Nå får du elbil på dagen – med store rabatter

Elbilmarkedet har endret seg mye på bare noen måneder. Nå er det mulig å få en rekke modeller på dagen. Foto: Norsk Elbilforening.
Elbilmarkedet har endret seg mye på bare noen måneder. Nå er det mulig å få en rekke modeller på dagen. Foto: Norsk Elbilforening.

Dette markedet er snudd på hodet.

Elbilene har gått sin seiersgang i det norske markedet de siste årene. Salget er rekordhøyt, samtidig som en rekke nye modeller har kommet til.

Ventelister har lenge vært normalen for veldig mange modeller. Men de siste månedene har det skjedd noe her.

Nå forteller bransje-nettstedet Bilnytt at flere importører kan levere elbiler på dagen. Og ikke bare det: De tilbyr også prisavslag og kampanjepriser for å få ut bilene sine.

Dermed er situasjonen snudd på hodet for mange bilkjøpere. Plutselig er det biler å velge mellom og også muligheter for gode rabatter.

Kampanjer med rabatter

Bilnytt følger norsk bilbransje tett, også på forhandlernivå. Dermed vet de også mye om hva som rører seg ute i dette markedet.

Bilnytt skriver nå at flere importører og forhandlere har satt i gang kampanjer med rabatter for elektriske modeller.

Blant bilene man nå kan få uten særlig ventetid er blant annet den som ble Norges mest solgte i fjor: Nissan Leaf. Her har salget bremset kraftig opp så langt i år. Nå er det ventet at en ny utgave med større batteripakke på 62 kWt og dermed lengre rekkevidde vil sette ny fart i salget. Denne kan leveres ved utgangen av året. Men velger du i stedet Leaf med batteripakke på 40 kWt, kan du få bil på dagen.

Dette må du tenke over FØR du bestiller elbil

Nissan Leaf ble Norges mest solgte bil i fjor. I år har salget vært betydelig lavere, mange kunder venter nok på modellen med lengre rekkevidde.
Nissan Leaf ble Norges mest solgte bil i fjor. I år har salget vært betydelig lavere, mange kunder venter nok på modellen med lengre rekkevidde.

Lagertømming av e-Golf

Biler som Volkswagen e-Golf og e-Up! kan du få kjapt. Nylig hadde en forhandler i Oslo "lagertømming" av e-Golf med 60.000 kroner i rabatt, det er en helt ny situasjon for denne bilen.

Renault Zoe blir snart erstattet, den kan du få på dagen. BMW i3 er en annen elbil der det er mulig å få kjapp levering. Det samme gjelder Opel Ampera-e, også den med en lang venteliste-historikk. Nå skal salget gå langt tråere, selv om det er mulig å få bil på dagen.

Hos Hyundai er det ventetid på crossoveren Kona, mens Ionic Electric ifølge Bilnytt kan leveres på dagen.

I den mer eksklusive delen av skalaen skal det ikke være vanskelig å få hverken Jaguar I-Pace eller Audi e-tron kjapt, med mindre man har spesielle ønsker for skreddersøm. Hos Tesla kan det være snakk om noen uker, men de kan også tilby enkelte biler for umiddelbar levering.

Volvos første elbil er ikke langt unna

Jaguar I-Pace er en av Norges mest solgte elbiler. Her har importøren klart å sikre seg gode leveranser av biler, dermed har de unngått lang ventetid.
Jaguar I-Pace er en av Norges mest solgte elbiler. Her har importøren klart å sikre seg gode leveranser av biler, dermed har de unngått lang ventetid.

Var en gamechanger

– Dette markedet har endret seg fort. I januar i 2018 hadde Harald A. Møller leveringstrøbbel for e-Golf. Det var ventetid opp mot ett år, samtidig ble prisen satt opp med 19.000 kroner. Det er en solid kontrast fra det, til at bilen nå selges fra lager med 60.000 kroner i rabatt, sier sjefredaktør Atle Falch Tuverud i BilNytt.no, til Broom.

– Ampera-e var en gamechanger på elbilmarkedet da den ble offentliggjort med lang rekkevidde og forholdsvis lav pris. Salget av Ampera-e viser at det ikke holder å ha lange reservasjonslister, når bilene ikke kom grunnet leveringsproblemer. Kundene er mindre lojale enn på lenge og finner bilene som kan leveres raskt, sier Falch Tuverud.

Står på flere ventelister

Atle Falch Tuverud er sjefredaktør i BilNytt.no.
Atle Falch Tuverud er sjefredaktør i BilNytt.no.

Han legger til:

– Tesla Model 3 har endret hele markedet. Markedsføring av nye Volkswagen ID.3 og Renault Zoe med lengre rekkevide og aggressiv pris vil fortsette å sette press på prisene.

– På biler som Mercedes-Benz EQC og Porsche Taycan er det nesten 5.000 reservasjoner inne. Det blir spennende å se hvor mange av disse som blir gjort om til salg når bilene nå kommer. Mange kunder står på flere ventelister og velger ofte den bilen som kommer først. Dermed kan det fort bli stille for andre modeller, avslutter Bilnytt-sjefen.

Det har skjedd ting i bruktmarkedet også – se bare her

Les også:
Kanskje kan dette løse et stort elbil-problem
Så billig får du elbil-bestselgerne nå
De fleste kjøper ikke elbil: – Fordelene er åpenbart ikke for mange

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært