus-modeller.

IBIZA (Broom/TV 2): – Unnskyld, er denne bilen ledig nå?

– Eh, ja. Den er egentlig det. Men ifølge programmet er det bare 20 minutter til dere skal møtes før presentasjonen her. Det blir kanskje litt snaut?

– Neida, det går bra. Jeg skal være effektiv!

– Den er god, du bestemmer!

Vi er på Ibiza, hit har Lexus invitert til prøvekjøring av sin oppgraderte SUV RX450 h. Jeg er akkurat ferdig med dagens testrute, og har kommet tilbake til hotellet.

Samtidig med RX-lanseringen markerer Lexus også at de nå fyller 30 år, det gjør de blant annet med å ha med seg en noen historiske Lexus-modeller til den spanske øya.

Skulle lage en av verdens beste biler

Det er en av dem jeg nå akkurat har hoppet inn bak rattet på. Det er garantert mange andre som også har lyst til å teste den. Derfor tenker jeg det gjelder å benytte anledningen, så får jeg heller komme litt sent til resten av programmet!

LS er modellen som startet det som etter hvert har blitt et skikkelig Lexus-eventyr. Det hele begynte med kodenavn F1. Det var Toyota sjef Eiji Toyoda (nei, det er ikke en skrivefeil…) som satte i gang prosjektet, som var mildt sagt ambisiøst.

Det handlet om å utvikle et luksus-flaggskip. En bil med en helt unik kvalitet, masse utstyr, kraftoverskudd og komfort. Det var like enkelt som vanskelig. De skulle lage en av verdens beste biler. Intet mindre…F1 betydde forresten Flagship One, for de som måtte lure på det.

Les også: Anders fortviler – får ikke ha luksusbilen i fred

(Saken fortsetter under)

Her står den: Det er bare å hoppe inn bak rattet og kjøre avgårde!
Her står den: Det er bare å hoppe inn bak rattet og kjøre avgårde!

Slått seg opp som luksusmerke

Når japanere vedtar noe, så gjennomfører de det som regel også. 60 designere, 1.400 ingeniører, 2.300 teknikere og 220 støttearbeidere satte i gang. 450 prototyper – ja, det er vilt mange – og én milliard dollar senere, resulterte F1-prosjektet i Lexus LS400 som debuterte på Detroit Motor Show i 1989.

Det er 30 år siden i dag. Den gangen slukte jeg alt jeg kom over om bilen i engelske bilblader. De tok imot dette prosjektet med en god dose skepsis. De hadde respekt for Toyota og ressursene de la i det, men trodde ikke at dette kunne bli noe særlig til suksess utenfor USA. Og å utfordre hjemlige Jaguar kunne Lexus bare drømme om å klare!

Det har skjedd endel på disse 30 årene. Lexus har slått seg opp som luksusmerke, ikke bare i USA, men i en rekke land verden over. 30 år er ikke lenge i bilbransje-sammenheng, men Lexus er med rette stolte av røttene sine, som altså startet med LS.

Les også: Stortest av Lexus RX 450 h

(Saken fortsetter under)

Nesten komisk lang hekk, det sikrer til gjengjeld god bagasjeplass.
Nesten komisk lang hekk, det sikrer til gjengjeld god bagasjeplass.

Lot seg inspirere av Mercedes

Nå ratter jeg forsiktig oppover den smale veien som fører ned til hotellet. Garmin-navigasjonen guider meg videre, den er det mest moderne innslaget i dette interiøret. Resten er som en skikkelig reise bakover i tid.

LS var en konservativ bil da den kom. Den blir ikke mindre konservativ når det har gått noen tiår. Utvendig er det ikke vanskelig å se at Lexus helt bevisst la seg tett opp mot Mercedes S-klasse. Her er det langt panser og et nesten komisk langt bagasjeromslokk. Det ser tungt og tradisjonelt ut, men det hadde målgruppen tydeligvis ikke noe imot.

Jeg lener meg bakover i det rommelige skinnsetet. Sittestillingen er ganske høy. Det digre rattet ligger godt i hendene. Styringen er lett, men faktisk litt mer direkte enn jeg hadde ventet, tatt i betraktning at LS var skreddersydd for det amerikanske markedet. En annen ting: Her brukes rattet til å styre med, ikke noe annet. Multifunksjonsratt var ikke noe tema da LS ble utviklet.

