Meny

Teslaen til Endre har stått på verksted i over et halvt år

Endre Karlsen er oppgitt over alle problemene han har hatt med bilen sin – og manglende oppfølging fra Tesla. Foto: Privat.
Endre Karlsen er oppgitt over alle problemene han har hatt med bilen sin – og manglende oppfølging fra Tesla. Foto: Privat.

Krever handelen hevet: – Har ingen tillit til dem lenger.

Teslas storsalg av biler i Norge har vist seg å ha en bakside som flere kunder har fått oppleve, gjennom store problemer med å få utført service og reparasjoner innenfor rimelig tid. På Norsk Kundebarometer 2019 kom da også Tesla dårlig ut som en følge av dette.

Broom har skrevet om Tesla og kundeopplevelser tidligere, men det spørs om det er særlig mange som slår den opplevelsen bergenseren Endre Scherman Karlsen har hatt – og fortsatt har.

– Min Tesla Model S P75D har stått på verksted i godt over et halvt år, uten at noe i praksis har skjedd. Det startet kort etter kjøpet med diverse småfeil som ble forsøkt utbedret med vekslende hell, uten at jeg la avgjørende vekt på dette, sier han til Broom.

Feilen var ikke utbedret

– Forskjellige småfeil har mange opplevd, og de fleste har vel tatt høyde for slikt med et såpass ungt bilmerke. Men i begynnelsen av oktober 2018 fikk jeg en vannlekkasje i kupéen, den ble meldt inn 9. oktober. Bilen ble levert til verksted 25. oktober 2018 – og der ble den stående til begynnelsen av april i år.

– Etter mer enn seks måneder sammenhengende på verksted, opplyste Tesla at det var gjort tetting av taket på fire forskjellige punkter, i tillegg til tetting av lekkasje bak forskjerm på to punkter. Problemet var bare at det fortsatt kom like mye vann inn i bilen. Feilen var altså ikke utbedret, forteller Endre, som for lengst hadde mistet tålmodigheten med Teslas kundebehandling.

– Slik så det ut under mattene etter den første kjøreturen i regnvær etter at jeg fikk bilen tilbake, forteller Endre Karlsen. Foto: Privat
– Slik så det ut under mattene etter den første kjøreturen i regnvær etter at jeg fikk bilen tilbake, forteller Endre Karlsen. Foto: Privat

Vann inne i bilen lenge

– I tiden etter at bilen ble satt på verksted 25. oktober i fjor, har det utelukkende vært oppfølging fra min side. I utgangspunktet har dette skjedd med telefon, men i begynnelsen var det også sjanseløst å ringe – jeg måtte fysisk reise opp til forhandleren for å oppnå kontakt. Første gang jeg etterlyste en plan for fremdrift, var etter at bilen hadde stått inne i nærmere to uker. Noe svar om når den kunne ventes ferdig fikk jeg ikke, sier Endre.

– Slik gikk tiden, og jeg kunne til litt inn i februar i år konstatere at min bil fortsatt sto ute, på samme plass som den hele tiden hadde stått. For meg innebar dette at det hadde vært vann inne i bilen lenge, med de følger dette kunne ha fått, forteller Endre, som etter en lang rekke henvendelser først fikk et skriftlig svar i form av en e-post 7. februar i år fra en Tesla-medarbeider, som sendte sine kontaktdata.

Nå er de på klagetoppen i Norge

Omlevering

– Jeg svarte på denne med å kreve omlevering siden det hadde vært så mye feil med bilen. Nå har det vært en vesentlig mangel på bilen i form av vannlekkasje i 8 av de rundt 20 månedene jeg har hatt bilen. I tillegg har det vært en del andre feil, og jeg har byttet lånebil minst seks ganger gjennom perioden.

– Fikk du respons nå?

– Det kom ingen tilbakemelding før jeg igjen purret. 19. februar fikk jeg svar med beskjed om at dette var «en intern prosess som tar litt tid». Tid tok det, og i mangel av tilbakemelding purret jeg på nytt.

– I et svar 7.mars får jeg vite at «det er forventet en avklaring innen slutten av påfølgende uke.» 15. mars kom svar som bekreftet at «det er iverksatt prosess for å få godkjent omlevering internt,» og at det legges opp til at omlevering kan finne sted med bakgrunn i Forbrukerkjøpsloven.

