Trafikknedgang etter utvidelsen av bomringen i Oslo

Trafikken i Oslo går ned med to prosent i juni. Tallene er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter endringen 1. juni. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Trafikken i Oslo går ned med to prosent i juni. Tallene er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter endringen 1. juni. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra bomringen i Oslo og Akershus viser en trafikknedgang på 2 prosent i juni sammenlignet med fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter endringen 1. juni.

Det totale trafikkvolumet i de sammenlignbare bomstasjonene i juni 2019 er 6,3 prosent lavere enn i juni 2018, men korrigert for flere helligdager i juni 2019 enn i 2018 er nedgangen på cirka 2 prosent, melder Fjellinjen.

Totalt antall passeringer i alle bomringene har økt fra 10 millioner passeringer i juni 2018 til rundt 32 millioner passeringer i juni 2019. Økningen skyldes flere bomstasjoner som registrerer passeringer og at mange stasjoner har fått betaling i begge retninger.

Les også: Hver fjerde stemme på Sørlandet kan bli påvirket av bompenger

Fjellinjen varsler at de vil offentliggjøre passeringsinntektene for juni så snart regnskapet for juni er ferdigstilt i slutten av uke 28 på grunn av stor offentlig interesse for utviklingen i inntekter etter innføring av nytt bompengesystem.

I Oslo ble det åpnet 54 nye bomstasjoner 1. juni.

Påvirkes av økonomi: Undersøkelse: Bompenger vil påvirke lavtlønnede mest under kommunevalget