Det er bare å glede seg: – For en bil!

Se video: Her testkjøres Porsche Taycan på ulike typer underlag.

Vi kjører årets hotteste elbil - Porsche Taycan.

Det er bare noen uker siden Porsche avduket sin første elbil – Taycan.

Det er også bare noen uker siden den satte den raskeste rundetiden for en firedørsbil på den legendariske banen Nürburgring. Et merke som Porsche har tross alt en historikk og et rykte å ta vare på. Det handler ikke bare om å lage biler – det skal være sportslige biler.

Taycan er sånn sett intet unntak. Snarere det motsatte. Dette er en av de raskeste modellene til den tyske bilprodusenten.

Ikke redd for å provosere

Så langt, alt vel. At den er elektrisk, er imidlertid ganske kontroversielt blant en del av Porsche-entusiastene.

Gjennom historien har imidlertid ikke Porsche vegret seg for å ta grep som kunne få både den ene og andre til å sette kaffen i halsen. SUV-en Cayenne og firedørscoupeen Panamera er gode eksempler på det. I sin tid var det også rimelig tøft for en sportsbilprodusent å tilby dieselmotor i noen av bilene sine.

Derfor bør vi ikke bli overrasket over at de nå kaster seg på el-bølgen.

Taycan kommer i første omgang i to varianter: Turbo og Turbo S. Jada, modellbetegnelsene er noe misvisende for en elbil. Men for Porsche-kundene er det ”business as usual” – Turbo S er topputgaven.

Les mer om bilen: Se opp, Tesla – det er en ny sjef i byen!

(Artikkelen fortsetter under)

Brooms Vegard Møller Johnsen kjører akkurat nå elbilen Porsche Taycan. Det er en bil som har gjort stort inntrykk!.
Brooms Vegard Møller Johnsen kjører akkurat nå elbilen Porsche Taycan. Det er en bil som har gjort stort inntrykk!.

– Herre, for noen krefter

Akkurat nå er Broom-Vegard ute på tur, for å teste bilen som særlig i Norge, kommer til å gi en voldsom salgsvekst. Han er på en skikkelig langtur, gjennom flere land lenger sør i Europa.

Over 3.000 norske kunder har punget ut 20.000 kroner for å stå på reservasjonslista for bilene, som koster fra 1,3 millioner kroner.

Vi er selvsagt ekstremt spente på hvordan bilen oppleves – det er på tide å ta en telefon:

– Ring ring!

– Knut! Nå skulle du vært her. Vi har akkurat fått smake litt på hva en elbil med Porsche-logo og over 700 hk har å by på. Herre, for noen krefter! Her er det reell fare for nakkesleng, om ikke passasjerene følger med når det braker løs.

– Hehe, jeg hører på stemmen din at dette er en bil som har gjort inntrykk. Tipper du koser deg på tur, ja. Og det passet vel ganske godt, også. Jeg mener, du trengte en liten opptur…

Les også: Her kan du lese hva Taycan koster - og se mange flere bilder!

(Artikkelen fortsetter under)

Innvendig i Taycan er det blitt rene skjerm-bonanzaen. Det er fire foran og én litt mindre for de som sitter i baksetet.
Innvendig i Taycan er det blitt rene skjerm-bonanzaen. Det er fire foran og én litt mindre for de som sitter i baksetet.

16-0

– Nå skjønner jeg faktisk ikke noe av hva du snakker om.

– Du har fortrengt gårsdagens fotballkamp, allerede? Jeg hører rykter om at du spilte kamp med Vikersund. Ikke bare det – men at dere slapp inn 8 mål – før pause!

– Hva i alle? Hvor har du fått med deg dette? Men joda, du har helt rett. Kampen mot serieleder Hokksund ble vel det som i fotball-sammenheng uten å overdrive kan kalles makaber. Det endte med, og det er nesten så jeg ikke tror det selv, 0-16. Det nærmeste vi var en scoring, var et innkast fem meter inne på deres banehalvdel. At jeg trengte en opptur og noe annet å tenke på, er med andre ord helt riktig. Så snakk om god timing for å dra på test med Porsche! For vi skal vel snakke om bil, og ikke om fotball?

Les også: Derfor blir ikke norske kunder skremt av millionprisene

(Artikkelen fortsetter under)

Porsche Taycan linet opp i ulike farger. Vi får teste både Turbo og Turbo S.
Porsche Taycan linet opp i ulike farger. Vi får teste både Turbo og Turbo S.

Føles som Porsche

– Ja, jeg vil tro leserne våre vil sette mer pris på det, ja. Men fortell om bilen. Hva er førsteinntrykket ditt?

– Jeg har jo vært på tur og sett og sittet på med denne bilen allerede. Men det er noe annet å se den uten kamuflasje, og sitte bak rattet selv.

– Det første jeg tenkte da jeg satte meg inn, er at dette føles veldig som en 911. Sittestillingen er lav, midtkonsollen er høy og jeg ser buene på hver side av panseret stikke opp. Men selv helt nye 911 blir litt gammeldags sammenlignet med interiøret i Taycan. Her har Porsche virkelig satt en ny standard. Veldig stilig – og med skyhøy opplevd kvalitet.

