Lavpris-elbilen imponerer – her kan du lese hvorfor

VIDEO: MG ZS EV - Nå kommer MGs første elbil til Norge.

Kommer til Norge om bare noen uker.

Ryktene har gått en stund og i sommer ble det kjent at MG gjør comeback i Norge.

Denne uken fikk vi i Broom vite mer om dette, under et pressearrangement i Belgia. Og ikke minst: Vi fikk vite at MG bare er noen uker unna lansering i Norge. Her går det altså unna!

MG har siden 2007 vært eid av SAIC, som er Kinas største bilprodusent og og en betydelig aktør i verdenssammenheng. I fjor produserte de over 7 millioner biler. De langt fleste av disse ble solgt hjemme i Kina, men SAIC har ambisjoner ut over hjemlandet.

Også de satser elektrisk, og her kommer Norge inn. For MG har merket seg at Norge i denne sammenhengen er et stort marked. Derfor er vi faktisk først ute når de nå lanserer elbilen ZS EV.

Svært gunstig priset

I løpet av et hektisk og kompakt opplegg i Belgia får vi også anledning til å kjøre bilen.

Dette har jeg gledet meg til. Det er alltid interessant å få prøve helt nye bilmodeller, men denne er ekstra spennende. MG tar mål av seg å vise hva kineserne kan levere når de skal slå seg inn i det svært krevende Europa-markedet. Flere kinesiske merker har forsøkt før dem, det har ikke gått spesielt bra.

Noen kjappe fakta før vi kjører avgårde: Elektriske ZS kommer med en svært gunstig prislapp. 229.900 kroner for Comfort-utgaven. 249.900 kroner for den som heter Luxury. Rekkevidden er på 263 kilometer etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Den kan naturligvis hurtiglades og tar imot inntil 85 kW med strøm.

De tester ut kinesisk varebil i Oslo

ZS er en kompakt SUV/crossover, med lengde på 4,3 meter.
ZS er en kompakt SUV/crossover, med lengde på 4,3 meter.

Imponerende bagasjerom

Karosserimessig snakker vi kompakt SUV. ZS er 4,31 meter lang. MG har i forkant lovet at den skal være klassens mest rommelige bil. Det inkluderer bagasjerom på 470 liter. Veldig bra til denne biltypen å være.

På plass bak rattet, er det første som slår meg at dette overrasker positivt. Materialkvaliteten både ser og kjennes bra ut. Gode forseter og et ganske tykt ratt. Plassen er også god. Jeg rekker en kjapp sjekk av baksetet før vi legger av gårde. Er du under 1,85 meter høy, sitter du greit her. Bredden gir som vanlig i denne klassen begrensninger for tre voksne på tur sammen.

Interiøret har ingen ting å skamme seg over, sett i forhold til prislappen. Bilene som kommer til Norge har naturligvis rattet på "riktig" side.
Interiøret har ingen ting å skamme seg over, sett i forhold til prislappen. Bilene som kommer til Norge har naturligvis rattet på "riktig" side.

Dashbordet er ryddig og oversiktlig. Mange funksjoner styres via infotainmentskjermen, men MG har også beholdt en del knapper og brytere. Cruisekontrollhendelen er forresten godt gjemt bak rattet, her hadde det vært mye smartere med styring via knapper på multifunksjonsrattet.

Snart kommer denne elbilen til vår del av verden

Ikke spart på støydempingen

Denne minner mistenkelig om ett eller annet.
Denne minner mistenkelig om ett eller annet.

De runde friskluftdysene minner meg veldig om noe jeg har sett før, klarer bare ikke helt å sette fingeren på det. Her har MG latt seg ”inspirere”, uten at det er noe feil ved det. Dette kunne godt ha vært en en av de rimeligere modellene fra VW eller Ford, det er et kompliment når vi tar prislappen på bilen i betraktning.

Vi ruller ut på belgisk landevei og etter hvert motorvei. Tross ganske rufste asfalt, er det imponerende stille inne i bilen. På mange elbiler merkes hjulstøyen veldig godt, på grunn av fraværet av motorstøy. Slik er det ikke her. MG har ikke spart på støydempingen, det er viktig for kvalitetsfølelsen.

Opp til rundt 80 km/t er den kjapp som elbiler flest. Da er også det største trøkket unnagjort, videre oppover i hastighet går det ikke like kjapt. Men det er ingen problemer å henge med motorveitrafikken, og vel så det.

Bruktbilen for deg som aldri skal på Ikea

Leverer rekkevidden

ZS tar ikke mål av seg å skulle være noen eksklusiv bil, men understell og demping virker imponerende bra. Her hjelper det nok også at den har fått en solid batteripakke helt i bunnen. Det bidrar til en tung og solid kjørefølelse. I det hele tatt imponerer komforten her, samtidig som bilen virker tight og velbygget.

