18 biler står fast i svensk parkeringshus

<p>P-Snurran i Rörstrandsgatan var det første automatiserte parkeringshuset i Skandinavia da det åpnet i 2003. Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix</p>
P-Snurran i Rörstrandsgatan var det første automatiserte parkeringshuset i Skandinavia da det åpnet i 2003. Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix

18 biler er stengt inne i et automatisert parkeringshus i Stockholm etter at strømnettet ble overbelastet i slutten av juli. Dørene åpner tidligst neste måned.

Styresystemet ble slått ut av overbelastning i strømnettet 29. juli. Siden da har 18 biler stått sperret inne. Der blir de stående til i hvert fall siste halvdel av september. De uheldige bileierne har fått tilbud om leiebil i mellomtiden.

– I beste fall kan vi åpne i andre halvdel av september, sier Christian Rockberger, som er administrerende direktør i Stockholm parkering, til avisen Mitti.

Den pågående driftsstansen er den lengste som har rammet parkeringshuset. Årsaken er at teknikken er italienskprodusert, og for å få den reparert, må selskapet få tak i en italiensk tekniker.

P-Snurran i Rörstrandsgatan var det første automatiserte parkeringshuset i Skandinavia da det åpnet i 2003. Det består av fire etasjer. Bilene som skal parkere der, kjører inn i en hall og løftes deretter på plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært