Bobil: Ranet med gass?

Politimann: Gassran av bobilturister er en myte

MYTE: Pressetalsmannen for polisregion Väst i Sverige mener at alarmer som skal ta narkosegasser er bortkastede penger fordi problemet med narkogassran ikke eksisterer.
MYTE: Pressetalsmannen for polisregion Väst i Sverige mener at alarmer som skal ta narkosegasser er bortkastede penger fordi problemet med narkogassran ikke eksisterer. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Den erfarne politimannen og bobilturisten Christer Fuxborg mener gassrelaterte ran av bobilturister bare er en myte. Men han har flere gode tips mot innbrudd, for de skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis pleier man å våkne av lyder, og gjør man ikke det vil noen konkludere med at de er blitt bedøvet av gass. Men det handler nok først og fremst om at folk har kjørt langt, blitt utmattet og har sovet tungt.

Det mener Christer Fuxborg. Han er ikke bare en meget erfaren bobileier, men pressetalsmann for polisregion Väst i Sverige. Han er kanskje den svenske politimannen med størst kunnskap om temaet «gassrelaterte vinningsforbrytelser rettet mot bobiler».

Les også: Hundepromp utløser bobilalarmen

Utsatt for innbrudd

Fuxborg har vært aktiv med bobil siden 1982, og har sågar vært utsatt for innbrudd en gang, utenfor Benidorm i Spania. Ingen i familien oppfattet hva som skjedde. Men de har aldri trodd at bedøvende gasser var involvert i tilfellet.

I 2016 bestemte han seg for å grave dypt i dette med gassbaserte ran av bobilturister. Han kontaktet både bobilprodusenter og politifolk som hadde jobbet mye med materien.

Les også: Overlege med egen teori rundt gassran i bobil