Meny

Så billig får du elbil-bestselgerne nå

Video: Nissan Leaf er Norges mest solgte bil. De eldste selges nå for rundt 50.000 kroner.

Her er det penger å spare.

Vi nordmenn formelig kaster oss over enhver bilnyhet med elektrisk motor. Lang ventetid, og hva herligheten vil koste når den en gang kommer, ser heller ikke ut til å legge noen stor demper på halleluja-stemingen.

Dette i sum har gjort at vi har svært mange elbiler her i landet, og flere skal det etter alt å dømme bli.

Nye elbiler blir jo på sikt også bruktbiler. For etter hvert som nye modeller og større batteripakker med lengre rekkevidde dukker opp, ønsker mange å bytte.

Det har skjedd mye med både utvalg og priser på brukte elbiler i år. Det har blitt mange flere – og det er ikke lenger så til de grader selgers marked her. Bra for deg som skal kjøpe!

Som så ofte før – biler som selger godt som nye, er også populære på bruktbilmarkedet. Elbil-bestselgerne er ikke noe unntak i så måte. Selv om de holder prisene godt, så er det likevel en mye penger å spare på å kjøpe brukt elbil framfor å velge en som er helt ny.

Vi har sett på noen av de norske elbil-bestselgerne i brukbil-markedet, for å finne ut hva du må betale for disse nå.

Nissan Leaf: Fra 50.000 kroner

Dette er et svært vanlig syn på norske veier!
Dette er et svært vanlig syn på norske veier!

Nissan Leaf var på sett og vis den første skikkelige elbilen i Norge, som faktisk kunne brukes som en familiebil og som hadde grei plass til både passasjerer og bagasje.

Tross et litt små-sært utseende, uteble ikke suksessen. Siden salgsstarten i 2011 har langt over 30.000 eksemplarer funnet veien til norske gårdsplasser og garasjer. Det siste året har mange byttet ut sin Leaf til andre generasjon, som kom for et drøyt år siden. Dette gir godt med eldre biler til salgs i bruktmarkedet.

De eldste selges nå for rundt 50.000 kroner. Dette er da 2011-modeller med over 100.000 kilometer på telleverket og de er gjerne bruktimportert, ikke veldig godt utstyrte og generelt "godt brukt" ... Som så ofte før – man får det man betaler for.

Mange biler har kommet fra blant annet USA. Disse er ofte dårligere utstyrt enn biler som er solgt nye i Norge. De skal dermed ha en noe lavere pris enn ditto «norske» biler.

Les testen av Nissan Leaf her

Rekkevidden på de eldste bilene ligger på rundt 150 kilometer på sommerstid, og rundt 100 kilometer på vinteren.

Bilene er driftssikre og gode, med få feil. Batteriene har også vist seg å holde seg svært godt, selv med noen år på baken og mange kilometer på telleverket.

Leaf hadde en liten oppgradering i 2013 og fikk da blant annet varmepumpe som standard (på norsksolgte biler), og et par andre oppgraderinger, slik som fot-brekk istedenfor elektrisk håndbrekk. Bilene fikk også oppgradert batteripakke og lengre rekkevidde.

Disse koster så klart litt mer, men kan være et smart valg. Leaf finnes også i ulike utstyrsvarianter. De velutstyrte koster ofte litt mer, men vil gi deg finere bil i form av skinnseter, oppgradert stereo, ryggekamera og så videre.

Brukte Nissan Leaf på finn.no finner du her:

Brukte Nissan Leaf på broommarked.no finner du her:

Tesla Model S: Fra 250.000 kroner

Model S er bilen som gjorde Tesla til volummerke i Norge.
Model S er bilen som gjorde Tesla til volummerke i Norge.

Få biler har vakt så mye harme og kanskje misunnelse hos folk som det Tesla Model S gjorde da den entret det norske markedet for 5-6 år siden. At "rikinger" skulle knne kjøpe seg luksusbil til sterkt rabattert pris og attpåtil få med en drøss goder, som gratis lading, tilgang til kollektivfelt, gratis parkering etc. falt mange tungt for brystet.

