Meny

Ble Årets bil – senere gikk alt galt

Med Fiat Croma i 1986 skulle italienerne ta et jafs av markedet for store familiebiler. Det gikk ikke helt slik.
Med Fiat Croma i 1986 skulle italienerne ta et jafs av markedet for store familiebiler. Det gikk ikke helt slik.

I dag er Fiat nesten usynlig på det norske markedet.

Frank Williksen er veteranen i Broom-redaksjonen. Han har jobbet som biljournalist i over 50 år og har testet et stort antall biler i inn- og utland.

Noen biler husker han bedre enn andre. Nå deler Frank minnene med alle Brooms lesere. Denne gangen handler det om en Fiat Croma Turbo fra 1987, en spenstig bil på sin tid.

Da Fiats nye store modell, Croma, kom i 1986, var dette en bil som tok mål av seg til å løfte Fiat et godt hakk på markedet. Den gangen var Fiat ennå et bilmerke å regne med også i Norge, med flere bestselgere på CV’en – 127, 128, 124, 125, Ritmo og Uno – og vi kunne fortsette. Helt opp mot toppen kom merket likevel aldri, men lå periodevis opp mot 5 prosent markedsandel på sitt beste.

Croma plasserte seg i et markedssegment der biler som Opel Rekord, Audi 100, Saab 9000, VW Passat, Citroën CX, Peugeot 505 og Volvo 740 var blant de mest synlige. Italieneren meldte seg altså på i et felt der konkurransen var sterk. Likevel så det lovende ut. I 1987 ble Fiat Croma kåret til Årets Bil i regi av daværende Norsk Motorjournalist-Forening. Nærmest fulgte Opel Omega og Audi 80.

Kriteriene for valget var en bedømmelse av blant annet disse punktene: Pris, motor, hjuloppheng, fjæring, instrumenter/utstyr, innvendig plass, bagasjerom, kjøreegenskaper, totalkomfort, servicevennlighet og brukervennlighet.

Teknisk lovet bilen godt

Årets Bil-kåringen førte til store annonser - men ikke fullt så stort salg.
Årets Bil-kåringen førte til store annonser - men ikke fullt så stort salg.

Fiat-importøren feiret med helsides annonser med tittelen «Den Komplette Bilen», og utropte norske motorjournalister til å være blant de mest kritiske i Europa.

Og jo, bilen så bra ut, både inn- og utvendig, men hadde den ellers nok å fare med for å lykkes? Fiats rykte i Norge var ikke det aller beste, selv om salget tidvis hadde vært bra.

Teknisk lovet bilen godt, og for å få svar på hva den sto for, tok jeg den med på langtur bak «Jernteppet», med en reiserute som startet med «Prinsesse Ragnhild» til Kiel, strake veien til Hamburg, og derfra rett øst – bokstavelig talt – til DDR. Sosialistparadiset var kun for transitt på ferden videre, som tok meg via Dresden til Praha i Tsjekkoslovakia, som var det endelige reisemålet.

Piggtrådgjerder og maskinpistoler

Å kjøre over grensen mellom Vest-Europa og Øst-Europa den gang, i februar 1988, var en selsom opplevelse. Det opplevdes svært konkret som å skru tiden minst 25 år tilbake på de aller fleste måter, og det startet allerede ved grensepasseringen. Underveis mot grensestasjonen Gudow, stilnet hektisk vesttysk autobahntrafikk mer og mer jo nærmere jeg kom en vesttysk, moderat kontrollpost. Derfra kjørte jeg over et bredt snauhogd ingenmannsland med høye piggtrådgjerder, flere vakttårn, videokameraer, gigantiske lysmaster – og et hopetall av politifolk med maskinpistoler.

Transittvisum

Kvitteringen fra Volkspolizei på oppgjort fartsbot.
Kvitteringen fra Volkspolizei på oppgjort fartsbot.