Les også: Tesla vil prøve å overgå Porsche på Nürburgring

VIDEO: Porsches elbil imponerer på Nürburgring:

Europa-turné

– Jeg skjønner at du har rukket å kjøre litt. Hvordan oppleves bilen?

– Igjen, det føles veldig som en Porsche 911 – og for de som liker sportslige biler, er det vanskelig å overgå et slikt kompliment. Lavt tyngdepunkt, et herlig understell og knivskarp styring – og så er det kreftene da. Det er så brutalt at det er vanskelig å fatte det. Det blir vel feil å si olja lyn – men det er slik den føles. Jeg har sagt det før, og det har ikke endret seg etter å ha kjørt bilen selv: Tesla skal slite med å matche dette.

– Jeg må riktignok innrømme at jeg savner lyden av en illsint bokser. Men likevel, til dere som har bestilt: Gled dere!

Turbo S klarer 0-100 km/t på 2,8 sekunder, som gjør den til en av de aller raskeste akselererende Porschene (og bilene generelt!) du kan få tak i. Toppfarten er på solid 260 km/t.

– Dere skal kjøre både i Frankrike, Østerrike – og Tyskland. Det betyr kanskje at dere får anledning til å dra på ut på Autobahn…

– Ja, det er en aldri så liten Europa-turné, dette her. På tre dager er vi innom fire land. Vi startet i Luxembourg, har vært innom Frankrike og akkurat nå er vi i Tyskland.

Les også: Her blir Porsches elbil avslørt i buss-feltet!

(Artikkelen fortsetter under)

For moro skyld tok vi en tur innom bensinstasjonen også. Masse oppmerksomhet – men selv om det er en Turbo S, tar den altså ikke imot bensin ...
For moro skyld tok vi en tur innom bensinstasjonen også. Masse oppmerksomhet – men selv om det er en Turbo S, tar den altså ikke imot bensin ...

Lader lynraskt

– Vi skal forresten også få testet ladekapasiteten. Taycan har 800 Volt-system, som gjør at den skal klare å ta imot opptil 270 kW. Med det blir den også den raskest ladende elbilen på markedet. Som jeg sa tidligere: Porsche gjør det grundig, når de først skal melde seg på elbil-sirkuset.

– Men du, nå må jeg tilbake til kjøringen. I følge ryktene skal det snart komme et skilt som alle vi i Broom-redaksjonen elsker: Fri fart! Og da kan jeg ikke sitte og snakke med deg.

– Vet du hva, det skjønner jeg veldig godt. Nyt turen – så tar vi en lengre samtale om den Hokksund-kampen når du er tilbake på kontoret…

Vegard kommer naturligvis med test av bilen om ikke lenge, så følg med.

Artikkelen ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:51 Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28 Frp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11 – Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06 Vindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00 VM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36 Telenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30 Far Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02 Hegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00 Dette skjer i dag06:00 HRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49 Fotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45 Forsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36 Dette skjedde i natt05:30 «Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20 Hundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00 Nav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52 Ny fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19 Nicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00 Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28 Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17 Johnson håper på Huawei-kompromiss02:47 Coronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46 Bussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43 USA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30 Over 100 har mistet livet som følge av coronaviruset02:29 Veidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36 Tidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29 Meglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18 Frp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07 Åtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33 Republikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46 Tidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56 Kinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50 Forskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49 Trumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17 Solberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47 Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42 Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42 Denne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07 Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05 Alle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30 Pappa vil forsones med Meghan Markle19:23 Spisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49 Trump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38 Statsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20 Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15 Pollensesongen én måned foran skjema17:59 Riksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49 Ung mann omkom i ulykke i Troms17:16 USA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14 Melding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 USA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag
Siste nytt
07:51VerdenMann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28NorgeFrp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11Norge– Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06NorgeVindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00SportVM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36NorgeTelenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30SportFar Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02NorgeHegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00NorgeDette skjer i dag06:00VerdenHRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49SportFotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45NorgeForsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36NorgeDette skjedde i natt05:30Norge«Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20VerdenHundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00NorgeNav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52NorgeNy fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19VerdenNicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00NorgeNi av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28NorgeJarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17VerdenJohnson håper på Huawei-kompromiss02:47VerdenCoronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46NorgeBussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43VerdenUSA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30VerdenOver 100 har mistet livet som følge av coronaviruset02:29NorgeVeidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36VerdenTidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29NorgeMeglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18NorgeFrp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07VerdenÅtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33PolitikkRepublikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46VerdenTidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein21:56ReiseKinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50VerdenForskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49VerdenTrumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17NorgeSolberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47PolitikkRegjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42Helse og livsstilHva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42PolitikkDenne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08VerdenPentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07PolitikkListhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05NorgeAlle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30VerdenPappa vil forsones med Meghan Markle19:23VerdenSpisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49VerdenTrump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38VerdenStatsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20SportSvensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15Helse og livsstilPollensesongen én måned foran skjema17:59NorgeRiksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49NorgeUng mann omkom i ulykke i Troms17:16PengerUSA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14NorgeMelding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenUSA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag
Populært