Test av Porsche Taycan Turbo S / Turbo: Elbilen som kan snu selv de største skeptikerne

Se video: Her testes Porsche Taycan på ulike typer føre.

Dette er et mesterstykke! Les testen av Porsche Taycan Turbo S / Turbo.

LUXEMBOURG (BROOM TV 2): Porsche har alltid vært synonymt med kjøreglede. Et merke som ga bilverden et av dets største ikoner gjennom tidene: Sportsbilen 911.

Boxermotor, raspende eksosanlegg og manuell girkasse, er noe av det merket er tuftet på. Det er dette som har gitt utallige mesterskap i motorsport, som gir noen av de mest fintunede kjøretøyene på planeten og som har gitt Porsche et rykte som tåler at man også lager familiebiler (Panamera), SUVer (Cayenne og Macan) – og til og med at det brukes dieselmotor.

Men vil fansen tåle at man går så langt bort fra opprinnelsen som overhodet mulig? Tåler Porsche-folket at boxermotoren, lyden og clutching skal tilhøre fortiden?

Før jeg drar til Luxembourg for å få mine første minutter bak rattet i den nye og elektriske Taycan, er jeg ikke så sikker på det. Det er MYE som står og faller på denne bilen. Og kanskje viktigst av alt: Porsche sitt rykte.

De vet, akkurat som de fleste kundene har innfunnet seg med, at elektrifiseringen bare vil få en større og større plass i sortimentet til Porsche, også. Da kan man ikke bomme på første forsøk.

Porsche Cayenne Nå begynner luksus-SUV-en å bli billig

Porsche er på Europa-turné med Taycan – og de startet faktisk i Norge!
Porsche er på Europa-turné med Taycan – og de startet faktisk i Norge!

Fire land på to dager

En rask tur i propellfly av typen Dash 8 (som jeg for øvrig ble veldig godt kjent med da jeg bodde i Sogndal og fartet rundt med Widerøe), lander vi i Luxembourg. Et storhertugdømme som ligger inneklemt mellom Tyskland, Frankrike og Belgia – og som har omtrent 600.000 innbyggere.

Vi tipper dessuten en del investorer, ala gutta i NRK-serien Exit, har noe penger på bok her nede.

Det florerer av gamle slott og festninger – som på mange måter minner meg om de lange tradisjonene til Porsche. Det er også en del Porsche-entusiaster som har barrikadert seg bak en mental festning, i møte med elektrifiseringen av favorittmerket sitt.

Joda, heftig sportsbil kan funke året rundt

6.440 kilometer

Hver gang vi krysser landegrenser, kommer informasjon om fartsgrenser opp. Smart!
Hver gang vi krysser landegrenser, kommer informasjon om fartsgrenser opp. Smart!

På hotellet får vi en rask påminnelse om ruten. Lanseringen av Taycan er rett og slett en diger roadtrip gjennom Europa. Turen startet sågar i Norge – og skal ende opp "hjemme" i Stuttgart.

Innen man kommer dit, har kolonnen med Taycaner rullet solide 6.440 kilometer med journalister fra hele verden bak rattet.

Vi kommer inn omtrent midt i ruten – og skal kjøre fra Luxembourg til Dorbirn. Den turen vil ta oss gjennom intet mindre enn fire land!

Dette kan være dårlig nytt for Tesla

SE VIDEO: Porsches elbil imponerer på Nürburgring:

– Hei, Tesla

Vi får selvsagt litt opplysninger om bilene vi skal kjøre. Det er to varianter: Taycan Turbo og Taycan Turbo S. Navnet har altså ingenting med teknikken i bilen å gjøre. Du får som kjent ikke turbo på en elbil. Men Porsche har valgt å se til tradisjonene, og navningen man kjenner fra andre modeller blir altså med videre.