DDR møtte besøkende med noe som kunne sammenlignes med en liten landsby, med mange og store bygninger og hektisk trafikk av grønn- og brunkledte kontrollører på diverse nivåer.

Det var runder rundt Fiaten med store speil på hjul for å sjekke om det fantes noe suspekt under bilen, og det var opptelling av kontanter i forskjellige valutaer på ekspedisjonsdisk med omhyggelig registrering av beholdningen i D-Mark, dollar og norske kroner. Og stakkars meg om ikke neste opptelling, på tur ut av DDR, var innenfor rimelig nærhet av det godtagbare!

Så var det å kjøpe transittvisum for i det hele tatt å ha lov til å kjøre gjennom landet – pass var ikke nok. Dette dokumentet krevde raskest mulig kjøring gjennom DDR, og utpassering senest innen 24 timer.

Da jeg ankom Gudow var det bare én bil foran meg til passering. Det tok en god halvtime før jeg var klarert…

Glemt bil kan være veldig godt kjøp

Tatt i 110 km/t: 30 D-mark, takk!

For tilførsel av adekvat niste på veien, sto en kjempestor taxfree-butikk (som kun solgte til utlendinger og mot oppgjør i «hard» valuta) til min disposisjon, med megautvalg av alkohol, tobakk og annen godis. Jeg kjørte like godt forbi…

På den flotte Autobahn mot Berlin var det bare en og annen sjelden bil å se, og de fleste var lastebiler. Veien inviterte sterkt til å slippe løs turbokreftene i Fiaten, men egen kunnskap om DDR-politiets rigide forhold til fartsgrenser sa klart og tydelig «NEI»!

Likevel ble jeg tatt.

Fartsgrensen på veien var 100 km/t, og siden strekningen Gudow – Berlin var den som var mest trafikkert av utlendinger i DDR, var det seks radarposter på strekningen. Jeg ble flagget inn på nr. 2, med 110 km/t. Det ble 30 D-Mark i bot…

Du skulle lete lenge etter mindre nybil

Herren i sid skinnfrakk

DDRs Volkspolizei var kjent for å være særdeles flittige med sin håndhevelse av trafikkregler og bestemmelser – valutajakten grenset tidvis til det onskapsfulle. Det var jo litt merkelig med seks radarkontroller fra Gudow til Berlin – men ikke en eneste fra Berlin til Tsjekkoslovakia, der jeg passerte inn ved Teplice sør for Dresden.

Spisesteder langs veiene fantes knapt, og jo lenger sør jeg kom, jo dårligere ble veikvaliteten – og jo mer lokal ble trafikken; dominert av illeluktende små totaktere og minst like illeluktende lastebiler.

Besøket i Praha denne gang husker jeg best av to årsaker: Herren i sid skinnfrakk og hatt som var 10-15 meter bak meg, gate opp og gate ned, da jeg tok en fotorunde i den vakre gamle byen. Til slutt ga jeg opp – her var det ikke mye arbeidsro å få.

På Autobahn på vei hjemover viste Croma seg fra sin friskeste side. (ill.foto).
På Autobahn på vei hjemover viste Croma seg fra sin friskeste side. (ill.foto).

Fiaten var sprek, den!

Den andre årsaken var det evindelige maset om å få veksle til seg amerikanske dollar.

Tilbake til Vesten gikk det raskeste vei til grenseovergangen øst for München. Der åpnet det seg lange strekninger av Autobahn med fri fart – og ingen frykt for tap av verken førerkort eller kontanter. Dermed var vi tilbake til det egentlige temaet denne gang; Fiat Croma Turbo i.e.

Etter en frisk tur nordover til Kiel, kunne jeg oppsummere følgende:

Toppfarten jeg fikk ut av turbo-Fiaten var like over 220 km/t, og bilen var akselerasjonsrask – med 7,8 sekunder fra 0 til 100 km/t stilte den i toppserien blant større familiebiler den gangen. Enda viktigere var kraftfull akselerasjon gjennom girene, takket være det høye dreiemomentet, og turboen som slo inn for fullt fra ca. 2.800 omdreininger.

