Departement vil kreve flytting av malplassert bomstasjon

Beboeren som fikk bomstasjonen rett foran balkongen sin på Torshov i Oslo fleipet med at han kunne henge koppholderen sin på den. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Beboeren som fikk bomstasjonen rett foran balkongen sin på Torshov i Oslo fleipet med at han kunne henge koppholderen sin på den. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samferdselsdepartementet er kommet på banen i saken der Statens vegvesen på to dagers varsel plasserte en bomstasjon rett foran to balkonger på Torshov i Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette ser jo helt håpløst ut, sier statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet til Dagsavisen.

Han sier at hvis ikke Statens vegvesen flytter bomstasjonen på eget initiativ, vil departementet be dem om å finne en annen plassering.

Vegvesenet opplyser at det «antakelig ikke er en løsning» å la bommen stå, og at det vil gå i dialog med borettslaget.

Det var Dagsavisen som onsdag først omtalte saken om bomstasjonen som poppet opp i Sandakerveien på Torshov 16. mai, rett foran balkonger i flere leiligheter. Ifølge seniormegler Erling Beck hos Privatmegleren i Torshovgata vil det å nærmest ha en bomstasjon i fanget ute på balkongen medføre er stort verditap.

Beboerne i den hundre år gamle bevaringsverdige bygården fikk ikke beskjed om at bomstasjonen skulle settes opp, det kom ikke noe nabovarsel, før borettslaget ble informert i en epost fra Statens vegvesen to dager i forveien, da med tilbud om befaring.

Personvernpolicy