Discovery skal lage norsk «Top Gear»

Kjørt mye rart: – Jeg har aldri kjøpt en ny bil i hele mitt liv, men jeg har kjørt fryktelig mye rart, sier programleder Petter Schjerven. Her Schjerven sammen med sine medprogramledere Esben «Dansken» Selvig og Fredric Aasbø. Foto: Discovery.
Kjørt mye rart: – Jeg har aldri kjøpt en ny bil i hele mitt liv, men jeg har kjørt fryktelig mye rart, sier programleder Petter Schjerven. Her Schjerven sammen med sine medprogramledere Esben «Dansken» Selvig og Fredric Aasbø. Foto: Discovery.

– Fenger ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini, sier programdirektør.

Et av verdens mest kjente tv-konsepter, britiske «Top Gir» skal lages i helnorsk versjon. Det skjer gjennom et samarbeid mellom rettighetshaver BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks.

– Dette blir fantastisk gøy. «Top Gear» er et at verdens mest kjente TV-formater, og nå er vi altså så privilegerte å få muligheten til å lage en helnorsk versjon, med norske programledere som vi selv har håndplukket. Magien med «Top Gear» er programmets evne til å fenge ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini. Dette er innhold som er som skapt for både Dplay og TVNorge, og vi gleder oss veldig til å presentere «Top Gear» i Norge i 2020, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

Programlederne i den norske versjonen av «Top Gear» blir TVNorge-kjenningen Petter Schjerven, «Klovner i kamp»-rapper og programleder Esben «Dansken» Selvig og den profesjonelle drifting-sjåføren Fredric Aasbø.

– Jeg har aldri kjøpt en ny bil i hele mitt liv, men jeg har kjørt fryktelig mye rart. Det er vel det jeg gleder meg mest til med dette programmet, muligheten til å få sitte bak rattet i alle slags typer kjøretøy. At det i tillegg skal skje i et legendarisk program jeg har sett på i mange år gjør det ikke mindre stas! Jeg elsker gamle doninger, og har vokst opp i sidevognen på en Indian Chief motorsykkel fra 1923. Pappa var en lidenskapelig veteranbilentusiast, og jeg har absolutt arvet den interessen. Hjemme står det blant en engelsk Alvis, en østtysk Trabant, samt den gamle Indian-motorsykkelen. Pappa eide også en Rolls Royce fra 1930, men den måtte vi dessverre selge for å få familieøkonomien til å gå opp en gang på 70-tallet, sier Schjerven.

Entusiasmen for bil deler også Petters nye programlederkollega, Esben «Dansken» Selvig.

– Jeg tror aldri jeg har gleda meg til noe så mye som jeg gjør til dette eventyret. Jeg elsker biler, spesielt amerikanske muskelbiler, og etter 25 år på veien som artist, er det neppe noe jeg har gjort mer enn å sitte bak et ratt. Jeg har kjørt hundrevis av leiebiler og leasingbiler i alle former og prisklasser, og det var faktisk ikke før i 2015 at jeg kjøpte min første doning. Valget ble en Toyota Landcruiser GX D-4D fra 2005, selve Afrika-bilen. Dette var også første gang jeg fikk høre at jeg er en elendig sjåfør. Min kone mener jeg gjør alle bilsyke. Det kan være et resultat av at jeg alltid forsøker å slå den estimerte kjøretiden på GPS-en, og konsekvent har dårlig tid, sier Esben «Dansken» Selvig.

Denne saken ble først publisert i Kampanje.com

Les også:
Her risikerer Top Gear-Hammond livet igjen Top Gear-gutta er tilbake - trosser kritikken Top Gear-gutta gir alt i ny TV-serie

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært