Over 100 sportsbiler stoppet av tysk politi

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 100 sportsbiler som kjørte i opptil 250 kilometer i timen på en motorvei i Tyskland, er stanset av politiet. Mange av bilene har norske skilter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi etterforsker nå om de deltok i et ulovlig billøp torsdag. Totalt ble 107 biler stoppet i politiaksjonen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, øst for byen Wismar nord i Tyskland.

Nyhetsbyrået DPA melder at de fleste av de dyre luksusbilene har norske bilskilter og er merket med «Eurorally». Bilistene er for det meste avslappet, vennlige og tilbakeholdne, melder reporteren på stedet.

Mesteparten av A20 gjennom delstaten er uten fartsgrense, og politiet rykket ut etter å ha blitt kontaktet av bekymrede bilister. Det er ikke meldt om noen ulykker.

Billøpet går fra Oslo til Tsjekkias hovedstad Praha, ifølge en rute av løpet postet på internett. Planen skal ha vært at den over 400 kilometer lange etappen fra tyske Kiel til polske Szczecin gjennomføres på 4,5 timer.

– Reisen videre er definitivt stanset, sier tysk politi, som etterforsker om racet er ulovlig.

VG har snakket med en nordmann som deltar i løpet. Han forteller at deltakerne hadde et fellesstopp rundt klokken 13 torsdag, og at politiet da sperret innkjørselen og utkjørselen.

På nettet markedsføres Eurorally som et løp for bilentusiaster, og deltakeravgiften er på opptil 7.800 kroner.