10 biler som rett og slett nekter å dø

Begge disse bilmodellene, Chevrolet Suburban og Porsche 911 trekker på årene, med alder på henholdsvis 86 og 55 år, men selges fortsatt.
Begge disse bilmodellene, Chevrolet Suburban og Porsche 911 trekker på årene, med alder på henholdsvis 86 og 55 år, men selges fortsatt.

Den eldste er 86 år – og selges fortsatt!

Noen bilmodeller får et relativt kort liv. Mens andre virker det nesten som det ikke er mulig å bli kvitt. De dukker opp i nye og mer moderne utgaver, men er ofte tro mot det opprinnelige konseptet. I år etter år – eller tiår etter tiår …

Slik blir det fort både ikon- og legende-status av. Vi har samlet noen av disse bilmodellene som har hatt et særdeles langt liv og som du fortsatt får kjøpt nye i dag. De eldste modellene er faktisk over 80 år gamle. Det står det respekt av!

Det er slett ikke bare sportsbiler og eksklusive biler på denne listen. Her finnes det også helt alminnelige folke-biler, det som i utgangspunktet var tenkt som praktiske nyttekjøretøy og selvfølgelig noen litt mer sporty bilmodeller også. En salig blanding, med andre ord.

Her er topp 10-listen over historiens lengstlevende bilmodeller:

1. Chevrolet Suburban, lansert i 1933

Chevrolet Suburban kom første gang i 1933 (!) men den selges fortsatt.
Chevrolet Suburban kom første gang i 1933 (!) men den selges fortsatt.

Helt øverst på denne listen over de mest seiglivede bilmodellene som finnes er Chevrolet Suburban. Modellen ble «født» helt tilbake i 1933 og er, store endringer til tross, fortsatt tro mot det opprinnelige konseptet.

Suburban har alltid vært en stor bil med plass til mye folk og bagasje om bord. Det er den fortsatt, men sine inntil åtte sitteplasser. Også motoren er stor. Vi snakker en god gammeldags V8 bensin, som seg hør og bør på en tradisjonsrik amerikansk bilmodell.

Vi gratulerer med de 86 første årene!

2. Morgan 4/4, lansert i 1936

Ikke bare ser den gammel ut – den er gammel. Denne Morgan 4/4 er en jubileumsutgave for 75 år på markedet.
Ikke bare ser den gammel ut – den er gammel. Denne Morgan 4/4 er en jubileumsutgave for 75 år på markedet.

Morgan har bygd kjøretøy siden 1909, og det tok det britiske selskapet 27 år å bytte fra trehjulinger til produksjon av firehjulinger.

Den første modellen med fire hjul, 4/4, debuterte i 1936 og bortsett fra en stopp under andre verdenskrig, har den vært i produksjon siden. Vi snakker 83 år! Den ser fortsatt gammeldags ut og det er en del av modellens image.

Bilen hadde riktignok en facelift i 1955, men er ellers veldig lik den opprinnelige. Chassiset er nå laget av stål, men den håndbygde karosseristammen er forsatt lagd av treverk, kledd med stålplater. Her formelig oser det gammel håndverkstradisjon.

Les også: Opel Ascona – dette begynner å bli sjelden vare

3. Ford F-serien, lansert i 1948

Det har skjedd litt med Ford F-serie som kom første gang i 1948, om vi sammenligner med en nyere modell.
Det har skjedd litt med Ford F-serie som kom første gang i 1948, om vi sammenligner med en nyere modell.

Fords F-serie er like ikonisk som den er nyttig. Pickupen fra Ford er legendarisk. Hele 71 har gått siden den dukket opp første gang, i 1948.

Bilen har i en årrekke vært den mest solgte i USA og den er også verdens nest mest produserte bil gjennom alle tider – kun slått av Toyota Corolla.

4. Toyota Landcruiser, lansert i 1951

Toyota Landcruiser finnes i ulike varianter og både har vært og er et vanlig syn på norske veier.
Toyota Landcruiser finnes i ulike varianter og både har vært og er et vanlig syn på norske veier.

Her hjemme kom de første japanske bilene så smått i salg i løpet av 60-tallet, men det ble 70-tall før det virkelig tok av.

Men japanske produsenter laget biler lenge før det. Den eldste nålevende fra solens land er Toyota Landcuiser, som kom i 1951. Da som en slags Jeep-kloning.

Bilene er fortsatt habile offroadere, men nå mer i luksus-SUV-innpakning. Etter hele 68 år på markedet må det være lov å beskrive den som en legende.

Les også: Husker du denne klassikeren?

5. Chevrolet Corvette, lansert i 1953

Chevrolet Corvette ZR1 er fortsatt en skikkelig muskebil.
Chevrolet Corvette ZR1 er fortsatt en skikkelig muskebil.

