Bilsalget falt i august

Tesla var den fjerde mest solgte bilen i august.
Tesla var den fjerde mest solgte bilen i august. Foto: Morten Abrahamsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I august ble det registrert 12.073 nye personbiler her i landet. Det er 2.451 færre enn i august 2018. Nullutslippsbilene hadde en markedsandel på 39 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august hadde 19 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare dieselmotor, mens andelen var 21 prosent i august 2018. 19,1 prosent av de nye personbilene som ble registrert i august, hadde bare bensinmotor, mens bensinandelen i august 2018 var på 25,4 prosent.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler som ble registrert i august, var 68 gram per kilometer. Det er 10 gram lavere enn i august i fjor.

Det ble registrert 2.761 nye personbiler med hybriddrift i august, noe som er 872 færre enn i samme periode i fjor. Andelen biler med firehjulsdrift var 41 prosent, opp fra 35 prosent i fjor.

39 prosent elbiler

I august ble det registrert 4.713 nye personbiler med nullutslipp. Det er 13 prosent flere enn i august fjor. Markedsandelen var 39 prosent, vel 10 prosentpoeng høyere enn i samme måned i fjor. Alle nullutslippsbilene som ble registrert i august, var elbiler. Hittil i år er markedsandelen for elbiler på 43,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk elbilforening mener elbilsalget burde vært høyere og er bekymret for at målet om en markedsandel på 50 prosent for elbiler i 2019 ikke blir nådd.

Bompengedebatten

– Salget burde økt utover året. I fjor var det lange ventelister, mens i dag er flere elbilmodeller nærmest hyllevare, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Hun tror bompengedebatten kan være noe av forklaringen.

– Fritak eller rabatt i bomringen er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil, og usikkerhet om fordelene bremser salget, sier Bu.

I august toppet Volkswagen registreringsstatistikken med 2.284 biler, fulgt av Toyota med 1.331, Skoda med 838 og Tesla på fjerdeplass med 830 registrerte biler.