Nå kan du abonnere på bil fra banken

Den aller første abonnementsbilen fra SpareBank 1, en Volkswagen Polo, ruller i disse dager ut på norske veier. På bildet: Svein Skovly, prosjektleder for Bilabonnement fra SpareBank 1.
Den aller første abonnementsbilen fra SpareBank 1, en Volkswagen Polo, ruller i disse dager ut på norske veier. På bildet: Svein Skovly, prosjektleder for Bilabonnement fra SpareBank 1.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I første omgang skal Sparebank 1 ha 100 biler ut på veiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De aller fleste bileiere er nettopp det: Vi har en bil og vi eier den selv.

Men dette er i endring. Først kom leasing, som startet i bedriftsmarkedet. De senere årene har også privatleasing tatt av.

Nå er en av megatrendene på dette området ulike former for bildeling. Logikken er ganske enkel: De langt fleste biler står stille og parkert i godt over 90 prosent av tiden. Da betaler man også fort mye for noe som ikke er i bruk.

Det finnes allerede et utvalg delings- og abonnementsløsninger for bil i det norske markedet. Nå kaster en stor aktør seg inn her:

Sparebank 1 har nemlig ambisjoner om å gjøre bilabonnement tilgjengelig for alle.

En av de største utgiftspostene

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant de som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier prosjektleder Svein Skovly i Sparebank 1.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden. Derfor er bil ekstremt godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor ring 3 i Oslo, mener Skovly.

Les også: Elbiler bulker mer enn andre biler

Den første bilen er ute

De 14 Sparebank 1-bankene har fått bilutleieren AVIS og deres store nettverk med seg på laget. Tjenesten skal rulles ut gradvis i løpet av det neste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår tjeneste gir folk tilgang til å abonnere på bil der de bor, fra aktører de kan stole på. Bilabonnement er en perfekt forlengelse av Sparebank 1s tilstedeværelse i hele landet. Med AVIS og de lokale bilforhandlerne som samarbeidspartnere får vi et gjennomprofesjonelt og landsdekkende apparat for alt som har med bil å gjøre, sier Skovly i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første abonnementsbilen ruller i disse dager ut på norske veier, i samarbeid med AVIS Østfold, Dahles Bilutleie og Dahles Auto Sarpsborg.

Les også: Denne kan du leie i bare noen minutter

Alt bortsett fra drivstoff og bomring

– Vi i Dahle-gruppen ønsker alltid å være der hvor den spennende utviklingen skjer. Sparebank 1 har mange gode tanker og ideer i kraft av sin kompetanse om bil, bilholdsøkonomi og teknologi, og det var derfor naturlig for oss å si ja til å bli med på denne lanseringen. Vi har lært mye av prosessen og vi ser at vi har et stort potensial for å kunne vinne flere felles kunder sammen, enn hver for oss, sier daglig leder Svein Kåre Haaland i Dahles Auto Sarpsborg AS.

I bilabonnementets månedspris inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket. Det er ingen innskudd eller andre investeringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

100 biler ute på norske veier

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt, forteller Svein Skovly.

Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier han.

Hvor veien går videre for etablering av tjenesten ønsker Sparebank 1 innspill på fra nordmenn landet over.

– I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier. Vi ønsker å være til stede der folk trenger oss sier Skovly.

Les også: Fikk en god idé – nå har de solgt selskapet for 100 millioner

Artikkelen ble først publisert på Broom.no.