Vi ble med på vintertest av Porsche Taycan

Video: Porsche har testet nye Taycan i 30 ulike land, blant annet i Sverige hvor Elbil24 fikk være med på test.

Elbil24 ble med Porsche på vintertest av årets mest spennende elbil.

(Elbil24): På bilutstillingen i Frankfurt i 2015 viste Porsche frem den fullelektriske konseptbilen Mission E. Det er en kjent sak at dette var starten på bilen som senere i år triller ut på veiene under navnet Porsche Taycan.

Elbil24 var nylig med på vintertesting av bilen som 2.800 nordmenn - foreløpig - står på reservasjonsliste for å få fatt i.

Vi er blant en håndfull få fra resten av kloden, og jo da, riktig nok er det prototypen vi her har med å gjøre, men på et så sent tidspunkt i utviklingen bor det veldig mye ferdig bil i den, og Porsche ville vise oss hva de har fått til så langt.Det er forøvrig ikke første gang vi stifter bekjentskap med en fullelektrisk Porsche.

Allerede i 2011 fikk vi noen runder med en elektrifisert utgave av Porsche Boxster. Jeg tviler likevel på at Porsches lærdom fra den gang har særlig relevans i dag. Med Taycan er situasjonen en helt annen.

Les også : Jakten på den beste elbilen for en tøff, norsk vinter

På hemmelig sted

Vi ankommer det som på Porsche-språket kalles Skur 50, forbløffende lik en nybygd låve. Lokasjonen får vi ikke snakke om, men kan røpe at vi er i Lappland, med skikkelig godt nordisk vinterklima. Det er jo tross alt vintertesting.

Det som skiller denne låven fra de øvrige er raden med hurtigladere på utsiden, for ikke å snakke om de tre bilene som står til lading.

På innsiden blir det enda bedre. Her finner jeg ytterligere to Taycan, begge høyt hevet på løftebukk, og det er bare å la inntrykkene synke inn. Mesteparten av undervogna er dekket til med plater og deksler. Alt for å gjøre aerodynamikken så optimal som mulig.

ENERGI-BOOST: Porsche har satt opp egne hurtigladere på testområdet. Foto: Ulf Thomas
ENERGI-BOOST: Porsche har satt opp egne hurtigladere på testområdet. Foto: Ulf Thomas

Ypperlig størrelse

Det første som slår meg er formfaktoren, som jeg best kan definere som en 911-pluss, nesten som en strukket 911 med fire dører. Alle dørene er forøvrig hengslet normalt, så ikke forvent noe i nærheten av det som ble vist på Mission E. Heldigvis!

Taycan bør heller ikke sammenlignes med en Panamera, som er langt større.

Inntrykket av å være kompakt blir forsterket så snart vi kommer på innsiden. Bilen er kompakt på en god måte, og selv før vi begynner å kjøre får man følelsen av at den er veldig håndterbar.

– Målet har vært å ta med sitteposisjonen fra 911, forteller Benjamin Gehring. Han er ansvarlig for utvikling av dekk til bilen, og få har rattet Taycan flere mil enn han.

Vi setter av sted, med nesa pekende mot en av områdets digre isbaner, der leken virkelig starter. Områdene er enorme, og man kan nærmest legge på så mye hastighet man ønsker. Men vi er mer interessert i hvor håndterbar bilen er, fremfor toppfart.

Les også : Kommer snart: Porsche bekrefter ny elbil

LEKENT: Taycan er velbalansert, sterk, og veldig leken. Foto: Ulf Thomas
LEKENT: Taycan er velbalansert, sterk, og veldig leken. Foto: Ulf Thomas

Ekte Porsche-effekter

Det første som slår meg er at bilen er nødt til å ha PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) , for det finnes ikke tegn til noe krengning. Greit, kort fjæringsvei kan demme opp for noe, men da går det som regel ut over komforten.

Her er det komfort, selv om det ikke er nevneverdig krengning, for PDCC-systemet jobber med hvert hjul individuelt.