Som vanlig er altså Turbo S topputgaven. Og for en en topputgave! Ingen trenger i alle fall å bekymre seg for at Porsche har holdt igjen på effekten. Her er det 625 hk – som øker til 761 hk / 1050 Nm med overboost i Turbo S. Det er nesten så man skulle tro det var danskebåten vi snakket om!

Fra podiet kommer også et lite stikk til Tesla.

– Turbo S klarer 0-100 km/t på 2,8 sekunder. Ja, det er fra stillestående start. Ikke alle bruker det som utgangspunkt, kommer det med et skjevt smil.

Bakgrunnen for kommentaren er at Tesla ofte har brukt rullende start når de måler akselerasjonen.

Taycan Turbo har også 625 hk – her stopper effekten på 680 hk med overboost-funksjonen. Det holder til 3,2 sekunder fra 0-100 km/t.

Turbo S har 761 hk med overboost-funksjonen. Det gjør at den klarer 0-200 km/t på 9,8 sekunder.
Turbo S har 761 hk med overboost-funksjonen. Det gjør at den klarer 0-200 km/t på 9,8 sekunder.

Her er prisene på Porsches lynraske elbil

Hemmelig lanseringstur

Så er det endelig tid for å møte bilene. De står på rekke og rad bortover parkeringsplassen. Jeg merker at jeg er nervøs – men av en litt annen grunn enn jeg hadde ventet. Jeg er nemlig nervøs på vegne av Porsche!

Hvis denne bilen bommer, kommer nedturen til å bli enorm. Du bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk.

Designet har vi jo allerede sett, i forbindelse med avdukingen i Frankfurt. Interiøret har vi også fått sett nøye på. Det skjedde i sommer, da vi var på en strengt hemmelig tur med Porsche til Belgia. Der fikk vi se og lære masse om Taycan, ja til og med sitte på – men ikke fikk lov å ta bilder eller video. Og det var streng sperrefrist på hva vi kunne fortelle, etterpå.

Takket være alt dette, føler jeg nesten at jeg kjenner bilen, allerede. Men det er jo først nå jeg skal få kjøre den. Det er nå de viktige svarene vil komme ...

Vær så god, ta plass! Porsche Taycan er et innbydende sted å være.
Vær så god, ta plass! Porsche Taycan er et innbydende sted å være.

Her kan du lese om inntrykkene fra vårt førte møte med Taycan

Dårlig sikt

I Taycan får du straks følelsen av å sitte i en sportsbil, når du sklir ned i førersetet. Selv om plattformen er den sammen som i Panamera, er sittestillingen omtrent like lav som i 911. Like interessant er det at tyngdepunktet faktisk er lavere, enn i sportsbilikonet. Det lover godt.

Siden midtkonsollen er høy, kler du liksom på deg bilen. I bakspeilet ser vi bakruta. Men du kan bare glemme å se ut, av den bakruta. For den er s-m-a-l. Du kommer til å trenge alle kameraene du kan få, for å lukeparkere!

Som man forventer, er startknappen på venstre side av rattet. Og som på superbilen 918 – er girspaken oppe på dashbordet, på høyre side av rattet.

Foran meg står den buede skjermen som utgjør instrumentpanelet. Lekker og veldig oversiktlig å lese. Porsche har ikke gått i fella, som mange andre gjør, med å lesse ned med massevis av lys og glitter. Dette er ujålete, funksjonelt og oversiktlig. Bra!

Da er det bare å vippe girspaken i D, og komme oss ut på veien!

Her kan du lese hvordan det gikk da vi testet rekkevidden på Taycan

Den buede, digitale instrument-"planken" har veldig god lesbarhet – og visningsmodus kan settes opp etter eget ønske.
Den buede, digitale instrument-"planken" har veldig god lesbarhet – og visningsmodus kan settes opp etter eget ønske.

Vi har fortalt alt om interiøret på Porsche Taycan – les om det her!

