Lavpris-elbilen imponerer – her kan du lese hvorfor

VIDEO: MG ZS EV - Nå kommer MGs første elbil til Norge.

Kommer til Norge om bare noen uker.

Ryktene har gått en stund og i sommer ble det kjent at MG gjør comeback i Norge.

Denne uken fikk vi i Broom vite mer om dette, under et pressearrangement i Belgia. Og ikke minst: Vi fikk vite at MG bare er noen uker unna lansering i Norge. Her går det altså unna!

MG har siden 2007 vært eid av SAIC, som er Kinas største bilprodusent og og en betydelig aktør i verdenssammenheng. I fjor produserte de over 7 millioner biler. De langt fleste av disse ble solgt hjemme i Kina, men SAIC har ambisjoner ut over hjemlandet.

Også de satser elektrisk, og her kommer Norge inn. For MG har merket seg at Norge i denne sammenhengen er et stort marked. Derfor er vi faktisk først ute når de nå lanserer elbilen ZS EV.

Svært gunstig priset

I løpet av et hektisk og kompakt opplegg i Belgia får vi også anledning til å kjøre bilen.

Dette har jeg gledet meg til. Det er alltid interessant å få prøve helt nye bilmodeller, men denne er ekstra spennende. MG tar mål av seg å vise hva kineserne kan levere når de skal slå seg inn i det svært krevende Europa-markedet. Flere kinesiske merker har forsøkt før dem, det har ikke gått spesielt bra.

Noen kjappe fakta før vi kjører avgårde: Elektriske ZS kommer med en svært gunstig prislapp. 229.900 kroner for Comfort-utgaven. 249.900 kroner for den som heter Luxury. Rekkevidden er på 263 kilometer etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Den kan naturligvis hurtiglades og tar imot inntil 85 kW med strøm.

De tester ut kinesisk varebil i Oslo

ZS er en kompakt SUV/crossover, med lengde på 4,3 meter.
ZS er en kompakt SUV/crossover, med lengde på 4,3 meter.

Imponerende bagasjerom

Karosserimessig snakker vi kompakt SUV. ZS er 4,31 meter lang. MG har i forkant lovet at den skal være klassens mest rommelige bil. Det inkluderer bagasjerom på 470 liter. Veldig bra til denne biltypen å være.

På plass bak rattet, er det første som slår meg at dette overrasker positivt. Materialkvaliteten både ser og kjennes bra ut. Gode forseter og et ganske tykt ratt. Plassen er også god. Jeg rekker en kjapp sjekk av baksetet før vi legger av gårde. Er du under 1,85 meter høy, sitter du greit her. Bredden gir som vanlig i denne klassen begrensninger for tre voksne på tur sammen.

Interiøret har ingen ting å skamme seg over, sett i forhold til prislappen. Bilene som kommer til Norge har naturligvis rattet på "riktig" side.
Interiøret har ingen ting å skamme seg over, sett i forhold til prislappen. Bilene som kommer til Norge har naturligvis rattet på "riktig" side.

Dashbordet er ryddig og oversiktlig. Mange funksjoner styres via infotainmentskjermen, men MG har også beholdt en del knapper og brytere. Cruisekontrollhendelen er forresten godt gjemt bak rattet, her hadde det vært mye smartere med styring via knapper på multifunksjonsrattet.

Snart kommer denne elbilen til vår del av verden

Ikke spart på støydempingen

Denne minner mistenkelig om ett eller annet.
Denne minner mistenkelig om ett eller annet.

De runde friskluftdysene minner meg veldig om noe jeg har sett før, klarer bare ikke helt å sette fingeren på det. Her har MG latt seg ”inspirere”, uten at det er noe feil ved det. Dette kunne godt ha vært en en av de rimeligere modellene fra VW eller Ford, det er et kompliment når vi tar prislappen på bilen i betraktning.

Vi ruller ut på belgisk landevei og etter hvert motorvei. Tross ganske rufste asfalt, er det imponerende stille inne i bilen. På mange elbiler merkes hjulstøyen veldig godt, på grunn av fraværet av motorstøy. Slik er det ikke her. MG har ikke spart på støydempingen, det er viktig for kvalitetsfølelsen.

Opp til rundt 80 km/t er den kjapp som elbiler flest. Da er også det største trøkket unnagjort, videre oppover i hastighet går det ikke like kjapt. Men det er ingen problemer å henge med motorveitrafikken, og vel så det.

Bruktbilen for deg som aldri skal på Ikea

Leverer rekkevidden

ZS tar ikke mål av seg å skulle være noen eksklusiv bil, men understell og demping virker imponerende bra. Her hjelper det nok også at den har fått en solid batteripakke helt i bunnen. Det bidrar til en tung og solid kjørefølelse. I det hele tatt imponerer komforten her, samtidig som bilen virker tight og velbygget.

Det hadde ikke skadet om styringen hadde vært litt tyngre, men akkurat det vil neppe mange potensielle kjøpere kicke på. Er du ute etter mest mulig sporty bil, vurderer du uansett neppe elbil fra MG.

