Meny

Her lager de noen av verdens mest eksklusive biler

Bli med "hjem" til Rolls-Royce.

– Noen ville kanskje kalt dette en kantine. Men vi er jo Rolls-Royce, så her heter det restaurant!

Vi er på vei gjennom kantinen – unnskyld restauranten – på fabrikken til Rolls-Royce ved Goodwood sør i England. Her er drøyt 4.000 personer ansatt for å lage verdens mest eksklusive biler. Ut en dør og ned en trapp: Så står vi vi midt i selve fabrikken.

Vi har på forhånd fått vite at vi har fri tilgang til det aller meste. Det eneste som gjelder er å holde oss sammen med guiden. Dessuten må vi ikke gå i veien for de som jobber – og vi får ikke ha med kamera inn. Ut over det: Ingen restriksjoner.

Hvis du noen gang har vært i en bilfabrikk, vet du at det er et temmelig støyete sted. Med samlebånd som durer gjennom digre haller. Lyder fra verktøy og roboter. Det er veldig maskinelt og ofte hektisk.

Startet helt på nytt

Men slik er det ikke her. Det er faktisk ikke noe samlebånd en gang. Bilene dyttes manuelt mellom de 28 arbeidsstasjonene. Det jobbes konsentrert og effektivt, men det virker også veldig rolig.

Dave Deane er Rolls-Royce-ambassadør og vår vert ved fabrikken.
Dave Deane er Rolls-Royce-ambassadør og vår vert ved fabrikken.

– Det er ikke tilfeldig. Folk som stresser gjør feil. Og her i Rolls-Royce skal vi ikke gjøre feil. Så enkelt er det, sier Dave Deane, som er vår entusiastiske vert for dagen.

Fabrikken til Rolls-Royce er også en av verdens nyeste. Da Rolls-Royce endte i BMWs eie tilbake i 1998 (det er forresten litt av en historie, der Volkswagen til slutt følte seg grundig lurt), startet de helt på nytt. De hadde ingen fabrikker, ingen ansatte. De hadde også en merkevare som hadde kjørt i nedoverbakke i mange år.

Her er en av verdens dyreste biler på test – i Norge

Gedigent comeback

BMW satte i gang med tysk grundighet. Flinke folk ble satt på prosjektet, de fikk de midlene de trengte, og etter fem år åpnet Rolls-Royce splitter ny fabrikk i Goodwood, i en av de mest idylliske delene av England.

Resten er historie. Rolls-Royce har gjort et gedigent comeback. Modellene deres har hentet nye og yngre kunder. Salget har aldri vært høyere. Samtidig har de klart å bevare det eksklusive og nesten litt mystiske som alltid har omgitt merket. En Rolls-Royce er ikke bare en bil...

Inne i fabrikken får jeg litt "julenissens verksted"-følelse. Stadig flere ferdige biler skyves mellom arbeidsstasjonene. Noen jobber under bilene, andre inni. Innimellom høres lyden av elektriske verktøy, men det er mer summing enn støy.

Svært mye gjøres manuelt ved fabrikken, her er gode håndverkstradisjoner viktig. Foto: Terry Paul
Svært mye gjøres manuelt ved fabrikken, her er gode håndverkstradisjoner viktig. Foto: Terry Paul

Kjøper et kunstverk

Alle bilene har en egen kode. På stasjonene vises også flagget til det landet bilen skal til – på en stor skjerm. Jeg ser forgjeves etter det norske flagget, finner det ingen steder. Norge har aldri vært noe stort marked, men noen biler har tross alt funnet veien hjem til oss også.

25 biler blir i gjennomsnitt ferdige her, hver dag. De kan fort ha blitt jobbet med i et halvt år før de kommer så langt.

– Å kjøpe en Rolls-Royce skal ikke være som å kjøpe en hvilken som helst bil. Våre kunder vil ha noe spesielt, de vil ha et kunstverk. Derfor gir vi dem også total valgfrihet. De kan velge mellom 40.000 farger utenpå. Innvendig blir bilen slik de vil ha den – forutsatt at det er mulig å gjøre det. Og det meste er mulig her hos oss, forteller Dave, som ikke bare har stålkontroll på alt som skjer i fabrikken, han kan også historien til Rolls-Royce på rams.

