Noen biler tar pusten fra deg – dette er en slik bil

VIDEO: Bli med på tur i nye Lamborghini Huracan EVO

Bli med på tur i nye Lamborghini Huracan EVO.

Det sier seg selv at pulsen øker når du får overlevert nøklene til en splitter ny Lamborghini.

Bilen er bare noen dager gammel, og har så vidt rukket å kjøre noen få kilometer på norsk asfalt, etter en travel ankomst til Norge.

Som en av de første i landet, skal vi få lov til å entre førersetet i et nybakt stykke italiensk håndverk.

Det er helt nye Lamborghini Huracan EVO vi skal bli litt bedre kjent med. Bilen som ble solgt i rekordfart under Norgespremieren tidligere i sommer.

Raskest

Som navnet hinter til, er Huracan EVO en videreutvikling av Lamborghinis mest suksessrike V10-modell gjennom tidene.

Nå er det brukt enda mer penger og ingeniørtimer på å perfeksjonere en av Italias store stoltheter.

Brooms Mats Brustad har kjørt den nye toppmodellen i Huracan-familien. Bilen som gjør 0-100 km/t på under 3 sekunder. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen
Brooms Mats Brustad har kjørt den nye toppmodellen i Huracan-familien. Bilen som gjør 0-100 km/t på under 3 sekunder. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen

Nye designelementer er på plass, men ikke nødvendigvis for øyets skyld. De er der for å bedre aerodynamikken. En nyutviklet bakvinge øker for eksempel marktrykket opp til fem ganger sammenlignet med en standard Huracan.

Firehjulsstyring er også på plass, for å sikre enda bedre presisjon gjennom svingene.

At nye Huracan EVO kjører fortere rundt Lamborghini sin egen testbane, sammenlignet med Performante-modellen, sier egentlig nok om hvor bra nykommeren har blitt.

Millionbil avduket i Norge – solgt etter 13 minutter!

Kravstore kunder

Tilbake i Oslo er det med store forventinger vi vipper opp lokket og klemmer pekefingeren på en av verdens deiligste knapper.

De gamle knappene over vippelokket er erstattet med en ny 8,4 toms infotainment-skjerm på Huracan EVO.

Visste du forresten at Lamborghini valgte å redesigne den røde vippebryteren foran startknappen på Huracan? Nå er hullet i vippebryteren større slik at du får fingeren gjennom, og dermed slipper den anstrengende oppgaven å løfte lokket først.

Ved siden av Urus, er det Huracan som selger best hos Lamborghini globalt. I Norge starter prisene på cirka 3 millioner kroner. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen
Ved siden av Urus, er det Huracan som selger best hos Lamborghini globalt. I Norge starter prisene på cirka 3 millioner kroner. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen

Tidligere var man nødt til det, noe Lamborghini fikk høre fra det vi må kunne si er noe kravstore kunder.

Uansett: Et lite trykk på knappen er alt som skal til, før 10 sylindre og 640 hk våkner iltert til live.

Dette er helt nye Lamborghini Huracan EVO

Skyter flammer!

I en verden hvor selv sports- og superbiler stadig blir strupt, nærmest kvalt, av kjipe EU-krav for eksoslyd, er det en befrielse å høre at Huracan EVO ikke er preget nevneverdig av det.

Bare du pirker borti gasspedalen, snerrer bilen som en illsint okse tilbake. Det nyutviklede eksosanlegget på Huracan EVO er så til de grader godkjent!

Her kan du grille mer enn loffen din. De blå "lysene" ved siden av skiltet er flammer!

Og bedre blir det når du belaster motoren på veien. Over i Corsa-mode, altså den råeste og potensielt livsfarlige kjøreprofilen, er EVO nesten eksplosiv. Da følger bilen med på hver minste millimeter du foretar deg bak rattet.

Enten det er bruk av gass, brems eller rattbevegelser, så svarer samtlige elementer lynraskt tilbake. Det betyr at du som sjåfør har totalt regime over bilen.

I en av tunellene, på vei mot Sollihøgda, er det en bil som følger etter. Det viser seg at passasjeren filmer oss under et gasspådrag. Og det er ikke før jeg ser denne filmen jeg skjønner hvor eksplosiv Huracan EVO faktisk er.

Bilen skyter regelrett flammer fra de to enorme pottene. Og enda heftigere: Flammene er BLÅ! Like blå som tidenes største propanbluss.

Her setter vi intern fartsrekord i Broom – med nesten 300 km/t

En viktig nyhet på EVO er det nye LDVI-systemet (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics). Dette sørger for at bilen tilpasser seg omgivelsene til en hver tid. I tillegg forutser bilen faktisk førerens atferd, basert på tidligere erfaring og veien foran deg.

Designet på EVO er det lite å sette fingeren på. Ønsker du det enda mer utagerende, er Performante-versjonen et godt alternativ. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen
Designet på EVO er det lite å sette fingeren på. Ønsker du det enda mer utagerende, er Performante-versjonen et godt alternativ. Foto: Foto: Rasmus Bell Andreassen

Tålmodighetsprøve

Å kjøre superbil på norske veier handler på ingen måte bare om harde akselerasjoner eller lange gasspådrag. Da ryker i så fall lappen fortere enn man klarer å si «UP».

Bare i år forventes det å selge minst fem Huracan EVO i Norge.

