Meny

VW Amarok Aventura er faktisk en millionbil

VIDEO: Volkswagen Amarok testes i ørkenen

PRØVEKJØRT: Dette er virkelig to biler i én.

Vi skal ikke så veldig mange år tilbake i tid før pickuper nesten uten unntak var enkle og primitive arbeidsbiler. Med kjøreegenskaper og komfort som lå langt bak personbilene. Men så begynte det å skje ting også i denne bilklassen.

De siste årene har det kommer flere pickuper med gode allround-egenskaper. De takler både landevei, motorvei og bykjøring langt bedre enn tidligere.

Volkswagens Amarok er en av dem som har markert seg her. Da Volkswagen etter mange års pause bestemte seg for å lage pickup igjen, gikk de for en oppskrift som har vært en stor suksess. Akkurat som konsernets varebiler, har Amarok lagt seg relativt tett opp mot personbilene på mange områder.

Hva er nytt?

Denne Amaroken har et godt synlig V6-merke og ikke minst: Den har hvite skilter. Det første betyr at vi finner en 3-liters dieselmotor på seks sylindre og hele 258 hestekrefter under panseret. Hvite skilter betyr at den er registrert som personbil og har fem seter.

Det er uvanlig i det norske markedet, rett og slett fordi vi da snakker personbilavgifter som er langt høyere enn avgiftene for varebil. Men bilen blir naturligvis langt mer anvendelig. Nå kan du bruke Amarok som familiebil, eller du kan bruke baksetet som ekstra, «innendørs» bagasjerom. I tillegg har du lasteplanet som kan innredes og utnyttes på flere måter.

Les også: Nå er det nesten ingen igjen av denne i Norge

(Saken fortsetter under)

Det blir ikke kjempestort plan igjen når bilen er dobbelkabiner, men du kan få med mye her!
Det blir ikke kjempestort plan igjen når bilen er dobbelkabiner, men du kan få med mye her!

Hva er styrker og svakheter her?

Det er ikke tilfeldig at pickup er superpopulært i enkelte markeder, blant dem er USA i særklasse. For dette er usedvanlig anvendelige biler. Her kan du stikke innom nærmeste byggvarehus og lesse på Leca-blokker eller materialer. Du kan kjøre hageavfallet på dynga, eller du kan hente møbler på IKEA. Det er bare å laste på.

VOLKSWAGEN AMAROK

Modell: Aventura V6 TDI 4MOTION

Motor: 3-liter diesel

Effekt: 258 hk/550 Nm

0-100 km/t: 9 sekunder

Toppfart: 191 km/t

Forbruk: 0,83 liter/mil

Lengde/bredde/høyde: 5,19 - 1,95 - 1,87 meter

Vekt: 2.035 kilo

Totalvekt: 2.920

Tilhengervekt: 3.500 kilo

Pris testbil: 1.078.720 kroner

Testbilens baksete gjør også at du kan ha med fire passasjerer. Bredden i baksetet er svært god, men beinplassen er litt begrenset.

Sittestillingen er høy og du føler deg som litt konge på veien. Det underbygges av den sterke dieselmotoren som gir veldig bra overskudd. Til å være pickup er den også kjapp, 9 sekunder blank på 0-100 km/t. Vi lar oss også også imponere av støydempingen. Den er svært god, særlig mot de digre hjulene. Her har VW tatt jobben på alvor.

Kjøremessig er det mest den lange fjæringsveien som avslører at dette ikke er en stor SUV. Noen kompromisser må det nødvendigvis bil, når bilen også skal kunne takle tunge lass på lasteplanet. Lengde på hele 5,19 meter merkes i bygater og i parkeringshus. Der er den ikke heeelt på hjemmebane.

Førermiljøet er godt. Materialkvaliteten er ikke helt på personbil-nivå, men her er det også et viktig poeng at bilen skal være robust og tåle tøff bruk. Her er det vernesko som gjelder, ikke lakksko.

Les også: Dette er pickup for seriøse cowboys

(Saken fortsetter under)

VW Amarok er en ganske vanlig pickup på norske veier, men ikke i denne utgaven.
VW Amarok er en ganske vanlig pickup på norske veier, men ikke i denne utgaven.

Hva koster den?

Denne bilen viser på en veldig god måte hvor absurd det norske avgiftssystemet kan være. Kjøper du testbilen som toseters varebil, må du ut med 676.120 kroner. Som personbil på hvite skilter: 1.078.720 kroner, takk! Du betaler altså 402.600 kroner for gleden av å ha et baksete.

