Ford kutter 7.000 jobber

Lange rader med usolgte SUV-er står ved en Ford-forhandler i Colorado. Ford legger nå om i retning elektriske biler.
Lange rader med usolgte SUV-er står ved en Ford-forhandler i Colorado. Ford legger nå om i retning elektriske biler. Foto: David Zalubowski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilprodusenten Ford planlegger å kutte 7.000 jobber – 10 prosent av den globale arbeidsstokken, som ledd i omleggingen til elektriske og selvgående kjøretøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omorganiseringen, som har vært planlagt siden i fjor, innebærer innsparinger for 600 millioner dollar i året ved å redusere byråkratiet og øke antall ansatte som rapporterer til hver overordnet.

I USA blir 2.300 jobber borte, mens 1.500 allerede er borte gjennom ikke å erstatte dem som er gått av, eller med sluttpakker. 300 er sagt opp, og ytterligere 500 blir sagt opp denne uka. Det er først og fremst kontorjobber som elimineres.

Ford har varslet at de skal avslutte produksjonen av de fleste av sine personbiler etter hvert som særlig amerikanske kunder foretrekker SUV-er og pickuper, særlig F-150-modellen.

Samtidig trapper Ford opp investeringene i elektriske biler og forskning på selvkjørende biler der selskapet ser at framtiden for bilindustrien ligger.

I november i fjor varslet en annen amerikansk bilgigant, General Motors, at de nedlegger i alt 14.000 jobber, og at fem fabrikker i USA og Canada skal stenges ned.