Les også: Lyst på brukt Lexus – da må du sjekke her før kjøp

(Saken fortsetter under)

Slik så det ut da japanerne laget luksusbil for 30 år siden.
Slik så det ut da japanerne laget luksusbil for 30 år siden.

Før charterturistene

Ute på landeveien lar jeg V8-eren på 280 hestekrefter få strekke litt ut. Det skjer særdeles udramatisk. Den firetrinns automatgirkassa girer mykt, motoren høres knapt. Lexus har alltid vært bevisst på at lavt støynivå er viktig for å gi premiumfølelse. Det var helt tydelig på plass fra starten av.

Ibiza er relativt kupert og med mange småveier. Resten av trafikken preges av små leiebiler, en god bunke Suzuki-Jeeper og ikke minst: Mye Mercedes BMW og Audi med godt voksne ektepar inni.

Jeg tipper de har sommerhus her og sikkert to golfbager i bagasjerommet.

Litt ut fra allfarvei blir det mer øde. Her er det ikke vanskelig å tenke seg hvordan denne øya må ha vært før charterturistene begynte å komme i strie strømmer. Folk levde ganske isolert, drev med fiske og litt jordbruk, en voldsom kontrast til turistmaskinen Ibiza er i dag.

(Saken fortsetter under)

For første gang får jeg kjøre debutmodellen til Lexus.
For første gang får jeg kjøre debutmodellen til Lexus.

Kunne vært hverdagsbil

Jeg finner en smal grusvei, og svinger av fra den merkede ruten. «Please make a U-turn» kommer oppskriftsmessig mens jeg ser etter et bra sted å ta bilder. Her må jeg være forsiktig. Lexusen er lav og de blir neppe veldig happy på museet i Sveits der denne hører hjemme til vanlig, hvis de får den tilbake med skader på understellet.

Den legendariske byggekvaliteten kommer på mange måter enda mer til sin rett når det har gått tre tiår. De fleste nybiler føles tighte og fine når de er – nettopp – nye. Det er naturligvis grunn til å tro at dette eksemplaret har fått ekstra mye omsorg, men likevel. Det er imponerende at den er helt uten skrangling eller ulyder. Her er alt på stell og vil sannsynligvis være det om ytterligere 30 år, hvis den fortsatt blir tatt godt vare på.

Det hadde ikke vært noe problem å ha denne som hverdagsbil. LS-en er lettkjørt og komfortabel og føles overraskende moderne, den dag i dag.

Det vil si: Interiøret er ikke akkurat moderne. Det er en reise tilbake til 90-tallet og umiskjennelig japansk.

(Saken fortsetter under)

På denne tiden var det stas med flest mulig knapper!
På denne tiden var det stas med flest mulig knapper!

Solid hardplast

Sist jeg ryddet i garasjen fant jeg en eske med alle de gamle kassettene mine. Jeg burde tatt med en av 80-talls-miksene hit, for her er det naturligvis kassettspiller! Ikke bare det. Pioneer-spilleren opplyser stolt at den er utstyrt med «ANTI-THEFT SYSTEM». Dette var tider!

En av mine favoritt-kassetter fra 80-tallet. China Crisis holder fortsatt koken og er et strålende liveband.
En av mine favoritt-kassetter fra 80-tallet. China Crisis holder fortsatt koken og er et strålende liveband.

Skinnet i setene er mye grovere enn det vi i dag finner i premiumbiler. Igjen handler det nok om at ting skal vare og ikke gå i stykker. Mykt skinn er lekkert og innbydende når det er nytt. Men spesielt holdbart er det ikke.

Knapper og brytere bærer ellers preg av at japanerne på denne tiden var mest opptatt av at ting skulle virke og ikke gå i stykker. Hvordan det føltes å ta på og bruke dem var ikke så viktig.

Her er det solid hardplast, men egentlig ikke verre enn det Volvo leverte på første generasjon XC90 i mange år etter at denne LS-en for lengst var erstattet.