Uten at det bremset salget i nevneverdig grad. Nå har Model S vært her så lenge og blitt så vanlig at noen knapt løfter et øyebryn om man kommer med en slik. Dessuten har nye Tesla-modeller tilkommet til. I form av X og 3.

Dette i sin tur gjør noe med bruktbilprisene. Nå kan du få du en Model S fra 2013, med bakhjulsdrift og litt kilometerstand, til under 250.000 kroner.

Les mer om brukt Tesla Model S her:

Vi snakker fortsatt om langt bortimot 400 hestekrefter, god plass, ytelser som få matcher, rekkevidde som enda færre matcher og teknologi som fortsatt står seg godt den dag i dag. Selvfølgelig er den store Tesla-skjermen også på plass.

Selv om bilene ser snarlike ut, har de blitt vesentlig oppgradert underveis. Nye og bedre seter, modeller med firehjulsdrift, ulike batteripakker og utstyrsnivåer finnes. I 2017 fikk bilene en facelift.

Så her finnes det noe for enhver smak og utvalget av brukte eksemplarer i ulike prisklasser er stort.

Brukte Tesla Model S på broommarked.no finner du her:

Brukte Tesla Model S på finn.no finner du her:

BMW i3: Fra 120.000 kroner

i3 har vært en stor suksess i det norske markedet.
i3 har vært en stor suksess i det norske markedet.

i3 var en helt ny bil fra BMW da den ble lansert i 2014. Den har et annerledes design, samtidig som den framsto som både moderne og innovativ. Det gjør den egentlig fortsatt – fem år senere. Både design, plassutnyttelse, materialvalg og miljøvennlig produksjon er stikkord her.

Bilen har da også vunnet en rekke priser for nettopp dette.

i3 byr på velkjent BMW-kjørelede. Den er, akkurat som VW e-Golf, etterspurt som ny. Det gjør også noe med bruktbilprisene. Du får i3 med prisantydning på under 120.000 kroner. Før du har prutet. Vi snakker da om 2014-modeller som ofte har en kjørelengde på opp mot 100.000 kilometer.

Les vår test av BMW i3 her

Rekkevidden på disse ligger på rundt 160-170 km. på sommerkjøring, mens det på vinterstid reduseres til ca. 100-120 km.

Mange av bilene har serviceavtale, noe som absolutt er en fordel om du er i markedet for brukt i3.

i3 har i likhet med en del andre modeller fra den tyske bilprodusenten hatt noen irriterende elektronikk-feil, så sjekk nøye at alt virker som det skal før kjøp.

i3 har også en litt sær dekkdimensjon – type store og smale, og er derfor ikke den billigste bilen å sko opp når dekkene etterhvert blir slitt. Som på alle elbiler bør bremsene sjekkes nøye.

Brukte BMW i3 på finn.no finner du her:

Brukte BMW i3 på broommarked finner du her:

VW e-Golf: Fra 100.000 kroner

VW Golf har vært en storselger i mange år, de siste årene har den elektriske utgaven stått for mye av salget her hjemme..
VW Golf har vært en storselger i mange år, de siste årene har den elektriske utgaven stått for mye av salget her hjemme..

VW e-Golf er en annen elbil-storselger. Dette var den første elbilen som så ut som en helt alminnelig bil, noe som nok var viktig for at mange valgte den.

Nå finnes det over 1.000 (!) slike biler i bruktmarkedet og prisene har sunket betydelig det siste året. Nå får du 2014-modeller for rett over 100.000 kroner. Vi snakker da om biler med minste batteripakke, av første årsmodell og ofte uten varmepumpe (som er viktig ...), og som har gått rundt 100.000 kilometer.

Den reelle rekkevidden er på ca 170 km på sommeren og 100-120 km med vinterkjøring.

Les test av VW e-Golf her:

Rust på bremseskiver er en gjengangerfeil på de fleste elbiler. De har en kraftig "motor-brems" som regenererer strøm til batteriet, slik at bremsen brukes mindre og derfor ruster.