Det hadde ikke skadet om styringen hadde vært litt tyngre, men akkurat det vil neppe mange potensielle kjøpere kicke på. Er du ute etter mest mulig sporty bil, vurderer du uansett neppe elbil fra MG.

En stor del av vår tilmålte kjøretur går på motorvei. Hastigheter i overkant av 120 km/t er ikke optimalt for en elbil, men førsteinntrykket sier at MG har gjort den god jobb med å holde strømforbruket nede. Den offisielle rekkevidden er oppgitt til 263 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Ut fra det vi erfarer her, virker det absolutt realistisk. I alle fall når temperaturen er rundt 16-18 grader og det er temmelig paddeflate forhold.

– Derfor gikk Rover konkurs

At MG satser på kompakt-SUV når de starter elbilsatsingen sin er ikke rart, dette er bilklassen som vokser mest verden over.
At MG satser på kompakt-SUV når de starter elbilsatsingen sin er ikke rart, dette er bilklassen som vokser mest verden over.

Luxury til 20.000 ekstra

På bilpresentasjoner og lanseringer er det nesten alltid de mest kostbare versjonene som står klare til test. Slik er det ikke denne gangen. Jeg kjører Comfort, som er den rimeligste utgaven. Stoffseter og begrenset utstyrsnivå til tross, den føles absolutt ikke ribbet. Her finner vi for eksempel både filskiftsvarsling og adaptiv cruisekontroll.

Derimot er det ingen tegn til verken varmeseter eller oppvarmet ratt her. Det er et must for mange norske kjøpere. For å få varmeseter (og mer utstyr) må du velge Luxury-utgaven som koster 20.000 kroner mer. Det er nok fort et smart valg.

En annen liten detalj: Rattet kan bare justeres opp og ned, ikke i lengderetningen. Det er noe de aller fleste bilprodusenter tilbyr i 2019. Litt rart at MG ikke følger opp det.

Skal ikke bli ventelister

Vår første lille prøvetur nærmer seg slutten. Vi svinger inn mot flyplassen i Brüssel, snart er det klart for å fly hjem til Norge.

ZS EV er snart i Norge den også. MG åpner straks nettside og mulighet for å reservere bilen. I løpet av noen dager skal de også offentliggjøre hvem som skal stå for distribusjonen i Norge.

For å oppsummere litt: MG kommer med en bil som er imponerende lavt priset. Størrelse, komfort og kjøreegenskaper passer også svært godt for mange norske kjøpere. I tillegg kommer det faktum at MG lover at de har nok biler til å dekke etterspørselen. Dette skal ikke bli enda en elbil med lange ventelister.

MG-klassiker ble solgt for småpenger

Imponerende stort bagasjerom, her er MG bedre enn mange av konkurrentene.
Imponerende stort bagasjerom, her er MG bedre enn mange av konkurrentene.

Ikke varmepumpe

Det merkes at elektrisk utgave har vært med i planen helt fra begynnelsen. Den elektriske drivlinjen er pent pakket unna. Det er ingen snarveier, i form av batterier som spiser av bagasjeplassen. Her har vi et imponerende dypt bagasjerom.

Det eneste som er litt rart, er at ikke ZS EV kommer med et lite ekstra bagasjerom foran, til for eksempel ladekabel. Det er nemlig plass til det. Den beste forklaringen vi kan finne, er at det må handle om selve produksjonsprosessen, og dermed kostnader.

Rekkevidde på 263 kilometer kan nok legge en demper på etterspørselen. For mange rekkevidde-fokuserte nordmenn oppleves det som i korteste laget. Mange elbiler klarer nå mellom 400 og 500 kilometer. Det gjør altså ikke MG-en.

Dessuten mangler den viktig vinterutstyr som varmepumpe. Hengerfeste kan du heller ikke få, men MG forteller at de jobber med saken.

Norge er første land ut når MG satser på elbil i Europa. I månedsskiftet september/oktober skal den norske nettsiden deres være oppe.
Norge er første land ut når MG satser på elbil i Europa. I månedsskiftet september/oktober skal den norske nettsiden deres være oppe.

Lykkes i Europa

Så er det også klart at en del kanskje vil være usikre på om det er trygt å kjøpe et kinesisk bilmerke. Det har vi ingen fasit på ennå. Men vi sliter med å finne rasjonelle argumenter mot. SAIC som står bak MG er en av verdens største bilprodusenter.

De er langt fremme på mange områder, og det virker som de er veldig bevisste på hva som skal til for å lykkes i Europa. Fem års garanti på bilen, åtte år på batteriene og ti år mot gjennomrusting hører også med her.