Sjokkerte Volvo

Apropos Volvo: Det går mange historier om Lexus fra starten av. En av dem er at Volvo i Sverige fikk skipet over ett eksemplar av LS for å finne ut hva det var Lexus egentlig hadde gjort her. De gikk systematisk til verks og plukket den fra hverandre.

De ble sjokkert. Ikke over avanserte fiks-fakserier og innovative løsninger, derimot over hvor enkelt det hele var. Men også over den ekstreme byggekvaliteten og hvor nøyaktig det hele var satt sammen. Det viste seg da også at kvaliteten og driftssikkerheten på en Lexus overgikk alt det som fantes.

Sånt er naturligvis heller ikke dumt når en bil skal vare i mange år. Tar du vare disse bilene, varer de til tilnærmet evig tid.

Les også: Dette er «konge-Lexusen»

(Saken fortsetter under)

Turen er over, Lexusen skal tilbake til hotellet.
Turen er over, Lexusen skal tilbake til hotellet.

Ga kundene det de ville ha

Dagen etter får jeg sjansen til å slå kloa i en annen klassisk Lexus: Nemlig første generasjon RX. Den debuterte tilbake i 1997 og var den gangen på mange måter noe helt nytt i klassen. Joda, det fantes SUV-er og offroadere allerede, men RX skilte seg ut ved å være mye mer personbil enn de fleste av dem.

Markedsavdelingen hos Lexus hadde kartlagt at mange kunder ønsket seg en litt høyreist bil med 4x4, men de hadde ikke bruk for ekstreme terrengegenskaper. For dem var det mye viktigere at bilen var komfortabel og stillegående på landevei.

Og Lexus ga dem akkurat det de ville ha. Jeg var så heldig å få kjøre denne bilen ganske mye sent på 90-tallet,. Da kom det noen eksemplarer til Norge og jeg jobbet blant annet med et magasin om offroadere og firehjulstrekkere. Den gangen var dette virkelig luksus-bil, nå er jeg spent på hvordan den står seg rundt 20 år senere.

Lexus RX 400h: Luksus-SUV til folkepris

(Saken fortsetter under)

Du ser ikke denne så ofte i Norge, men noen eksemplarer fant veien også til vårt marked.
Du ser ikke denne så ofte i Norge, men noen eksemplarer fant veien også til vårt marked.

Skinn og treverk

Den beste måten å finne ut det på er naturligvis å ta en ny kjøretur. Igjen er det en liten Garmin som guider meg frem, men bilen har faktisk innebygget navigasjon også. Med en grafikk som forteller at det har skjedd MYE på de årene som har gått siden dette var nytt og moderne!

Her snakker vi tidlig navigasjon!
Her snakker vi tidlig navigasjon!

Men bortsett fra det tar det ikke lang tid før jeg blir imponert igjen. RX er akkurat så lettkjørt som jeg husker. Den kjennes også imponerende lettbeint. Mye har naturligvis med vekt og høyde å gjøre. Den veier betydelig mindre enn moderne SUV-er, samtidig som karosseriformen er et sted mellom stasjonsvogn og SUV.

Interiøret er preget av lyst skinn og store doser treverk, også på rattet. Dette eksemplaret har snart rullet 200.000 kilometer, men det er ikke lett å merke. Igjen skinner byggekvaliteten gjennom. Og akkurat som LS føles bilen fortsatt tight og presis.

Les også: Dette var Norges billigste Lexus

(Saken fortsetter under)

Interiøret har klart tidens tann ganske bra. Som du ser: Lexus stoler ikke på original-navigasjonen, her er det en ekstra oppe i frontruta.
Interiøret har klart tidens tann ganske bra. Som du ser: Lexus stoler ikke på original-navigasjonen, her er det en ekstra oppe i frontruta.

Tilbake til den nye

Kjøreegenskapene sladrer om at USA var viktig her også. Styringen er rett og slett livløs, og automatkassen viser at det har skjedd mye teknologien på dette området de siste tiårene. Den tenker seg litt om før den sjalter, men det er likevel ikke plagsomt.

Nå kan du få denne RX-generasjonen seriøst billig i bruktmarkedet. Finner du et eksemplar som har blitt tatt godt vare på (de dukker opp innimellom), bør det også kunne være et relativt trygt kjøp, selv om bilene begynner å få mange år og kilometer på hjulene.