En stor del av vår tilmålte kjøretur går på motorvei. Hastigheter i overkant av 120 km/t er ikke optimalt for en elbil, men førsteinntrykket sier at MG har gjort den god jobb med å holde strømforbruket nede. Den offisielle rekkevidden er oppgitt til 263 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Ut fra det vi erfarer her, virker det absolutt realistisk. I alle fall når temperaturen er rundt 16-18 grader og det er temmelig paddeflate forhold.

– Derfor gikk Rover konkurs

At MG satser på kompakt-SUV når de starter elbilsatsingen sin er ikke rart, dette er bilklassen som vokser mest verden over.
At MG satser på kompakt-SUV når de starter elbilsatsingen sin er ikke rart, dette er bilklassen som vokser mest verden over.

Luxury til 20.000 ekstra

På bilpresentasjoner og lanseringer er det nesten alltid de mest kostbare versjonene som står klare til test. Slik er det ikke denne gangen. Jeg kjører Comfort, som er den rimeligste utgaven. Stoffseter og begrenset utstyrsnivå til tross, den føles absolutt ikke ribbet. Her finner vi for eksempel både filskiftsvarsling og adaptiv cruisekontroll.

Derimot er det ingen tegn til verken varmeseter eller oppvarmet ratt her. Det er et must for mange norske kjøpere. For å få varmeseter (og mer utstyr) må du velge Luxury-utgaven som koster 20.000 kroner mer. Det er nok fort et smart valg.

En annen liten detalj: Rattet kan bare justeres opp og ned, ikke i lengderetningen. Det er noe de aller fleste bilprodusenter tilbyr i 2019. Litt rart at MG ikke følger opp det.

Skal ikke bli ventelister

Vår første lille prøvetur nærmer seg slutten. Vi svinger inn mot flyplassen i Brüssel, snart er det klart for å fly hjem til Norge.

ZS EV er snart i Norge den også. MG åpner straks nettside og mulighet for å reservere bilen. I løpet av noen dager skal de også offentliggjøre hvem som skal stå for distribusjonen i Norge.

For å oppsummere litt: MG kommer med en bil som er imponerende lavt priset. Størrelse, komfort og kjøreegenskaper passer også svært godt for mange norske kjøpere. I tillegg kommer det faktum at MG lover at de har nok biler til å dekke etterspørselen. Dette skal ikke bli enda en elbil med lange ventelister.

MG-klassiker ble solgt for småpenger

Imponerende stort bagasjerom, her er MG bedre enn mange av konkurrentene.
Imponerende stort bagasjerom, her er MG bedre enn mange av konkurrentene.

Ikke varmepumpe

Det merkes at elektrisk utgave har vært med i planen helt fra begynnelsen. Den elektriske drivlinjen er pent pakket unna. Det er ingen snarveier, i form av batterier som spiser av bagasjeplassen. Her har vi et imponerende dypt bagasjerom.

Det eneste som er litt rart, er at ikke ZS EV kommer med et lite ekstra bagasjerom foran, til for eksempel ladekabel. Det er nemlig plass til det. Den beste forklaringen vi kan finne, er at det må handle om selve produksjonsprosessen, og dermed kostnader.

Rekkevidde på 263 kilometer kan nok legge en demper på etterspørselen. For mange rekkevidde-fokuserte nordmenn oppleves det som i korteste laget. Mange elbiler klarer nå mellom 400 og 500 kilometer. Det gjør altså ikke MG-en.

Dessuten mangler den viktig vinterutstyr som varmepumpe. Hengerfeste kan du heller ikke få, men MG forteller at de jobber med saken.

Norge er første land ut når MG satser på elbil i Europa. I månedsskiftet september/oktober skal den norske nettsiden deres være oppe.
Norge er første land ut når MG satser på elbil i Europa. I månedsskiftet september/oktober skal den norske nettsiden deres være oppe.

Lykkes i Europa

Så er det også klart at en del kanskje vil være usikre på om det er trygt å kjøpe et kinesisk bilmerke. Det har vi ingen fasit på ennå. Men vi sliter med å finne rasjonelle argumenter mot. SAIC som står bak MG er en av verdens største bilprodusenter.

De er langt fremme på mange områder, og det virker som de er veldig bevisste på hva som skal til for å lykkes i Europa. Fem års garanti på bilen, åtte år på batteriene og ti år mot gjennomrusting hører også med her.

Hadde den kommet for to år siden, ville dette garantert blitt en stor suksess i Norge. Det har skjedd mye i elbilmarkedet siden da, men MGs nykommer har kvaliteter (og ikke minst pris) som gjør at den bør kunne bite godt fra seg i elbil-landet Norge også i 2019.

TV 2-sjef var en av dem som oppdaget bilen i Norge, les mer her:

Les også:
MG ZS EV blir en prisbombe i Norge
MG XS skal knuse konkurrentene på pris
Nå kommer MG med ny og billig SUV

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria
Siste nytt
01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria
Populært