Den positive bieffekten av dette er at hjulgeometrien opprettholdes, og man får som regel enda mer presis og direkte styring. Dette har vi gode erfaringer med fra andre Porsche med PDCC, men vi skal likevel vente med å skryte for mye til vi har prøvd bilen selv. Det tyder likevel godt. Bilene blir også å få med med PASM (Porsche Active Suspension Management), noe vi ikke fikk kjenne så godt på under disse kjøreforholdene. Sportsprogram er også tilgjengelig.

I flere timer holder vi på ute på isen, og det er liten tvil om at det er en kjøremaskin vi har med å gjøre.

STABILT: Med firehjulsstyring blir bilen svært stabil, også i høye hastigheter. Foto: Ulf Thomas
STABILT: Med firehjulsstyring blir bilen svært stabil, også i høye hastigheter. Foto: Ulf Thomas

Heftig respons

Selv om det sitter en annen bak rattet får man en viss indikasjon på hvor lekende lett bilen er å ha med å gjøre. Det er også tydelig at Benjamin trives med den umiddelbare responsen bilen gir når han bruker høyrefoten. Det er en av elbilens herlige goder, spesielt når man snakker om en bil med flere hundre hestekrefter, som her. Kreftene leveres her fra to elmotorer – en på hver aksel som tilsammen gir firehjulsdrift.

Porsche har ikke tallfestet effekten eksakt, for det kommer flere modeller med forskjellige ytelser. Vi får likevel bekreftet at versjonene vi her er ute med er de kraftigste utgavene.

Det betyr 0-100 km/t betydelig raskere enn 3,5 sekunder - hver gang. Det skal også gå radig nok til å gjøre Nordsløyfa unna på under 8 minutter.

Til sammenligning var tiden for 991 7 minutter og 40 sekunder da den kom. Vi blir ikke overrasket om Taycan matcher dette, men det er ren gjetting fra vår side.

Man trenger heller ikke være noen Einstein for å forstå at bilen har en tilnærmet optimal vektfordeling. Det er nær selskrevent i en elbil som dette, og langt enklere å oppnå i Taycan enn eksempelvis i en hekkmotorisert 911.

Med et batteri som veier i underkant av 700 kg, er Taycan noe tyngre enn 911. Dette veies tildels opp ved at tyngdepunktet i Taycan er en god del lavere, selv om bilen i seg selv ikke er nevneverdig lavere enn eksempelvis en 911.

Les også : Bekreftet: Porsche Macan blir elbil

POSTKORT: Når været viser seg fra denne siden er det vanskelig å slutte når dagen er omme. Foto: Ulf Thomas
POSTKORT: Når været viser seg fra denne siden er det vanskelig å slutte når dagen er omme. Foto: Ulf Thomas

Jakter stabilitet

– Etter hvert som testingen pågår har jeg blitt veldig fornøyd med stabiliteten, forteller Benjamin.

Firehjulsstyringen er med på å stabilisere ved høye hastigheter, når bakhjulene styrer med. Samtidig er hensikten å gjøre bilen mer svingvillig i de lavere hastighetene. Dette er som på alle andre biler, men at Porsche implementerer teknologien i Taycan er utelukkende positivt, ettersom den relativt moderate akselavstanden ikke sørger for stabilitet alene.

Benjamin kan heller ikke få presisert hvor viktig dekktype for bilen er, ikke bare for grepet sin del, men også med tanke på den samme stabiliteten. Han vet at kunder i de nordiske markedene ofte ser til dekktester for å velge vinterdekk, men håper samtidig at Porsche-kunden velger et dekk som er anbefalt av Porsche.

– Feil dekk kan ødelegge en bil, påpeker han.

For oss kunder kan det være greit å huske at det foreløpig lønner seg å handle to hjulsett samtidig som man kjøper bilen. Enn så lenge har elbiler momsfritak. Det samme gjelder hjulsett nummer to, så lenge de havner på samme faktura som bilen.

KOMPAKT: Taycan er en 911+ i størrelse, ikke en Panamera -. Foto: Ulf Thomas
KOMPAKT: Taycan er en 911+ i størrelse, ikke en Panamera -. Foto: Ulf Thomas

Viktigere enn vekt

Det er også lagt stor jobb ned i å få redusert luftmotstanden, noe som er ekstra viktig for en elbil – mye viktigere enn vekt. Mellom de to forskjermene har Porsche fått til et lavt panser, noe som også bidrar til den lave luftmotstanden.

