Syklisten ser på bilen – så bare rister hun på hodet

Laangt panser, her snakker vi helt riktige roadster-proporsjoner.
Laangt panser, her snakker vi helt riktige roadster-proporsjoner.

Mens andre filmer og viser tommel opp. Denne vekker oppsikt!

– Hey – kul bil!

Guttegjengen i ungdomsskolealder har hørt lyden i god tid før de fikk se bilen. Nå har de bråstoppet og snudd – og står og beundrer bilen mens jeg venter på å smette ut på hovedveien.

En ting er sikkert: Hvis du liker oppmerksomhet, er det en sikker vinner å bla opp et sted mellom 2 og 2,5 millioner kroner og kjøpe deg en AMG GT C Roadster. For det meste hyggelig oppmerksomhet, som alle de som viser tommel opp, tar bilder og filmer bilen. Men som jeg skal finne ut etter hvert: Ikke bare det heller.

Hvilken bil er så dette? Jo, noe av det minst fornuftige, men også desidert morsomste som kommer fra de ellers så seriøse herrene i Mercedes-Benz. Som navnet sier, er dette en toseters roadster. Under panseret bor det et V8-kraftverk som banker ut ikke mindre enn 557 hestekrefter og har et dreiemoment på voldsomme 680 Nm.

Video: Mercedes-AMG GT R PRO – bli med på test i nesten 300 km/t!

Og som en ekstra bonus: Denne motoren høres! H Ø Y T! Alle støydempingsfolkene må ha hatt fri da GT C ble utviklet. I stedet har AMG jobbet med både motorlyd og eksos. Resultatet er at naboene vil høre deg hver gang du drar avgårde eller kommer hjem. Taket nede og full gass i tunneler er bare hysterisk morsomt, i alle fall de par hundre første gangene.

For to år siden var redaksjonens yngstemann Mats på Vestlandstur med denne bilen og kom hjem med digre Mercedes-stjerner i øynene. Nå har GT C fått en facelift og jeg har tatt på meg den tunge jobben med å finne ut hva den består i.

Under folien er bilen sølv metallic. Da hadde den kanskje vakt litt mindre oppsikt. Kanskje...
Under folien er bilen sølv metallic. Da hadde den kanskje vakt litt mindre oppsikt. Kanskje...

Hva er nytt?

Jeg har en mistanke om at selve facelift-biten handler litt om pliktløp. Det er nå en gang høytidelig vedtatt at bilene til Mercedes skal ha en midtlivsoppdatering, og når tyskere vedtar noe blir det naturligvis fulgt opp. Noe annet skulle tatt seg ut!

Så GT C har nå fått nye lykter foran og bak, med mer markert LED-stripe på frontlyktene. Innvendig har det kommet digitale instrumenter, den har også fått nye touch-knapper i midtkonsollen, der du velger ulike kjøremodus, eksoslyd etc. Også rattet har fått touch-brytere og i tillegg har det kommet inn en større infotainmentskjerm.

Der Mercedes nå går over til å bruke samme dashbord i en rekke modeller, har de heldigvis ikke bare løftet over noe fra E- eller S-klassen til denne. Det er gjennomført sportsbilfaktor også innvendig, inkludert seriøst gode seter.

Litt nerdinfo: GT C er eneste GT-modell fra Mercedes som i facelift-utgave beholder samme effekt som før, altså 557 hestekrefter. De øvrige har fått effektøkning.

Her er den – verdens raskeste Mercedes!

Førermiljø som virkelig understreker at her skal det kjøres bil!
Førermiljø som virkelig understreker at her skal det kjøres bil!

Hva er styrker og svakheter her?

Styrkene kan kjapt oppsummeres slik: Alt du ser, alt du hører – og alt du opplever bak rattet. Dette er reinspikka morobil, samtidig som den er overraskende kompromissløs.

Før jeg satte meg bak rattet første gang, ventet jeg litt mer luksuscruiser. Men nei: Her handler det om å gi en optimal kjøreopplevelse.