Manglet bare «formell signatur»

– Stille igjen, før jeg på nytt purrer og får svar 1. april om at saken (omlevering) vil bli fulgt opp snarest mulig.

– Etter nye purringer, og tilbakemelding i begynnelsen av april om at det «kun er formaliteter som må på plass før omlevering kan skje» går dagene igjen. Etter ny purring, får jeg 16. april beskjed om at det ventes på «interne godkjenninger».

– 10. mai purret jeg på nytt, og fikk muntlig bekreftelse av en servicemedarbeider hos Tesla om at omlevering av bilen var godkjent, og at det nå «bare manglet en formell signatur».

Purring på purring

– Jeg hadde avtalt med selger om å bytte til en Model X, og ved å kjøpe en slik fra lager ville jeg få full refusjon og bare betale mellomlegget.

– Så nå lysnet det endelig?

– Det kunne se slik ut. 17. mai fikk jeg bekreftelse på app om at den nye bilen var reservert og registrert på meg i systemet til Tesla. Jeg fullførte bestillingsdetaljer om forsikring, førerkort, registrering og finans. Og så var det stille igjen. 23. mai purret jeg på status i saken, og fikk til svar at selgeren som hadde ansvaret for den nye bilen «er på ferie denne uken», men at jeg hører fra dem innen kort tid påfølgende uke.

Setter Norges-rekord det lukter svidd av

«Gadd ikke være ventil for min frustrasjon»

– Dette burde tilsi tilbakemelding 27.-28. mai. Da jeg ennå ikke hadde hørt noe 4. juni, purret jeg på nytt – og fikk beskjed om at alt ennå ikke var klart. Da jeg påpekte at det nå hadde gått åtte måneder uten at noe hadde skjedd, fikk jeg beskjed om at dersom dette hadde vært en rettsprosess, ville det tatt mye lengre tid.

– Jeg innrømmer at jeg nok hevet stemmen, da jeg spurte selgeren om han faktisk mente dette, hvorpå han slengte på røret og fulgte opp med en tekstmelding om at «han ikke gadd være ventil for min frustrasjon,» forteller Endre.

Denne tekstmeldingen er temmelig langt unna normal kundebehandling. (skjermdump)
Denne tekstmeldingen er temmelig langt unna normal kundebehandling. (skjermdump)

Ny Tesla er uaktuelt

– Begeret rant for alvor over da Endres advokat sendte brev til Tesla med en absolutt svarfrist påfølgende dag.

– Heller ikke dette ble besvart, og nå er vi langt forbi omlevering. Jeg krever nå kjøpet hevet og kjøpesummen i sin helhet tilbakebetalt. Slik dette har utviklet seg, er en ny Tesla uaktuelt – med kundebehandling på dette nivået tør jeg rett og slett ikke ta sjansen på dette merket mer, sier Endre Karlsen.

– Mitt ønske med å offentliggjøre denne saken, er rett og slett å bidra til at andre som kjøper – eller vurderer å kjøpe – Tesla, skal få vite hvilken risiko de løper, legger han til.

Systemet som svikter

– Hva er du mest kritisk til i denne prosessen?

– For det første mangelen på kommunikasjon, dernest følelsen av at de nærmest prøver å normalisere saken. Jeg har en klar opplevelse av at det er kundene som får lide for de ettermarkedsproblemene Tesla har, sier han.

– Jeg har hele tiden hatt en god dialog med han som har vært min opprinnelige kontakt på klagesaken, og som jeg opplever virkelig har prøvd å få dette til. Han var også den som nå til slutt ba om at jeg kunne sette en siste frist for tilbakemelding og løsning i saken. Her er det ikke enkeltpersoner, men systemet som er feil, slutter Endre Karlsen.

Sterkt beklagelig

Broom har forelagt saken for Tesla, som har følgende kommentar:

– Det er sterkt beklagelig at det har tatt tid å få reparert kundens bil. Vi jobber med saken, og kommer til å kontakte kunden med forslag til løsning snarest mulig. Tekstmeldingen det vises til er ikke innenfor våre retningslinjer, og vi vil følge opp dette internt, sier Senior Communications Manager Even Sandvold Roland.