Kjørte veldig bra

Femtrinns manuell girkasse hadde bilen, og den leverte det beste girskiftet jeg til da hadde opplevd fra en Fiat med manuell kasse.

Fra München til Kiel, med lange strekk i høy fart, hadde jeg et snittforbruk på drøyt 1,1 liter på mila, noe jeg også syntes var til å leve med.

Kjøreegenskapene holdt høyt nivå, noe som ikke var uventet fra Fiat. Jeg fikk både gode og dårlige veier på turen, strekninger med svinger i kø og rette strekk med fri fart, og Cromaen bare stortrivdes: «Kjøreegenskapene er også meget tilfredsstillende. Ved hard kurvekjøring er styringen nøytral, og den krenger moderat. Selv på meget dårlig vei beholder bilen komforten,» skrev jeg blant annet.

Designmessig falt Fiat Croma godt i smak hos de fleste. Foto: Fiat.
Designmessig falt Fiat Croma godt i smak hos de fleste. Foto: Fiat.

Fiat Croma Turbo i.e. – noen fakta:

Motor: 4 syl i rekke, 2 liter, turbo. 155 hk, 235 Nm v/2350 omdreininger. Drivverk: Forhjulsdrift, 5-trinns manuell girkasse.

Dekk: 195/60 x 14

Bremser: Skivebremser på alle hjul, ventilerte foran

Lengde x bredde x høyde: 4.498 x 1.758 x 1.427 mm

Akselavstand: 2.659 mm

Egenvekt: 1.186 kg – tillatt totalvekt 1.720 kg

Oppgitt forbruk, jevnt 90 km/t: 0,63 l/mil

Akselerasjon 0-100 km/t: 7,9 sek.

Toppfart: Over 210 km/t

Bagasjerom: 498 liter

Samme understell/plattform som Saab 9000, Lancia Thema og Alfa Romeo 164.

Bilen ble også levert med flere alternative bensin- og dieselmotorer.

Lansert 1985, ut av produksjon i 1992.

Det endte i skifteretten

Både forventninger og ambisjoner var altså på plass da Fiat-importøren Norsk Auto lanserte denne modellen i 1985.

Markedsføringen av merket – og den nye modellen - var svært aktiv og offensiv, for å si det forsiktig, men en miks av for høye kostnader og for lite inntekter går i det lange løp dårlig.

Det endte i skifteretten, og Fiat-importen har senere levd en omskiftelig tilværelse før den nå ligger hos fabrikkens egeneide datterselskap, FCA Norge. På markedet er Fiat nesten usynlig, bortsett fra lille Fiat 500 som har vært et av svært få lyspunkter de senere årene. Det sier ikke så lite at Fiat hittil i år ( har en markedsandel i Norge på 0,1 prosent, med 37 leverte biler.

Salget stuper for disse bilmerkene i Norge

Les også:
Glemt Fiat kan være et veldig godt kjøp
Fiat frir til Renault
60 år etter triumfen kom den unike bilen tilbake