Porsche har foreløpig ikke kommunisert offisielt hvilke verdier de har oppnådd, men lover at de blir overraskende lave.

Videre bakover har bilen en naturlig kupé-form, og med tanke på luftmotstanden er det viktig at den ikke avsluttes for tidlig, eller for sent.

Som fun-fact, helt bakerst finner vi også utløp for eksosanleggene. Vel, de er naturligvis falske, i likhet med all øvrig kamuflasje på bilen. Innvendig er bilen tildekket med matter, mest for at ikke offentligheten skal se en bil som fortsatt er under utvikling.

Les også : Hils på Audis frekkeste elbil

Ytelse versus rekkevidde

Taycan bygges på samme plattform som den kommende Cross Turismo også skal bygges på. Batteriet er som vanlig plassert lavt i bunnen mellom fremre og bakre hjulpar. For Porsche har det vært viktig å få et så lavt tyngdepunkt som mulig, samtidig som bilen skal fungere på en god måte i bruk.

De har derfor valgt å ikke legge batterimoduler under fotbrønnen til baksetepassasjerene, slik at også de i baksetet kan få en god sittestilling.

For Porsche er det ikke nevneverdig utfordrende å lage en sportsbil. Få om noen er bedre enn dem på det. Å lage en elbil er heller ikke nevneverdig komplisert. Men å lage en fullelektrisk utgave av verdens beste sportsbiler må ha bydd på noen utfordringer.

SINT: Akselerasjonen går unna på godt under 3,5 sekunder, får vi vite. Foto: Ulf Thomas
SINT: Akselerasjonen går unna på godt under 3,5 sekunder, får vi vite. Foto: Ulf Thomas

Tautrekking

Bernd Propfe er ansvarlig for plattformen for Taycan, og han må tenke seg om før han svarer.

Den største utfordringen har nok vært å yte på både sportslige områder, og på rekkevidde, forteller han.

Vi forstår godt hva han mener, for det blir som å trekke i hver sin ende av tauet. Han blir ivrig når vi snakker om temaet, for Porsche har vært veldig opptatt av at ytelsene skal være de samme til enhver tid, uavhengig om du repeterer en akselerasjon flere ganger, eller om du kjører flere runder på bane. Det skal ikke være slik at du bare har én mulighet for god rundetid, og det er den første runden.

– En Taycan skal også levere under repeterende øvelser.

HURTIG: Taycan kan ta imot nok energi til 10 mils kjøring på bare fire minutter. Foto: Ulf Thomas
HURTIG: Taycan kan ta imot nok energi til 10 mils kjøring på bare fire minutter. Foto: Ulf Thomas

Kontroll på temperaturen

Dette er dessverre en utfordring for elbiler, ettersom batteriet utvikler varme under belastning. Denne varmen må både kontrolleres og håndteres for at batteriet ikke skal ta skade av det. De fleste elbiler på markedet yter derfor dårligere og dårligere dersom man gjentar høyt kraftuttak, eksempelvis repeterende akselerasjoner. Som produsent av sportsbiler er ikke dette et alternativ for Porsche. De mener selv at de må bli best på å håndtere denne utfordringen for å bli best på elektriske sportsbiler, noe vi ser en viss logikk i.

– TMS’et er i så måte vårt viktigste verktøy, fortsetter Propfe, og legger samtidig til at han mener dette er et av Porsches viktigste fortrinn.

Med TMS sikter han til styringssystemet for batteritemperatur (Termal Management System). Selv om Porsche ikke er alene om å teste bilene i både varme og kalde klima, er han sikker på at de har kommet langt nok til at bilene vil yte som lovet.

– Hvordan vi har fått det til gleder vi oss til å fortelle deg litt senere, svarer Berndt Propfe med et smil om munnen.

Er du blant dem som har reservert en Tacan, så kan du være blant de heldige som får bil i løpet av året. Noe nærmere tidspunkt er foreløpig ikke klart, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

For vår del kan vi fastslå at Porsche Taycan blir den første ekte full-elektriske sportsbilen på markedet noensinne. Det i seg selv er verdt ventetiden.

Denne saken ble først publisert på elbil24.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver
Siste nytt
21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver
Populært