På biler med stoffseter har det vist seg at disse fort kan bli flekkete i e-Golf, og at de er vanskelige å rengjøre. Kanskje er det smart å velge en med skinnseter, et tilvalg som mange også krysset av for.

En del elbiler er bruktimportert fra noe varmere strøk. Disse kan mangle vinterpakke med oppvarmet sete, ratt og batteri og varmepumpe. Særlig det siste betyr mye for rekkevidden i vinterkulda. Dette gjelder ikke bare e-Golf, men er generelt for flere elbil-modeller.

Brukte VW e-Golf fra broommarked finner du her:

Brukte VW e-Golf fra finn.no finner du her:

Eier du en av disse bilene? Fortell oss om det her:

Vi gjør oppmerksom på at Broommarked og Broom har samme eier.

Video: Elbiler krasjer langt oftere enn andre biler:

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:01 Mareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53 Skyting i Oslo – politiet jakter gjerningsperson17:35 Motorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15 Helten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53 Transportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36 Trump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09 Oslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07 Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37 Frykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29 Dro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57 Tybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45 Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19 Politiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27 Turgåer berget ned fra fjell på Senja11:54 Jensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38 Du vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28 Solskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28 Demonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13 Trump gjenåpner konsulat på Grønland10:12 Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11 Basketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53 – Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49 Russisk robot har problemer i verdensrommet09:36 Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53 Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17 Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28 Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00 Trump truer med toll på fransk vin06:50 Trump roser Danmarks statsminister06:15 Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11 Kina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09 To menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50 Dette skjer i dag05:49 Ernas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30 Dette skjedde i natt05:03 Migranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56 EFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52 Tre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17 Bolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04 Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02 Tutta to slag under par i Canada02:39 Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39 Hovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05 Uruguays president har fått lungekreft02:03 Raja: – En stor seier for Venstre01:16 Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02 To personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44 Mann døde av skadene etter båtvelt i Oppdal00:36 Trump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34 Trump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21 Carlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20 Solberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08 Wall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05 Venstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33 Støre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14 SV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27 USAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23 Jensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15 Verdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03 Macron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Statsministeren stilte bom-ultimatum19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke
Siste nytt
18:01SportMareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53NorgeSkyting i Oslo – politiet jakter gjerningsperson17:35NorgeMotorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15VerdenHelten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53PolitikkTransportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36VerdenTrump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09MotorOslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07NorgePolitimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37PengerFrykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29PengerDro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57PolitikkTybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45NorgeFylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19NorgePolitiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27NyheterTurgåer berget ned fra fjell på Senja11:54PengerJensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38MotorDu vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28SportSolskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28VerdenDemonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13VerdenTrump gjenåpner konsulat på Grønland10:12NorgeSophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11SportBasketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53Politikk– Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49VerdenRussisk robot har problemer i verdensrommet09:36NorgePolitiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53VerdenForskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17VerdenTysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28NorgeSergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00VerdenTrump truer med toll på fransk vin06:50VerdenTrump roser Danmarks statsminister06:15VerdenNord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11VerdenKina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09NorgeTo menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50NorgeDette skjer i dag05:49NorgeErnas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30NorgeDette skjedde i natt05:03VerdenMigranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56PengerEFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52NorgeTre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17VerdenBolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04NorgePolitiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02SportTutta to slag under par i Canada02:39NorgePolitiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39SportHovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05VerdenUruguays president har fått lungekreft02:03NorgeRaja: – En stor seier for Venstre01:16VerdenBrasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02NorgeTo personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44NorgeMann døde av skadene etter båtvelt i Oppdal00:36VerdenTrump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34VerdenTrump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21SportCarlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20NorgeSolberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08VerdenWall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05PolitikkVenstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33PolitikkStøre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14PolitikkSV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27VerdenUSAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23PolitikkJensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15VerdenVerdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03VerdenMacron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkStatsministeren stilte bom-ultimatum19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke
Populært