Det overrasker ikke at Mercedes sørger for nydelig balanse og sylskarpe kjøreegenskaper i en bil som dette. Men vi hadde ventet mer hakket mer komfort og ikke minst: Mer støydemping. Men på en bil som dette betyr det siste flere kilo og dermed også flere kompromisser på kjøreegenskaper. Det har Mercedes styrt unna og vi har sans for prioriteringen.

Bare en liten detalj overrasker litt: Styringen er faktisk overraskende lett. Den er presis og kjapp, men kunne etter vår mening godt vært litt tyngre, for virkelig å understreke sportsbilfølelsen.

Ut over det: 4,55 meter lang bil som veier 1.660 kilo og har 557 hestekrefter under panseret. Og har du anledning til å la den strekke skikkelig ut, stopper det ikke før du når 316 km/t. Det får ikke blitt feil!

Dette skjer når den selvkjørende bilen tror du har sovnet

Den håndlagde kraftverket under panseret er signert, det er en AMG-tradisjon vi har sans for!
Den håndlagde kraftverket under panseret er signert, det er en AMG-tradisjon vi har sans for!

Hva koster den?

Dette er naturligvis ikke billig moro. Startprisen på GT C er 2.239.900 kroner. Testbilen har i tillegg fått en rikelig dose ekstraustyr og -pakker. Dermed ender vi nesten på 2,5 millioner kroner, nærmere bestemt 2.450.000,-.

Isolert sett mye penger. Men dette er ikke bare en bil, det er også en investering i egen velvære, hver gang du tar den med ut på tur!

Topp 5: Norges billigste med 4x4

Hvem er konkurrentene?

Audi ypper seg med sin R8 i dette selskapet. BMW har sin M850i, der får du 530 hestekrefter og en lavere prislapp (1,9 millioner).

Jaguar F-Type har også mye lavere startpris, hvis du ikke trenger superkrefter. Den starter faktisk på under en million. Men drar du på og kjøper med 5-liters V8-motor, nærmer vi oss to millioner kroner her også.

Aston Martin Vanquish Volante stiller med V12-motor og 603 hestekrefter og den får GT C til å fremstå som rene billigbilen. 3,5 millioner er startprisen på denne.

Porsche har ikke overraskende flere kandidater. Går du for 911 Carrera S cabriolet, starter den moroa på 1,78 millioner kroner.

Laangt panser, her snakker vi helt riktige roadster-proporsjoner.
Laangt panser, her snakker vi helt riktige roadster-proporsjoner.

Vil naboen bli imponert?

Ja, gjett om! Her får du bilen som med stor sannsynligvis gruser alt annet i nabolaget. Ikke bare ser den rå ut, den høres også svært godt hver gang du kommer kjørende.

Bor du i et område med høy Miljøpartiet De Grønne-faktor er det nok også gode muligheter for at du kjapt opparbeider deg et versting-stempel. Så får du jo vurdere hvor mye du bryr deg om slike ting...

Jeg opplever faktisk noe som jeg aldri har gjort før med en bil, selv om jeg har vært så heldig å få kjøre ganske mye gromt og utagerende etter hvert. I Oslo sentrum blir jeg stående på rødt lys. Motoren buldrer godt og flere snur seg etter bilen.

Der kommer en dame i 50-årene på sykkel, hun er av typen som ser ut som hun sykler minst fire mil til jobben, hver dag. Nå stopper hun opp, ser på bilen så på meg – og så bare rister hun på hodet før hun sykler videre igjen. Og jeg – jeg klarer ikke å dy meg og gir på litt ekstra når det straks etter blir grønt lys!

Naboen vil neppe tro hva du har betalt for denne

Den vekker oppsikt, både på godt og vondt...
Den vekker oppsikt, både på godt og vondt...

Broom mener:

Det er få av oss som noen gang får anledning til å kjøpe en bil som denne. Har du familie, boliglån og andre forpliktelser, blir det gjerne med drømmen. Men for en drøm!

Tilfeldighetene gjør at jeg er invitert i 40-årslag på Hvaler samtidig som vi har denne bilen (Hei Haakon!). Når jeg svinger av fra E6 og legger utover denne sommeridyllen (naturligvis med taket nede), kjenner jeg virkelig på følelsen av å få kjøre noe helt spesielt. Lyden, den fantastiske responsen i motoren, 557 hestekrefter som i korte perioder får slippe seg løs, varm sommervind og lukten av sjø. Det er lykke, av den sorten som faktisk kan kjøpes.