Chevrolet tok en stor sjanse da de i 1953 lanserte sin Corvette. Ikke bare ble den lenge kalt USA eneste sportsbil, men den ble også bygget i glassfiber. Det var helt nytt den gangen.

De første bilene hadde sekssylindret motor. I 1955 fikk den V8 og har siden hatt det. Mange generasjoner har passert og eventyret er ikke på noen måte over. Nå er nemlig en helt ny og åttende generasjon på gang! Det er bare å glede seg.

6. Mercedes SL, lansert i 1954

Det begynte med denne, den legendariske 300 SL. Her er utgaven med måkevingedørene.
Det begynte med denne, den legendariske 300 SL. Her er utgaven med måkevingedørene.

En annen legende innen sportsbil er Mercedes SL. Den kom i 1954 og fyller med det 65 år, men har neppe noen planer om å gå av med pensjon med det første.

Bilen begynte sitt liv som sportsbil, og racerbil, men har de senere årene beveget seg mer mot luksus-cruiser og cabriolet for de velbemidlede. Men man får den fortsatt med frisk motorisering som V12 – om man er villig til å betale.

Les også: Ferraris «miljøbil» byr på 1.000 hestekrefter

7. Mini, lansert i 1959

Denne Minien er av første årsmodell som er 1959.
Denne Minien er av første årsmodell som er 1959.

Av de mer folkelige og definitivt mindre bilene, men allikevel med stor ikonisk status finner vi Mini. Sir Alec Issigonis geniale, lille, men likevel romslige minibil med tverrstilt motor, 10-toms hjul og forhjulsdrift kom i 1959.

Suksessen uteble ikke. Bilen ble raskt populær og solgte veldig godt. Også innen motorsport gjorde den lille, engelske bilen det skarpt. Tidlig på 2000-tallet kom retro-utgaven av Mini og suksessen ruller videre.

8. Porsche 911, lansert i 1963

Porsche 911 SC fra tidlig 80-tall.
Porsche 911 SC fra tidlig 80-tall.

Porsche 901 ble vist første gang under bilutstillingen i Frankfurt i 1963, men Peugeot mente at de hadde «hevd» på tresifrere modellnavn med null i midten. Så Porsche måtte endre til 911.

Dette påvirket tydeligvis ikke populariteten. De fleste med et snev av bilinteresse vet hva en ni-elleve er.

Selv om det har skjedd mye med sportsbil-ikonet på disse 56 årene, har den fortsatt motoren bak. Bortsett fra Renault Twingo, er vel dette den eneste bilen med hekkmotor nå?

Les også: I sommer er det slutt for denne luksusen

9. Ford Mustang, lansert i 1964

Originalt reklamebilde av Ford Mustang fra 1964.
Originalt reklamebilde av Ford Mustang fra 1964.

Ford Mustang er nesten like amerikansk som både Coca Cola og hamburger. Ikke bare det – da den sluppet på markedet i 1964, skapte bilen både håndgemeng og opptøyer. Alle skulle ha! Den dag i dag, 55 år senere, omtales fortsatt dette som bilhistoriens mest vellykkede billansering.

Som de fleste andre har bilen vært gjennom både oppturer og nedturer. Den verste nedturen var kanskje midt på 70-tallet, da ikonet nærmest var en skygge av seg selv, men den har overlevd – og den er fortsatt en av verdens mest solgte sportsbiler den dag i dag.

10. Toyota Corolla, lansert i 1966

Nyeste generasjon Toyota Corolla her gjort comeback på det europeiske markedet.
Nyeste generasjon Toyota Corolla her gjort comeback på det europeiske markedet.

På den tiende og siste plassen i denne oppsummeringen finner vi nok en japaner. Nemlig Toyota Corolla, som nettopp har gjort comeback til Norge og Europa etter å ha vært borte herfra i noen år.

Corolla, som kom i 1966, er også verdens mest solgte bilmodell. Mer enn 45 millioner eksemplarer av den fornuftige, gode og driftssikre familiebilen har blitt solgt så langt. Denne bilen kan best av beskrives som fornuft på fire hjul.