Antiklimaks

OK, vi innrømmer at det er antiklimaks å trykke på startknappen i en Porsche og ikke vekke til live en forbrenningsmotor. Det er ikke til å komme fra at lydbildet er en del av opplevelsen, når man kjører sportsbil. Å ikke ha den der, er litt som å være på en Pink Floyd-konsert, der man ikke har noe lysshow. Musikken er fortsatt knallbra, men du vil savne noe, likevel.

Del

Personlig vil jeg også alltid foretrekke å kunne gire selv, i en sportsbil. Aller helst manuelt.

Men Porsche har i alle fall utstyrt Taycan med TO gir (jada, i tillegg til revers, om noe skulle ønske å kverulere), noe som er ganske unikt. Ett gir brukes til akselerasjonen – det andre til å oppnå toppfarten. Smart – og effektivt, skal det vise seg.

Her blir Porsches elbil avslørt i buss-feltet!

Komfort i toppklasse

Under vanlig kjøring er Taycan svært så sivilisert. Du kan bestille den uten trekammers luftfjæring, men vi kan nesten ikke tenke oss at noen velger det. Det er en viktig del av opplevelsen i Taycan – og noe av forklaringen på hvordan den takler rolig kjøring og ujevne veier så godt.

Du kan fint dra på langtur i Taycan, uten å bekymre deg for komforten.

I tillegg ville vi krysset av for de støydempende vinduene. De er ekstremt effektive! I en elbil blir vind- og dekkstøy langt mer framtredende enn i en vanlig bil. Derfor er denne detaljen så viktig. Vi blir mektig imponert over hvor lavt støynivået er – også på motorveien.

Du skal være veldig forsiktig med å ikke bli fartsblind i denne bilen. Uten motorlyd som forteller litt om hvor mye man gir gass, er det VELDIG lett å bare gli uforvarende opp i hastigheter som UP vil reagere strengt på. Akkurat på det området er dette kanskje den mest ekstreme bilen vi har kjørt. Lappen lever farlig, om du ikke følger med.

Fronten er umiskjennelig Porsche - med firepunkts LED-lys. "Gardinene" som strekker seg ned på sidene kan åpnes og lukkes, avhengig av om bremsene trenger kjøling.
Fronten er umiskjennelig Porsche - med firepunkts LED-lys. "Gardinene" som strekker seg ned på sidene kan åpnes og lukkes, avhengig av om bremsene trenger kjøling.

Vanvittig pågang etter elektrisk Porsche

Det som gjelder!

Men la oss nå komme oss til det som virkelig skiller klinten fra hveten. Hvordan bilen takler aktiv kjøring. Uansett hvor god rekkevidde, hvor rask akselerasjon og hvor stilig design den måtte ha – det er på denne grenen Taycan virkelig vil bli målt.

Hvis du er en av skeptikerne, bør du lese videre. For denne bilen er intet mindre enn en åpenbaring!

Måten den klorer seg fast i svingene er til å få frysninger av. Gasspedalen er "lang", og gir deg ypperlig anledning til å justere akkurat hvor mye fart du vil ha. Og siden det ikke er noen girkasse, får du porsjonert kreftene helt sømløst.

Jada, det er annerledes enn å kjøre en 911. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om Taycan er fullt så morsom som 911-en. Det er noe med sistnevnte og motoren bak som er magisk. Men bare det at jeg lurer, er det største komplimentet Taycan kan få.

Taycan byr på fantastiske kjøreegenskaper, størrelse og vekt tatt i betraktning.
Taycan byr på fantastiske kjøreegenskaper, størrelse og vekt tatt i betraktning.

Emil lot seg ikke lure, fikk et Porsche-scoop

Digre dekk

Det lave tyngdepunktet, bakhjulsstyringen og tidligere nevnte luftfjæring, gjør at den 2,3 tonn tunge bilen ligger paddeflatt gjennom svingene. Det må oppleves!

Ja, også kjører vi på skikkelige dekk. Her er det ikke noe hensyn til luftmotstand for å bedre rekkevidde. Hos Porsche er grep og kjøreegenskaper i høysetet. Sånn skal det være. Bakdekkene på Turbo S har 305 bredde!

Vi får en deilig firehjulssladd på den våte asfalten, gjennom en ordentlig lang og åpen venstresving. Bilen lot seg lett kontrollere og var med på notene med en gang, balansert og udramatisk. Taycan lar deg leke, om du vil det.

Men husk: Det er vanvittig med krefter, og selv om bilen ikke kjennes tung, veier den 2,3 tonn. Det, kombinert med null elektroniske støttehjul, kan være oppskriften på katastrofe, om du er litt uvøren.

Vil du gå mer i dybden på Taycan - klikk her

Ekstrem askelerasjon

Vi måtte naturligvis teste launch control, også. Det er enkelt og greit: Hold gass og bremse helt inne, samtidig. Så slipper du bremsen – og bilen skyter fart som en kule. Det gjør fysisk vondt!

Denne øvelsen kan du gjennomføre når som helst og så ofte du vil – forutsatt at det er minst 40 prosent kapasitet igjen på batteriet.

Bak de digre 21" felgene, skjuler det seg keramiske bremser (gule kalipre er som vanlig et tegn på det) – som biter noe helt voldsomt!
Bak de digre 21" felgene, skjuler det seg keramiske bremser (gule kalipre er som vanlig et tegn på det) – som biter noe helt voldsomt!

På 2,5 sekunder flytter du deg 28 meter. Det gjør noe med hele kroppen din!

Porsche har også lagt inn litt kunstig "motorlyd" inne i bilen, som du kan velge å ha på eller slå av. Den er ikke like høy som vanlig bensinmotor, og høres ikke ut som det, heller. Men gir likevel en indikasjon på hvor mye du tyner motoren. I utgangspunktet kommer den på når du setter bilen i Sport/Sport + – men du kan altså velge å slå den av.

Vi synes lyden kan være grei å ha når man kjører aktivt. Men den blir masete på vanlig kjøring. En morsom gimmick er at det høres ut som den girer ned og mellomgasser når du bremser ned foran en sving. Det likte vi!

Vi har også testet om bilen kan levere toppfarten – se video!

Stopper fort

Enda viktigere enn hvor fort du kommer opp i fart, er det naturligvis hvor fort du kan redusere den. Porsche overlater ingenting til tilfeldighetene, her heller.

Standardbremsene, Porsche Surface Coated Brake (PSCB), biter som bare juling. De har også Tungsten-legering, for å minske faren for rust – et kjent problem på mange elbiler.

Men vil du virkelig dra på, velger du de ventilerte keramiske bremsene – Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Porsche har dimensjonert disse for langt hardere kjøring enn du og jeg kan bidra med på vanlig vei. De er på 420 x 40 mm foran og 410 x 32 mm bak, og skal fungere optimalt også på bane – runde etter runde.

Vi testet "nødbremsing" med begge varianter. Med de keramiske bremsene måtte vi nesten plukke løs tennene fra frontruta, etterpå!

Denne parkerer selv Porsche Taycan på langstrekkene ...

I disse baksetene sitter du godt. Men takhøyden vil bli et problem for noen – og når forsetene står på sitt laveste, er det litt trangt til bena.
I disse baksetene sitter du godt. Men takhøyden vil bli et problem for noen – og når forsetene står på sitt laveste, er det litt trangt til bena.

Bra plass

En viktig komfort-faktor når man kjører langt, er selvsagt plassen. Foran sitter du som nevnt veldig lavt og med beina omtrent rett ut foran deg. Både sjåfør og passasjer har bra med plass her. Særlig om man ikke trenger å ta hensyn til de bak.

I baksetet er det fint plass til to. Men de med lange bein vil nok slite litt, hvis personen foran har setet helt ned. Da er det nemlig ikke plass under setet.