«Rimeligste» Amarok personbil starter for øvrig på 873.900 kroner. De som kan kjøpe varebilutgaven uten moms, kommer unna med 421.720 kroner.

(Saken fortsetter under)

Bakseter blir ikke mye dyrere enn dette... 402.600 kroner i avgift til staten, takk!
Bakseter blir ikke mye dyrere enn dette... 402.600 kroner i avgift til staten, takk!

Hvem er konkurrentene?

Ford Ranger og Mercedes X-klasse er kanskje de som ligner mest på Amarok, i forhold til kjøreegenskaper og komfort. Toyota Hilux er selve legenden i denne klassen, den er også en av verdens mest slitesterke biler.

Isuzu har hatt stor sukess med sin D-Max på det norske markedet i mange år. Den utmerker seg blant annet med å gi mye bil for pengene. Nissan Navara er også en bil som har vært med i mange år. Den danner forresten også utgangspunkt for Mercedes X-klasse.

Les også: Ingvar bruker Amaroken sin som «hotellrom»

Vil naboen bli imponert?

Denne Amarok-utgaven er veldig høyt på lista over biler ingen vil klare å gjette prisen på. For at du har betalt nesten 1,1 millioner kroner for Amaroken er nok noe mange vil mistenke er en aprilspøk.

Du kan få flere store og luksuriøse SUV-er for de samme pengene. Da mister du lasteplan og de mange bruksområdene det gir, til gjengjeld får du mye mer luksus, komfort og kjøreegenskaper for pengene dine.

Les mer: Slik utnyttet vi avgifts-smutthullene

(Saken fortsetter under)

Interiøret er ikke akkurat i millionbil-klassen. Det er ganske mye svart hardplast her, men samtidig er det moderne og funksjonelt.
Interiøret er ikke akkurat i millionbil-klassen. Det er ganske mye svart hardplast her, men samtidig er det moderne og funksjonelt.

Broom mener:

Pickup er kult og denne pickupen har veldig mye som trekker opp: Skikkelig kraftoverskudd, imponerende gode kjøreegenskaper (til denne biltypen å være) og svært mange bruksområder. I tillegg er den en habil offroader. Baksetet er gull verdt de gangene du trenger å ha med mer enn én passasjer.

Det som setter en effektiv stopper for salget, er naturligvis prisen. De som med denne kunne klart seg med én bil, velger nok heller en varebil-Amarok og en personbil i tillegg – og kan fortsatt ha penger igjen. Så kan man jo diskutere hvor smart og miljøvennlig det er.

Uansett hvilken utgave du velger, er Amarok en av de mest personbilpregede pickupene. En arbeidsbil som du også fint kan legge ut på ferietur med, uten å tenke at du heller gjerne skulle kjørt noe annet.

SUV-dilemma: Den ene er mye skumlere enn den andre

Med sterk V6-motor og 4x4 er dette en bil du kan dra på eventyr med.
Med sterk V6-motor og 4x4 er dette en bil du kan dra på eventyr med.

Visste du at:

– Amarok har blitt produsert siden 2010.

– De første bilene ble bygget i Argentina. Etter to år startet VW også produksjon i Tyskland.

– De musikkinteresserte vil kanskje huske navnet Amarok, fra en god stund før bilen kom på markedet. Amarok er nemlig også havnet på et album fra Mike Oldfield, utgitt i 1990.

Det selges bare noen få Amarok på hvite skilter hvert år i Norge. Og det er jo egentlig ikke så rart.
Det selges bare noen få Amarok på hvite skilter hvert år i Norge. Og det er jo egentlig ikke så rart.

Les også: Pickuper holder seg svært godt i pris

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Nye bompengesamtaler avsluttet – statsministeren kaller inn til pressekonferanse19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Mørklagte forhandlinger om bompenger05:51 UD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59 Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45 Hjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36 Italias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen
Siste nytt
20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkNye bompengesamtaler avsluttet – statsministeren kaller inn til pressekonferanse19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkMørklagte forhandlinger om bompenger05:51ReiseUD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08PengerIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38PengerBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28VerdenKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten20:59VerdenSør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan20:45NorgeHjemløse nordmenn utvandret: Fortsetter presset mot Jensen20:36VerdenItalias president gir partiledere tid til å løse regjeringskrisen
Populært