Les også: Nå kan du kjøpe din egen brannbil

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:20 Ni døde av lungevirus i Kina03:03 Toyota og Honda tilbakekaller seks millioner biler med airbagfeil02:42 Ansatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste02:33 Etterforskning av drapsforsøk i gjengmiljø i Oslo lå på is i fem år01:43 Viken kan ryke med Frp i opposisjon01:41 Flere amerikanske soldater behandles etter Iran-angrepet i Irak00:53 Ansatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste00:35 36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21 Rekordmange drap i Mexico i fjor00:17 Flere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet23:55 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:55 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:45 Flertall for å avsette Trump i USA23:44 Evjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:43 Evjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:32 Det hvite hus slipper å legge fram Ukraina-dokumenter23:15 Putin sparker sportsministeren23:10 Frode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09 Johnson gikk på nederlag i Overhuset23:07 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45 Flertall for å avsette Trump i USA22:18 Libanon har fått ny regjering22:09 Sagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44 Latterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30 Frp kraftig fram på ny gallup21:16 Ap og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51 Stoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31 Ikke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24 Høie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13 Knallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58 Nytt coronavirus har spredd seg til USA19:25 Sundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23 Østerriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41 Bondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39 Anklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35 Tyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30 – Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14 22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12 Erstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50 Fire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37 Hillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33 Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24 Magnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15 – Vi måtte bare la det stå til17:14 Se Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06 Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02 Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01 Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50 Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40 Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14 Rett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13 Sikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05 En person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17 Christensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16 Restene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01 Måtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22 – Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51 Solberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50 Politiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43 Krangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18 Deila-elev: – Han er litt som Klopp11:38 En femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14 Siktelse endret i Sola-drapssaken11:12 Trump: – USA vinner som aldri før11:06 Buss blåste av veien i Lofoten11:05 Her er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51 Dette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47 Brann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32 Carlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41 Hopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39 Tøft EM-liv for Sagosen og co.09:38 Toppmøte for å legge statsrådskabal09:27 Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27 Interpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37 Listhaug avviser lederdebatt08:34 Høie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30 Ringeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14 Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59 Vei stengt på grunn av jordras i Volda07:38 To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32 Mistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03 Ut mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00 Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59 Tre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30 Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09 Prins Harry har reist til Canada06:00 Dette skjer i dag05:37 Frp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30 Dette skjedde i natt05:16 Zuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00 Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05 Sanner aktuell som ny finansminister03:54 Senatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13 Siktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13 Migranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05 Fire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01 USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56 Nytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55 Nytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26 Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon
Siste nytt
03:20VerdenNi døde av lungevirus i Kina03:03VerdenToyota og Honda tilbakekaller seks millioner biler med airbagfeil02:42VerdenAnsatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste02:33NorgeEtterforskning av drapsforsøk i gjengmiljø i Oslo lå på is i fem år01:43NorgeViken kan ryke med Frp i opposisjon01:41VerdenFlere amerikanske soldater behandles etter Iran-angrepet i Irak00:53VerdenAnsatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste00:35Verden36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21VerdenRekordmange drap i Mexico i fjor00:17NorgeFlere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet23:55SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:55SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:45VerdenFlertall for å avsette Trump i USA23:44SportEvjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:43SportEvjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:32VerdenDet hvite hus slipper å legge fram Ukraina-dokumenter23:15VerdenPutin sparker sportsministeren23:10NorgeFrode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09VerdenJohnson gikk på nederlag i Overhuset23:07SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45PolitikkFlertall for å avsette Trump i USA22:18VerdenLibanon har fått ny regjering22:09SportSagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44VerdenLatterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30PolitikkFrp kraftig fram på ny gallup21:16PolitikkAp og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51VerdenStoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31NorgeIkke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24NorgeHøie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13SportKnallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58VerdenNytt coronavirus har spredd seg til USA19:25SportSundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23SportØsterriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41PolitikkBondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39PolitikkAnklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35MotorTyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30Norge– Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14Norge22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12PengerErstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50NorgeFire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37PolitikkHillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33NorgePolitiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24SportMagnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15Norge– Vi måtte bare la det stå til17:14VerdenSe Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06VerdenFinanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02NorgeFornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01NorgeDrapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50SportTysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40SportCasper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14Helse og livsstilRett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13NorgeSikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05NorgeEn person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17SportChristensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16SportRestene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01NorgeMåtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22Penger– Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51PolitikkSolberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50NorgePolitiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43VerdenKrangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18SportDeila-elev: – Han er litt som Klopp11:38NorgeEn femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14NorgeSiktelse endret i Sola-drapssaken11:12VerdenTrump: – USA vinner som aldri før11:06NorgeBuss blåste av veien i Lofoten11:05PolitikkHer er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51SportDette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47VerdenBrann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32SportCarlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41SportHopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39SportTøft EM-liv for Sagosen og co.09:38PolitikkToppmøte for å legge statsrådskabal09:27KulturTidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27VerdenInterpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37PolitikkListhaug avviser lederdebatt08:34PolitikkHøie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30NorgeRingeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14VerdenIran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59NorgeVei stengt på grunn av jordras i Volda07:38VerdenTo eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32VerdenMistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03PolitikkUt mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00NorgeKronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59NorgeTre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30SportTøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09KulturPrins Harry har reist til Canada06:00NorgeDette skjer i dag05:37PolitikkFrp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30NorgeDette skjedde i natt05:16SportZuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00VerdenWashington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05PolitikkSanner aktuell som ny finansminister03:54PolitikkSenatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13NorgeSiktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13VerdenMigranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05Helse og livsstilFire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01PengerUSA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56Helse og livsstilNytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55Helse og livsstilNytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26PengerPelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon
Populært