I stedet mener jeg det er viktig å nyte. Nyte alle detaljene Lamborghini-ingeniørene har brukt ufattelig mange timer på å perfeksjonere. Det være seg alt fra interiørdesign og utforming av knappene – til lydbildet og de mekaniske impulsene.

En ting jeg aldri har skjønt meg på, er de som mener at biler som Huracan ikke har noe på norske veier å gjøre. Det mener jeg er helt feil, nettopp fordi biler som dette gir helt andre inntrykk. Dessuten er det ikke forbudt å akselerere relativt fort opp til fartsgrensen…

Når det er sagt, er jeg helt enig at man aldri får utnyttet hele potensiale på norske veier. Derfor kan det tidvis være en tålmodighetsprøve å kjøre Lamborghini her til lands, rett og slett fordi du må holde så mye tilbake, mens bilen egentlig bare vil slippe seg fullstendig løs.

Lamborghini sin legendariske V12-motor kan snart bli historie

Når de digitale instrumentene foran deg består av en eneste stor turteller, da vet du at corsa-mode er aktivert.

2,9 sekunder

Og apropos slippe seg løs: Takket være Lamborghini sitt firehjulstrekk-system, må du heldigvis jobbe litt for at hjulene skal slippe taket. i hvertfall sammenlignet med en bakhjulsdreven Ferrari.

At Huracan er utstyrt med firehjulsdrift ser jeg i all hovedsak på som en styrke. En styrke fordi man i langt større grad får plantet de 640 hestene ned til bakken.

For å få plass til en større diffusor, er pottene løftet opp til skilthøyde. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Minuset er at bilen mister litt av lekenheten man får med ren bakhjulsdrift.

Men igjen, og særlig i Norge, er det på ingen måte noen ulempe med firehjulsdrift. Da kan du til og med komme deg opp til hytta på vinterstid. Det er jo ingen selvfølge for en superbil.

Etter en uforglemmelig dag bak rattet i nye Huracan EVO, er inntrykkene selvfølgelig mange. Bare å kjenne 0-100 på 2,9 sekunder er en opplevelse i seg selv.

Når dette toppes med eksplosiv lyd, lynraske girskift og ikke minst tanken på at motoren bare ligger noen centimeter unna ryggen din, da blir opplevelsen komplett.

Dette er den råeste SUV-en akkurat nå

10 sylindre, 5,2 liter, 640 hk og 600 Nm. Det er så vilt mye krefter, at det nesten er vanskelig å ta inn over seg. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Takk

Etter møtet med Huracan EVO, går det igjen opp for meg hvilke endringer bilprodusentene står midt oppe i nå.

Selv Lamborghini blir nødt til å elektrifisere modellene sine på sikt.

Disse kommer helt sikkert til å kjøre enda fortere enn dagens fossilmodeller, men jeg tviler på at de vil matche råskapen og den ektefølte totalopplevelsen dagens Huracan EVO serverer.

Ekstra vemodig er tanken på at Huracan EVO trolig er Lamborghini-historiens siste modell med den magiske og selvpustende V10-motoren.

Derfor er det bare å ta av seg hatten, og takke for møtet. Lamborghini setter som vanlig dype spor, helt innerst i bilhjertet...

(Artikkelen er først publisert av Broom)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 Halvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22 Boken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59 Frykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58 Betew dømt til forvaring i tre nye år12:34 Avfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07 Fem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06 Oslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55 Tusenlappen har fått ny drakt11:35 Myrhol om EM: – Store planer om å være med11:34 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07 Heftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53 Ny eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52 Ny nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43 – Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30 Regjeringen i Kuwait trekker seg10:16 Fortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11 Google får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10 Nytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47 Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46 Bjørnebye slutter i Rosenborg09:39 Seks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25 Vikersundbakken får 500.000 kroner09:24 Hauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23 Flest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19 Israel truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07 Mann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46 USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38 Durek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43 Oslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39 Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30 Oslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04 SAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39 To til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35 SV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30 Vrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00 Dette skjer i dag05:58 Jihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33 Dette skjedde i natt05:17 Forbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 Kjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 – Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48 Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 – Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Brutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 Russland inviterer til fest, Norge har ikke hørt noe16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 – Horribelt å mene at homofili er synd
Siste nytt
16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01MotorHalvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22KulturBoken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59VerdenFrykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58NorgeBetew dømt til forvaring i tre nye år12:34VerdenAvfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07KulturFem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06KulturOslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55PengerTusenlappen har fått ny drakt11:35SportMyrhol om EM: – Store planer om å være med11:34NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07SportHeftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53VerdenNy eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52KulturNy nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43Penger– Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30VerdenRegjeringen i Kuwait trekker seg10:16VerdenFortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11Helse og livsstilGoogle får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10Helse og livsstilNytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47PolitikkRegjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46SportBjørnebye slutter i Rosenborg09:39VerdenSeks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25SportVikersundbakken får 500.000 kroner09:24PolitikkHauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23MotorFlest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19VerdenIsrael truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07NorgeMann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46VerdenUSA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38KulturDurek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43PolitikkOslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39NorgeVeronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30PengerOslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04NorgeSAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39NorgeTo til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35NorgeSV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30SportVrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00NorgeDette skjer i dag05:58VerdenJihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeForbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43PolitikkGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47Helse og livsstilSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39PolitikkKjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06Verden– Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48NorgePolitiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00Motor– Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenBrutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17PolitikkRussland inviterer til fest, Norge har ikke hørt noe16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52Politikk– Horribelt å mene at homofili er synd
Populært