Og så gjelder det også å holde seg litt i skinnet, ikke bare på grunn av førerkortet. Som kollega Mats skrev da han tok den med til svingete Vestlandsveier:

Å kombinere over 550 hk med bakhjulstrekk er i grunn ganske dristig. Våger du å koble av de elektroniske hjelpemidlene, har du virkelig et skummelt leketøy mellom hendene.

Skyvet fra motoren er så brutalt at det nesten er nødvendig å kjøre med taket nede, for å sikre nok surstoff til hjernen. Det beste med AMG GT C Roadster et at den ved få tastetrykk kan gå fra å være en brutal og herlig sportsbil, til å bli en roligere og mer elegant cruiser.

Det bor et ekte råskinn i denne bilen. Så får det heller våge seg at det nok finnes mer komfortable og stillegående sportsbiler, hvis du skulle få lyst til å for eksempel ta en kjøretur ned til Rivieraen.

Norges råeste taxi: Sjekk hva Tomm kjører

Under folien er bilen sølv metallic. Da hadde den kanskje vakt litt mindre oppsikt. Kanskje...
Under folien er bilen sølv metallic. Da hadde den kanskje vakt litt mindre oppsikt. Kanskje...

Hva mener eierne?

Svært mange Mercedes-eiere har lagt inn vurdering av bilen sin i Brooms bilguide. Her finner du også flere AMG-modeller, klikk her for å lese mer:

Visste du at:

– GT C er basert på lillebror GT, men har hentet flere designelementer fra verstingen GT R.

– Den norske Mercedes-importøren nå tilbyr til sammen 58 (!) AMG-utgaver. Prismessig er spennet stort, fra drøyt 600.000 til over 3 millioner kroner.

– Stofftaket kan heves og senkes i hastigheter opptil 60 km/t – og øvelsen tar bare 11 sekunder.

Dette var noe av det flotteste du kunne bli kjørt i

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:29 Tre personer til sykehus etter trafikkulykke i Samnanger18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49 FN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46 Tre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13 Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10 Kvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37 Kvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36 Diplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30 Nye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27 Greta Thunberg gir ut bøker i USA23:30 Ocean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12 Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56 Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53 17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13 Tønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10 Colt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57 Fugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34 Abbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55 Bistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54 Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41 Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37 Fagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16 Dette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05 Tolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54 Polio påvist på Filippinene19:25 Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12 Erna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59 Person skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43 Russland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02 Frykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53 Lett Russland-seier for Ruud17:42 De rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40 Vinmonopolet får ny administrerende direktør17:25 Forbereder seg på mulig UFO-kaos i ørken17:03 Seks nye meldinger om syke hunder16:53 Pompeo vil ha «fredelig løsning»16:53 Tunisias tidligere diktator er død
Siste nytt
18:29NorgeTre personer til sykehus etter trafikkulykke i Samnanger18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49VerdenFN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46NorgeTre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13VerdenSaudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10NorgeKvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37NorgeKvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36VerdenDiplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30NorgeNye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27KulturGreta Thunberg gir ut bøker i USA23:30VerdenOcean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12VerdenBritisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56SportSvensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53Sport17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13SportTønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10VerdenColt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57VerdenFugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34VerdenAbbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55NorgeBistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54SportBlytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41VerdenBekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37PengerFagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16Helse og livsstilDette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05VerdenTolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54VerdenPolio påvist på Filippinene19:25PolitikkOmtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12MotorErna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59NorgePerson skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43VerdenRussland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02NorgeFrykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53SportLett Russland-seier for Ruud17:42PolitikkDe rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40PengerVinmonopolet får ny administrerende direktør17:25VerdenForbereder seg på mulig UFO-kaos i ørken17:03NorgeSeks nye meldinger om syke hunder16:53PolitikkPompeo vil ha «fredelig løsning»16:53VerdenTunisias tidligere diktator er død
Populært