Digitalt førerkort ikke gyldig som legitimasjon til og fra Svalbard

Ny app for lapp: Nå får du førerkortet ditt som egen app fra Statens vegvesen enten du er på iPhone eller Android-telefon. Det digitale førerkortet er ikke gyldig som legitimasjon om du reiser til og fra Svalbard. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Ny app for lapp: Nå får du førerkortet ditt som egen app fra Statens vegvesen enten du er på iPhone eller Android-telefon. Det digitale førerkortet er ikke gyldig som legitimasjon om du reiser til og fra Svalbard. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du reise til og fra Svalbard blir ikke førerkortet som du nå kan laste ned på mobilen, godtatt som gyldig legitimasjon i grensekontrollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske statsborgere som reiser til og fra Svalbard, må fortsatt legitimere seg med det vanlige førerkortet utstedt etter 1998, opplyser Sysselmannen på Svalbard.

1. oktober ble det digitale førerkortet innført. Det digitale førerkortet er gyldig dokumentasjon på dine førerrettigheter og gyldig som legitimasjon, dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Da trenger du ikke å ha med plastkortet i tillegg.