Brukt Rolls-Royce: Det trenger ikke koste en formue

Det ser kanskje ut som verdens mest eksklusive parkeringshus, men nei. Dette er midt i fabrikken til Rolls-Royce. Foto: Terry Paul
Det ser kanskje ut som verdens mest eksklusive parkeringshus, men nei. Dette er midt i fabrikken til Rolls-Royce. Foto: Terry Paul

Alle er på fornavn

Ute i fabrikken hilser han til høyre og venstre. Gjennomsnittsalderen på de rundt 4.000 ansatte er uvanlig ung til å være på en bilfabrikk. Her jobbes det bare to skift. Fabrikken er stengt i helgene og de tar langt på vei fellesferie. Fabrikken ligger i en svært velstående del av England, med lav arbeidsledighet. Men det er likevel ingen problemer med tilgang til arbeidskraft.

Et kjapt møte på fabrikkgulvet. Foto: Terry Paul
Et kjapt møte på fabrikkgulvet. Foto: Terry Paul

Alle som jobber her er forresten på fornavn, de har også bare fornavnet på arbeidsantrekket sitt. Det gjelder også en mann som plutselig kommer forbi.

Torsten heter han og er sjef for hele greiene. Det fulle navnet er Torsten Müller-Ötvös. Han er selvfølgelig fra Tyskland. Det er noe med tyskere og bilproduksjon...

Blant de 28 stasjonene er det noen som skiller seg ut, blant dem er det som vel best kan karakteriseres som en gedigen systue. Her jobbes det med skinn og stoffer. Ikke overraskende en viktig del av en Rolls-Royce:

Trim Station betyr at det jobbes med stoffer og skinn på denne arbeidsstasjonen. Og det gjøres på tradisjonelt vis. Foto: Terry Paul
Trim Station betyr at det jobbes med stoffer og skinn på denne arbeidsstasjonen. Og det gjøres på tradisjonelt vis. Foto: Terry Paul

Samme farge som hunden...

– Denne jobben starter med å skaffe de aller beste materialene. Skinnet vi bruker i en bil bør komme fra samme flokk. Vi foretrekker dyr som beiter i høyden. Der er det mindre insekter og ikke gjerder som lager rifter og skader. Det går gjerne med skinn fra 15 dyr for å lage et komplett interiør. Og naturligvis gjøres alt for hånd, bare da vet vi at det blir perfekt, sier Dave, før han forteller historien om en kvinnelig amerikansk kunde som kom med et ganske spesielt ønske:

– Jo, hun ville ha en bil som både innvendig og utvendig hadde nøyaktig samme farge som hunden hennes. Det ordnet vi selvfølgelig! Men så måtte vi også nesten spørre henne: "Hva gjør du den dagen hunden din dør?". Svaret hennes kom kontant: "Da skaffer jeg meg ny hund – og ny bil"!

Alt rundt kunder er ellers preget av høy grad av diskresjon. Når du har verdens rikeste mennesker som kjøpere, opplever du nok også litt av hvert. Dette er folk som er vant til å få det som de vil, også når de skal kjøpe seg bil.

Se hva verdens rikeste kan leke seg med nå

Spesielle løfteanordninger gjør det enklere å utføre jobbingen på bilene på flere av stasjonene. Foto: Terry Paul
Spesielle løfteanordninger gjør det enklere å utføre jobbingen på bilene på flere av stasjonene. Foto: Terry Paul

1.000 diamanter i lakken

– Det har nok hendt at vi forsiktig har antydet at vi kanskje ikke ville gjort ett eller annet akkurat som kunden har ønsket. Noen ganger må vi også si nei, hvis det rett og slett ikke er mulig. Men vi strekker oss veldig langt, forsikrer Dave.