I baksetet er sittestillingen ellers litt mer oppreist, fordi man har laget en brønn i batteriene, til beina. Så da kommer man lenger ned enn de gjør foran.

Bagasjerommet foran er i utgangspunktet tiltenkt ladekablene.
Bagasjerommet foran er i utgangspunktet tiltenkt ladekablene.

Takhøyden er bra, med tanke på at dette er en lav firedørs coupe. Men skal du sitte skolerett, vil de med lang overkropp ta oppi.

Du kan få den med tre plasser i baksetet også. Sikkert praktisk når det virkelig kniper – men ikke veldig realistisk å belage seg på i den virkelige verden.

Bagasjerommet er for øvrig på 447 liter. Ikke all verden, men greit nok for en slik bil. Det er også et eget, mindre bagasjerom på 366 liter foran. Men dette er i utgangspunktet ment for ladekablene.

På spørsmål om hvorfor den ikke har tilhengerfeste, ser bare Porsche-representantene rart på oss. Akkurat som det skulle være noe tema på en Taycan. Glem det, med andre ord!

Bagasjerommet er ikke digert. Du har 447 liter til rådighet. Helt bakerst er det et ekstra rom under gulvet, som gir litt mer plass enn du ser på bildet.

Se opp, Tesla - det er en ny sjef i byen

Bagasjerommet er ikke digert. Du har 447 liter til rådighet. Helt bakerst er det et ekstra rom under gulvet, som gir litt mer plass enn du ser på bildet.
Bagasjerommet er ikke digert. Du har 447 liter til rådighet. Helt bakerst er det et ekstra rom under gulvet, som gir litt mer plass enn du ser på bildet.

Konklusjon:

Taycan er en helt spesiell bil. Den bringer absolutt noe nytt til elbilsegmentet: Porsche-DNA-et! Og det er helt klart en god ting!

Prisen er naturligvis høy. Det starter på 1,3 millioner for Turbo - og Turbo S koster deg 1,6 millioner kroner. Kanskje for høy, vil noen si. Tesla Model S Performance er tross alt omtrent like rask til 100 km/t, har bedre plass og betydelig bedre rekkevidde – og koster 300.000 kroner mindre.

Men så er det også en helt annen bil. Opplevd kvalitet er på et helt annet nivå i Taycan. Kjøreegenskapene er også mye bedre i bilen som produseres i Stuttgart.

Dessuten kommer Taycan om ikke så lenge med to utgaver som skal koste mindre. Vi tipper 4S, som legger seg under Turbo i hierarkiet, kan bli bestselgeren i Norge.

Én ting er i alle fall sikkert: Verden trenger en elbil som Taycan!

Test Porsche 911: Herlig! Vinteren er her – fram med sportsbilen!

Porsche Taycan Turbo S / Turbo

Motor: Elektrisk, en på foraksling og en på bakaksSling

Effekt: 625 hk – 761 hk med overboost / 1.050 Nm (Turbo: 680 hk m/overboost / 850 Nm)

0-100 km/t: 2,8 sek.

Batterikapasitet: 93,4 kWt

Rekkevidde: 388-412 km (Turbo: 381-450 km)

Forbruk: 2,69 kWh/mil (Turbo: 2,3 - 2,67 kWh/mil)

Toppfart: 261 km/t

Bagasjerom: 447 + 366 liter

Lengde x bredde x høyde: 496x197x138

Vekt: 2.295 kg

Pris: Fra 1,6 mill (Turbo: Fra 1,3 mill)

Porsche 911: Slik fikk vi en roadtrip vi aldri glemmer

Artikkelen ble først publisert av Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn fremstilt for fengsling etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42 Kraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38 WADA varsler Russland-dom i desember17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 NHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Flere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Catalonias regionale president forklarte seg i retten11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort
Siste nytt
20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn fremstilt for fengsling etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42VerdenKraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38SportWADA varsler Russland-dom i desember17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerNHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenFlere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkCatalonias regionale president forklarte seg i retten11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort
Populært