Denne bilen har virkelig vakt oppsikt i Norge

Under all kamuflasjen skjuler det seg en elbil ved navn MG eZS. Kanskje blir dette starten på en ny satsing i Norge? Foto: Privat.
Under all kamuflasjen skjuler det seg en elbil ved navn MG eZS. Kanskje blir dette starten på en ny satsing i Norge? Foto: Privat.

Stine kom over den i Askim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars i år tikket de første bildene inn til Broom-redaksjonen: Av en godt kamuflert testbil, registrert i Luxembourg.

Etter litt detektivarbeid fant vi ut av det var en elektrisk utgave av MGs crossover ZS. Den er lansert i Kina og skal blant annet rulles ut på markedet i Storbritannia til høsten.

Siden fikk vi flere bilder av bilen fra våkne lesere. Dette eksemplarer var lenge i Norge og det ble etter hvert klart at det ikke kunne være en testbil i tradisjonell forstand.

MG har i dag ikke noen importør i Norge, men ryktene har gått en stund om at det jobbes med å ta inn denne bilen til Norge.

Teorien styrkes også av at det nå har dukket opp et nytt eksemplar av MG eZS i Norge.

Sto og ladet

Stine Bakken (27) fra Mysen kom over det denne uken:

– Jeg jobber på Hertz bilutleie i Askim En kollega og jeg skulle fylle drivstoff på en av leiebilene våre, da oppdaget vi testbilen som sto og ladet på Cirkle K Sekkelsten rett over veien for kontoret vårt, forteller Stine.

Var det vanskelig å få tatt bilder av den?

– Nei, jeg sjekket at det ikke satt noen i bilen før jeg knipset i vei. Testsjåførene er vel ikke alltid like glade for å bli oppdaget, he he. Men vi var ikke de eneste som dro frem mobilen og tok bilder, den vakte litt oppsikt, sier Stine.

– Derfor gikk Rover konkurs