Det siste inkluderer blant annet en kunde som ønsket å få blandet inn 1.000 ørsmå diamanter i lakken. Naturligvis ikke noe problem! Eller kunden som ville ha en rekke detaljer av ekte gull inne i bilen. Det ordnet seg også.

Men på noen områder må de faktisk si nei. Som dette:

Når du bygger bil på Rolls-Royce sin måte, handler det også om utrolig mange ulike deler. Foto: Terry Paul
Når du bygger bil på Rolls-Royce sin måte, handler det også om utrolig mange ulike deler. Foto: Terry Paul

Hi tech sløydsal

– Det hender det kommer kunder som ønsker at vi skal bruke et spesielt tre, for eksempel fra fra eiendommen deres, i interiøret. Det er ofte ikke så enkelt. Alt treverket vi bruker er nøye utplukket. Utgangspunktet må være perfekt, ellers blir ikke resultatet bra nok. Også her reiser vi verden rundt, for å finne det beste.

Dave tar oss med inn i en stort rom som holder perfekt temperatur og fuktighet for lagring av tre. Her ligger det lag på lag med løvtynt treverk, som siden havner på arbeidsstasjonen for dette. Den minner om en slags hi tech sløydsal. Og igjen gjøres alt manuelt. Å skjære, forme og tilpasse interiørdetaljene i tre til én bil, tar ofte rundt tre uker.

– Tre er et fantastisk materiale i et bilinteriør, men det byr også på mange utfordringer. Helt grunnleggende er det jo slik at tre kan splintres hvis det skades, for eksempel ved en kollisjon. Det må vi naturligvis unngå. Etter rundt fem år skifter det også farge. Derfor bør alt treverket vi bruker i en bil komme fra det samme treet. Hvis ikke blir det fargeforskjeller etter hvert. Vi trenger derfor et stort tre. Valnøtt fra California er blant det som egner seg aller best, det er også populært blant kundene, forteller Dave.

De har laget bare én: Dette er verdens dyreste

Et lite glimt fra "trelastlageret". Her er det hylle på hylle med eksklusivt treverk, naturligvis lagret i riktig temperatur og luftfuktighet. Foto: Terry Paul
Et lite glimt fra "trelastlageret". Her er det hylle på hylle med eksklusivt treverk, naturligvis lagret i riktig temperatur og luftfuktighet. Foto: Terry Paul

5.000 liter vann

Turen vår går mot slutten. Det gjør også ferden for en Rolls-Royce Cullinan, som snart skal forlate fabrikken. Den første SUV-en til Rolls-Royce har blitt en stor salgssuksess og er utsolgt i lang tid fremover. Dette eksemplaret skal til USA, som er et stort marked for Rolls-Royce.

Men først skal det gjennom en av de siste testene, som er av det våte slaget:

– Vi sjekker naturligvis at bilene våre er hundre prosent tette! Her bruker vi 73 dyser og 5.000 liter vann. Bare da kan vi være helt sikre på at også det har blitt perfekt, sier Dave.

En Rolls-Royce Cullinan nærmer seg ferdig, en heldig kjøper skal snart få bilen sin.
En Rolls-Royce Cullinan nærmer seg ferdig, en heldig kjøper skal snart få bilen sin.

Kan aldri kjøpe bilene...

På vei ut stiller jeg et siste spørsmål, som jeg har gått og tenkt litt på underveis. I denne fabrikken jobber det altså over 4.000 mennesker, mange av dem er blant de flinkeste fagfolkene i verden innenfor sine områder. Det stilles svært høye krav til det de skal levere, hver eneste dag. Likevel vil sannsynligvis ingen av dem noen gang få råd til å kjøpe en ny Rolls-Royce. Hvordan føles det? Sikkert et veldig "skandinavisk" spørsmål, men jeg tar likevel sjansen på å stille det til Dave.