Jeg skulle gjerne kjørt rundt hele Ibiza med denne bilen, men det er det ikke tid til nå. Navigasjonen loser meg tilbake til utgangspunktet, hvor det er tid for avsluttende testkjøring av helt nye RX. Det er naturligvis en mye mer avansert og moderne bil, på alle måter. Men første generasjon har sannelig ikke noe å skamme seg over den heller.

Den digre antennen på bakskjermen sladrer om at årene har gått. Legg også merke til de karakteristiske baklyktene. De ble bare kalt "Lexus-lykter" og var en designkjennemerke for Lexus i mange år.
Den digre antennen på bakskjermen sladrer om at årene har gått. Legg også merke til de karakteristiske baklyktene. De ble bare kalt "Lexus-lykter" og var en designkjennemerke for Lexus i mange år.

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:57 Fall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54 Tåregass mot demonstranter i Paris22:20 Støre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38 Pallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24 Sundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57 Carlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24 Solskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56 Nedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59 Haaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47 SOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46 Brødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37 Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58 Liverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44 Grete Roede er død17:31 Stjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29 Nedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17 Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47 Gravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38 Fem ambulansefly satt på bakken16:11 Lillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53 Israel: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49 Droneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11 Putin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02 Riiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40 Miljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38 Mann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37 Polfarer Mike Horn falt ned i råk14:11 Overlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08 Vitne har meldt seg i Tromsø14:00 Bolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46 Spektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43 Ronny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36 Nobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20 Iran utveksler spiondømt fange med USA13:19 Svensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51 Politiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39 Ordføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35 Ingen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17 46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48 Johaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27 – Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57 Homoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40 25 demonstranter drept i Bagdad10:35 NSBs navnebytte kan bli billigere10:11 Kilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08 Én av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34 Dansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51 Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36 Reidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Mange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna05:53 Samoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50 Dette skjer i dag05:41 Bilbrann i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:08 Pilene peker nedover for Ap05:04 Utålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53 Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42 Dale forsvarer ferjefri E3902:27 Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27 VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53 Fotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29 Polfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09 Ericsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46 Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53 Lie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40 Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33 Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07 Listhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40 Pearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23 Mann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10 Christiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07 Kilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05 Drapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09 Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07 Hvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 Mann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier
Siste nytt
22:57SportFall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54VerdenTåregass mot demonstranter i Paris22:20PolitikkStøre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38SportPallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24SportSundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57SportCarlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24SportSolskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56SportNedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59SportHaaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47VerdenSOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46SportBrødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37NorgeKvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58SportLiverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44NorgeGrete Roede er død17:31SportStjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29SportNedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17PolitikkMistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47NorgeGravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38NorgeFem ambulansefly satt på bakken16:11SportLillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53VerdenIsrael: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49VerdenDroneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11VerdenPutin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02SportRiiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40PolitikkMiljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37PolitikkPolfarer Mike Horn falt ned i råk14:11SportOverlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08NorgeVitne har meldt seg i Tromsø14:00SportBolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46SportSpektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43SportRonny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36VerdenNobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20VerdenIran utveksler spiondømt fange med USA13:19SportSvensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51NorgePolitiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39PolitikkOrdføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35NorgeIngen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17Norge46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48SportJohaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27Penger– Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57PolitikkHomoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40Verden25 demonstranter drept i Bagdad10:35NorgeNSBs navnebytte kan bli billigere10:11VerdenKilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08MotorÉn av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34SportDansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51VerdenBjörk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36PolitikkReidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeMange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna05:53VerdenSamoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeBilbrann i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:08NorgePilene peker nedover for Ap05:04VerdenUtålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53VerdenTrump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42NorgeDale forsvarer ferjefri E3902:27VerdenHøyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27NorgeVG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53NorgeFotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29NorgePolfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09VerdenEricsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46VerdenElon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53SportLie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40VerdenTrump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33NorgePolitiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07PolitikkListhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40SportPearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23NorgeMann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10SportChristiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07SportKilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05NorgeDrapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09VerdenAktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07SportHvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenSaudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier
Populært