Hadde den kommet for to år siden, ville dette garantert blitt en stor suksess i Norge. Det har skjedd mye i elbilmarkedet siden da, men MGs nykommer har kvaliteter (og ikke minst pris) som gjør at den bør kunne bite godt fra seg i elbil-landet Norge også i 2019.

TV 2-sjef var en av dem som oppdaget bilen i Norge, les mer her:

Les også:
MG ZS EV blir en prisbombe i Norge
MG XS skal knuse konkurrentene på pris
Nå kommer MG med ny og billig SUV

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 En person død etter snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 USA: Minst to drept i skyting på flybase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14 Narkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06 Finansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50 Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44 Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38 Solskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19 Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01 Partene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00 Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55 Politiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09 Ljungberg: – Spillerne så redde ut10:08 Svært glatte veier på Østlandet09:55 Frankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53 Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29 Greta Thunberg framme i Madrid09:27 Eldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01 Ny rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59 Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40 Lagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15 Fireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37 Petter Dass-prisen til Arne Viste07:31 Vegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24 Kasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24 Høyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53 Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38 Uber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19 Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02 Fire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00 Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00 Norsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57 Politiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50 Dette skjer i dag05:44 Enorme skogbranner omringer Australias største by05:33 Dette skjedde i natt05:05 To på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00 SPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23 SAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11 Fire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06 Ny avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02 Helikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56 En omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37 Vaksinemotstander arrestert på Samoa02:15 En kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09 Én av ti sykepleiere har sett overgrep01:42 Mann til sykehus med stikkskader01:23 Bloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02 Putin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57 Flere fjelloverganger åpnet igjen23:35 Arsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15 Frankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform23:14 Nytt Arsenal-mareritt – tapte på hjemmebane mot Brighton22:23 Facebook med søksmål etter svindelannonser22:11 Mann utga seg for å jobbe i barnevernet for å komme i kontakt med alenemor – dømt for overgrep22:09 Venstre og KrF stemte mot økt jobbrett for ureturnerbare22:01 Silva fikk sparken i Everton21:58 Frisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25 – Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22 Pelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32 Mann alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Trondheim19:18 Skatteetaten endrer regler etter avsløring18:43 Tandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38 Regjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37 Frp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20 Slik kommer migranter seg inn i Europa17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap
Siste nytt
18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeEn person død etter snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenUSA: Minst to drept i skyting på flybase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14NorgeNarkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06PengerFinansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50ReiseTuristenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44SportNorsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38SportSolskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19VerdenTre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01VerdenPartene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00NorgeMann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55NorgePolitiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09SportLjungberg: – Spillerne så redde ut10:08NorgeSvært glatte veier på Østlandet09:55VerdenFrankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53MotorMot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29VerdenGreta Thunberg framme i Madrid09:27PengerEldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01PolitikkNy rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59NorgePolitiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40SportLagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15NorgeFireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37NorgePetter Dass-prisen til Arne Viste07:31NorgeVegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24VerdenKasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24PolitikkHøyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53SportZuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38VerdenUber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19SportBrrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02VerdenFire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00NorgeNav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00SportNorsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57NorgePolitiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenEnorme skogbranner omringer Australias største by05:33NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeTo på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00PolitikkSPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23PengerSAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11VerdenFire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06PengerNy avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02VerdenHelikopter med tre om bord styrtet i Minnesota02:56NorgeEn omkommet og en hardt skadd i trafikkulykke i Svolvær02:37Helse og livsstilVaksinemotstander arrestert på Samoa02:15NorgeEn kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær02:09NorgeÉn av ti sykepleiere har sett overgrep01:42NorgeMann til sykehus med stikkskader01:23PolitikkBloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA00:02VerdenPutin håper på fornying av nedrustningsavtale før nyttår23:57NorgeFlere fjelloverganger åpnet igjen23:35SportArsenal-marerittet fortsetter – tapte på hjemmebane mot Brighton23:15VerdenFrankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform23:14SportNytt Arsenal-mareritt – tapte på hjemmebane mot Brighton22:23KulturFacebook med søksmål etter svindelannonser22:11NorgeMann utga seg for å jobbe i barnevernet for å komme i kontakt med alenemor – dømt for overgrep22:09NorgeVenstre og KrF stemte mot økt jobbrett for ureturnerbare22:01SportSilva fikk sparken i Everton21:58PengerFrisørkjede nekter å følge pålegg – møter ministeren21:25Helse og livsstil– Vi kan ikke godta at en sykdom som var på vei til å bli utslettet, blusser opp på denne måten21:22VerdenPelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump20:32NorgeMann alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Trondheim19:18PengerSkatteetaten endrer regler etter avsløring18:43SportTandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund18:38NorgeRegjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging18:37NorgeFrp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris18:20VerdenSlik kommer migranter seg inn i Europa17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14KulturKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap
Populært