Norske Tesla-kunder er minst tilfreds av alle

--

Denne saken ble først publisert av Broom

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:07 von der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41 Kallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36 «Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11 Sommerværet snur over hele landet17:45 Økende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43 Redningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35 Mann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33 Krekar har uendelige ankemuligheter16:58 Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56 Medieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37 Slik blir de nye Oslo-trikkene16:20 Terrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08 Dyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05 Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38 Mann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23 Stadig flere melder seg ut av kirken15:02 Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01 Apollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56 Tørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54 Ruud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45 Politiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31 De grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29 Gransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28 Nord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20 Grindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18 Kontantfri danskebåt får kritikk11:15 15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04 Økokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52 Giroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38 Tidligere fotballspiller skutt og drept10:25 Oslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09 Regjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05 Von der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40 India: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37 CAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32 Livstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24 PST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20 Tysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16 Duterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36 Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33 Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29 Solid resultatvekst for Yara08:00 Resultatvekst for Telenor07:56 Dyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50 Offensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42 Vi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26 Arsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05 Kraftig jordskjelv ved Bali07:03 Landslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41 Sevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38 FN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00 Ufrivillig PGA-pause for Hovland06:00 Frp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57 Mann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:15 100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14 Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46 Mulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35 Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01 Demonstranter imot teleskop på Hawaii04:01 Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40 Duterte vil bryte forbindelsene med Island03:33 Vaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45 313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21 Norsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16 Trump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50 Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14 Kritisk for skadd syklist i Nordland00:58 Mexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37 Tre personer pågrepet for drap i Danmark23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre22:57 Niåring savnet i Re i Vestfold22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33 Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23 Bjørn skutt i Selbu21:16 Boris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34 Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24 EUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15 Trump ber kritikere forlate USA20:05 Hund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04 Jeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40 Tekniske problemer stanset Indias månelanding19:39 Hamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35 15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt
Siste nytt
19:07Verdenvon der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41NorgeKallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36Kultur«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11NorgeSommerværet snur over hele landet17:45VerdenØkende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43NorgeRedningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35NorgeMann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33NorgeKrekar har uendelige ankemuligheter16:58PolitikkTrump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56PolitikkMedieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37NorgeSlik blir de nye Oslo-trikkene16:20NorgeTerrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08PolitikkDyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05NorgeHelseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38VerdenMann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23NorgeStadig flere melder seg ut av kirken15:02PolitikkTrump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01VerdenApollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56PengerTørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54SportRuud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45NorgePolitiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31VerdenDe grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29NorgeGransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28VerdenNord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20SportGrindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18PengerKontantfri danskebåt får kritikk11:15Norge15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04NorgeØkokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52SportGiroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38SportTidligere fotballspiller skutt og drept10:25NorgeOslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09MotorRegjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05PolitikkVon der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40VerdenIndia: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37SportCAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32VerdenLivstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24NorgePST: Krekar framstilles for fengsling onsdag09:20ReiseTysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16VerdenDuterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36Helse og livsstilTidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33NorgeSchibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29NorgeSolid resultatvekst for Yara08:00NorgeResultatvekst for Telenor07:56NorgeDyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50SportOffensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42StemmerVi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26SportArsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05VerdenKraftig jordskjelv ved Bali07:03SportLandslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41SportSevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38VerdenFN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00SportUfrivillig PGA-pause for Hovland06:00NorgeFrp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57NorgeMann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:15Norge100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14VerdenSalvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46NorgeMulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35NorgeRegjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01VerdenDemonstranter imot teleskop på Hawaii04:01NorgeRushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40VerdenDuterte vil bryte forbindelsene med Island03:33NorgeVaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45Verden313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21NorgeNorsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16VerdenTrump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50VerdenIsrael fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14NorgeKritisk for skadd syklist i Nordland00:58VerdenMexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37VerdenTre personer pågrepet for drap i Danmark23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre22:57NorgeNiåring savnet i Re i Vestfold22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33SportBohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23NorgeBjørn skutt i Selbu21:16VerdenBoris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34SportNorge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24VerdenEUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15VerdenTrump ber kritikere forlate USA20:05VerdenHund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04NorgeJeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40VerdenTekniske problemer stanset Indias månelanding19:39VerdenHamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35Norge15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt
Populært