Støre vil rive bomstasjonene og få et nytt betalingssystem

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre er klar for å rive bomstasjonene. Han har lagt fram en ny plan for veiprising i Norge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre er klar for å rive bomstasjonene. Han har lagt fram en ny plan for veiprising i Norge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonas Gahr Støre har lagt en ny plan for veiprisingen i Norge. – Den vil gi en mer treffsikker og mer rettferdig fordeling av kostnadene, sier Ap-lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De sterke reaksjonene vi nå ser mot de stadig flere bomstasjonene, er forståelige, fordi det går en grense for folk. Mange opplever at bomkostnadene er blitt for store, slik LO beskriver, sier Støre til VG.

Han ønsker at det også skal utredes om det er teknisk mulig å få en inntektsavhengig veiprising. Støre beskriver videre for avisen at avgiftene dessuten skal fordeles på hvor du kjører og hva slags bil du kjører, og med en egen sender i hver bil.

Han mener bommene kan rives, siden de blir uviktige i et slikt system.

Les også: Jensen innkaller til krisemøte om bompenger

Ap vil øke pendlerfradraget

– Mange opplever at bomkostnadene er blitt for store, slik LO beskriver, sier Støre. Foto: Scanpix
– Mange opplever at bomkostnadene er blitt for store, slik LO beskriver, sier Støre. Foto: Scanpix

I planen fra Arbeiderpartiet skal blant annet statlig finansiering sikre et bedre kollektivtilbud i byene. Dette er anslått til å utgjøre 10 milliarder kroner over ti år, og formuesskatten skal bidra til finansieringen. Elbiler skal fortsatt få gunstigere priser, men de må gradvis begynne å bidra mer.

Støre lover videre at de ønsker en gjennomgang av nasjonal transportplan, og at Arbeiderpartiet vil øke pendlerfradraget.

Les også: Har ikke svar på hvordan Frp skal finansiere veibygging uten bompenger