– Jeg skjønner hva du mener, men jeg tror ikke det er noen problemstilling, egentlig. Mitt inntrykk er at alle her er stolte av å jobbe i Rolls-Royce. Det gir nok også status i lokalmiljøet. Mange av de ansatte er ekte bilentusiaster. De har gjerne bilprosjekter privat også, som de legger sjelen sin i. Og så blir de veldig godt tatt vare på her i Rolls-Royce. Det er også en del av filosofien. Medarbeidere som trives, gjør en god jobb. Og det er avgjørende for å kunne levere på det nivået kundene våre skal kunne forvente, avslutter Dave.

LES MER: Hva er det egentlig som gjør et bilmerke premium?

Artikkelen er først publisert hos Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Venstre, KrF og Høyre møtes om bompengesaken i kveld – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Frp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 Rekordmange branner i Brasils regnskog13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25 USA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24 Rapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03 FN frykter at Jemen rakner07:58 MC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30 Birgit Skarstein vil bli enda raskere07:28 Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24 To drept i indiskkontrollert Kashmir07:12 Journalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30 Zimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30 Brækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15 – Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59 Nok vindkraft i Europa til hele verden05:50 Dette skjer i dag05:50 Smiler av Støres «slagord-knabbing»05:40 Dette skjedde i natt05:38 Donald Trump avlyser besøk til Danmark05:30 Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30 Undersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11 Ruter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09 Australia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08 Over 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30 Ryanair-ansatte i Spania varsler streik04:21 Tiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42 Antall eksplosjoner i Sverige øker03:40 – Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20 Boeing ansetter folk etter krisehalvår02:40 Kardinal George Pells anke avvist02:33 PST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51 Støre konkretiserer Aps politireform01:43 Open Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18 Fjerde strake remis for Carlsen i USA00:59 USA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20 Oslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10 Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52 Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49 Greta Thunbergs utrolige år21:36 – Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20 USA gjenopptar Taliban-samtalene21:04 Trump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43 Mann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41 Stort listeria-utbrudd i Spania20:18 Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16 Nye sammenstøt i Kashmir20:09 Kapteinens viktigste RBK-kamp19:55 Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51 Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46 – Må være lov å stille spørsmål om penger som kommer fra statskassen19:31 Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30 – Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05 Målesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland
Siste nytt
20:16VerdenFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkVenstre, KrF og Høyre møtes om bompengesaken i kveld – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkFrp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55VerdenRekordmange branner i Brasils regnskog13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25VerdenUSA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24PengerRapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03VerdenFN frykter at Jemen rakner07:58NorgeMC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30SportBirgit Skarstein vil bli enda raskere07:28PolitikkTyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24VerdenTo drept i indiskkontrollert Kashmir07:12NorgeJournalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30VerdenZimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30SportBrækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15Politikk– Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59NorgeNok vindkraft i Europa til hele verden05:50NorgeDette skjer i dag05:50PolitikkSmiler av Støres «slagord-knabbing»05:40NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenDonald Trump avlyser besøk til Danmark05:30VerdenFærre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30NorgeUndersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11NorgeRuter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09VerdenAustralia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08ReiseOver 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30ReiseRyanair-ansatte i Spania varsler streik04:21NorgeTiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42VerdenAntall eksplosjoner i Sverige øker03:40Penger– Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20PengerBoeing ansetter folk etter krisehalvår02:40VerdenKardinal George Pells anke avvist02:33NorgePST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51NorgeStøre konkretiserer Aps politireform01:43VerdenOpen Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18SportFjerde strake remis for Carlsen i USA00:59VerdenUSA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20NorgeOslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10NorgePolitiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52VerdenItalias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49VerdenGreta Thunbergs utrolige år21:36Politikk– Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20VerdenUSA gjenopptar Taliban-samtalene21:04VerdenTrump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43NorgeMann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41Helse og livsstilStort listeria-utbrudd i Spania20:18PolitikkSyk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16VerdenNye sammenstøt i Kashmir20:09SportKapteinens viktigste RBK-kamp19:55VerdenGresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51SportNeville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46Penger– Må være lov å stille spørsmål om penger som kommer fra statskassen19:31VerdenItaliensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30Verden– Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05VerdenMålesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland
Populært