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:27 Se og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:24 Puerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23 Båt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04 Ny etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00 Hydro-hopp på positiv børsdag17:58 Stoltenberg gratulerer Johnson17:43 To fengslet for tolv branner i Sverige17:19 Skaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15 Skogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05 Strømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03 Warholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30 NRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26 Krekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21 UDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12 Forsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05 Full stopp for torskefisket i Østersjøen16:03 NRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59 Kvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37 Svak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30 Brudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26 Tap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24 Storbrann under kontroll i Portugal14:57 Her fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39 Russisk LGBT-aktivist funnet drept14:25 Tidligere kinesisk statsminister er død14:23 Klagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01 EUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28 Nordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22 Gilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21 NRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01 Bergensskole stengt etter asbestfunn13:00 Britisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38 Chloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24 Fengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18 Boris Johnson blir ny britisk statsminister11:56 Kollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46 Børge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34 Storbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21 Funnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13 Rekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10 Trygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04 Demokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50 Politiet frigir navn på omkommet basehopper10:48 Solskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22 Sykehusene bryter tidsfrister oftere10:09 Norovirus påvist i Madlaleiren10:08 Aker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57 Ni uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52 Jehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51 Maria Ressa for retten på Filippinene09:29 Narko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42 Trump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20 Oppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48 Fakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37 Johnson og Hunt venter på resultatet07:00 Aper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45 Kaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30 Wiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25 Sør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07 Henrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52 Sverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Studie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40 Elsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28 Tony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48 Flere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27 Venezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26 Norsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03 Irans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51 Utøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39 Rødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26 Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17 Budsjettenighet i USA01:03 Studie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37 Politiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50 Bare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11 Kontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58 Advokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51 Ricky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47 Ghayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43 Kvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10 Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49 Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44 Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28 To fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09 Moxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05 Tre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59 To personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59 Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24 41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23 Real Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08 Mulig varmerekord i Paris denne uken19:39 Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34 Alkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21 Hunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17 Forskere fant ferskvann i Norskehavet19:15 Droneforbud over Utøya og Utvika19:13 Trump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11 Russ siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy
Siste nytt
18:27KulturSe og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:24VerdenPuerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23NorgeBåt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04SportNy etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00PengerHydro-hopp på positiv børsdag17:58PolitikkStoltenberg gratulerer Johnson17:43VerdenTo fengslet for tolv branner i Sverige17:19VerdenSkaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15VerdenSkogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05VerdenStrømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03SportWarholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30NorgeNRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26NorgeKrekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21NorgeUDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12PolitikkForsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05VerdenFull stopp for torskefisket i Østersjøen16:03NorgeNRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59NorgeKvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37ReiseSvak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30NorgeBrudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26NorgeTap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24VerdenStorbrann under kontroll i Portugal14:57VerdenHer fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39VerdenRussisk LGBT-aktivist funnet drept14:25VerdenTidligere kinesisk statsminister er død14:23NorgeKlagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01PolitikkEUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28NorgeNordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22NorgeGilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21NorgeNRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01NorgeBergensskole stengt etter asbestfunn13:00PolitikkBritisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38VerdenChloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24NorgeFengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18VerdenBoris Johnson blir ny britisk statsminister11:56NorgeKollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46PengerBørge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34VerdenStorbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21VerdenFunnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13NorgeRekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10NorgeTrygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04VerdenDemokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50NorgePolitiet frigir navn på omkommet basehopper10:48SportSolskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22NorgeSykehusene bryter tidsfrister oftere10:09NorgeNorovirus påvist i Madlaleiren10:08PengerAker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57NorgeNi uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52NorgeJehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51VerdenMaria Ressa for retten på Filippinene09:29VerdenNarko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42VerdenTrump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20VerdenOppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48NorgeFakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37VerdenJohnson og Hunt venter på resultatet07:00VerdenAper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45SportKaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30NorgeWiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25VerdenSør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07SportHenrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52NorgeSverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenStudie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40NorgeElsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28VerdenTony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48NorgeFlere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27VerdenVenezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26NorgeNorsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03VerdenIrans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51NorgeUtøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39NorgeRødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26NorgeValgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17VerdenBudsjettenighet i USA01:03VerdenStudie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37NorgePolitiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50VerdenBare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11NorgeKontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58NorgeAdvokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51VerdenRicky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47SportGhayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43NorgeKvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10NorgeTre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49SportVoldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44NorgeFergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28NorgeTo fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09PolitikkMoxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05VerdenTre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59NorgeTo personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59VerdenMicrosoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24Verden41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23SportReal Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08VerdenMulig varmerekord i Paris denne uken19:39NorgeUtøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34VerdenAlkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21VerdenHunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17NorgeForskere fant ferskvann i Norskehavet19:15NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika19:13NyheterTrump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11VerdenRuss siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy
Populært