Plutselig kom det deisende ned en diger Mercedes

Corsa har vært en viktig modell for Opel. Dette er toppmodellen GSi fra 1987, året yngre enn den langt mer beskjedne modellen jeg kjørte på hjemvei fra Tyskland i 1986.
Corsa har vært en viktig modell for Opel. Dette er toppmodellen GSi fra 1987, året yngre enn den langt mer beskjedne modellen jeg kjørte på hjemvei fra Tyskland i 1986.

Autobahn-turen tok en uventet vending.

Frank Williksen er veteranen i Broom-redaksjonen. Han har jobbet som biljournalist i over 50 år og har testet et stort antall biler i inn- og utland.

Noen biler husker han bedre enn andre. Nå deler Frank minnene med alle Brooms lesere. Denne gangen handler det om en beskjeden Opel Corsa fra 1986, og møtet med en flygende(!!) Mercedes 250 mellom Hamburg og Kiel denne høsten.

For den som ikke vet det, har Opel produsert sin småbil Corsa helt siden 1982. Bilen – som også har vært solgt som Vauxhall, Chevrolet og Holden – ble fra starten bygget i Zaragoza i Spania, senere også i Tyskland.

Corsa har vært produsert i flere versjoner, men mest kjent for oss er 5-dørs kombi. De aller første var 3-dørs kombi og 2-dørs sedan. 4- og 5-dørs modeller ble lansert i 1984. Sedan-modellene (TR) var mest populære i Spania og Portugal, mens resten av Europa foretrakk kombi-modellene, og i stigende grad med fem dører.

Mens sedanen sto for bare 10 prosent av Corsa-salget i Frankrike i løpet av det første halvåret den var i salg, tok den drøyt halvparten i Spania.

Ny regel: Nå kan du spare mye på drømmebilen

Fra 10 års levetid til 8 år

Grunnversjonen het fra lanseringen enkelt og greit bare Corsa, fulgt av Luxus, Berlina og den mer sportslige Corsa SR. Den sistnevnte hadde spoiler rundt bakruten, lettmetallhjul, spesielle setetrekk og en litt friskere motor med 70 hk mot grunnmodellens beskjedne 40.

Bilen gjennomgikk en ansiktsløftning i 1988, mens det kom en helt ny generasjon først i 1992/93. På denne tiden hadde en bilmodell vesentlig lengre levetid enn nå. Første generasjon Opel Corsa holdt altså i hele 10 år. Den fikk en ansiktsløftning først etter 6 års produksjon, og den var attpåtil ganske moderat.

I vår tid har bilmodeller ofte en levetid på rundt seks år, og ansiktsløftningen kommer gjerne etter tre års salg. Utviklingstakten er intens, sammenlignet med hvordan det var den gangen Corsa så dagens lys.

Corsa var en viktig satsing for Opel. I Zaragoza i Spania bygde selskapet en egen fabrikk for den nye modellen.
Corsa var en viktig satsing for Opel. I Zaragoza i Spania bygde selskapet en egen fabrikk for den nye modellen.

1989 beste året i Storbritannia

Som Vauxhall Nova fikk modellen en hektisk karriere i Storbritannia. Navnet Nova fikk den fordi Corsa lignet for mye på «coarser» (grovere), som ikke nødvendigvis var noen positiv betegnelse på en bil.

Den ble lansert på øya i april 1983, og først etter en syv måneder lang arbeidskonflikt som kom fordi britiske arbeidere var forbannet for at bilen ikke ble produsert i UK. Samtidig fikk britisk-bygde biler svi med høye importavgifter i Spania i forkant av EU-medlemsskapet.

Bilen avløste den utdaterte Chevette, som gikk ut av produksjon i januar 1984. I løpet av det neste tiåret ble det solgt nærmere 500.000 Nova i Storbitannia.

Les også: Veteranbil Opel Ascona C: Drømmedama forsvant i en sky av ryk og støv

Kraftig vekking!

Hva er det så som får meg til å huske denne bilen, nærmere bestemt en 1986-modell? Jo, det knytter seg til en opplevelse jeg aldri vil glemme, på Autobahn mellom Hamburg og Kiel, en nydelig høstdag dette året.

Et biluhell på hjemvei fra bilutstilling i Paris gjorde at jeg måtte leie bil i Hannover for turen videre hjem. Leiebilen ble altså en Opel Corsa, en 3-dørs LS med 1,3 liters motor med 70 hk. Sammenlignet med den bilen jeg måtte etterlate, var dette tamt inntil det søvndyssende. Bilen klarte litt i overkant av 160 km/t – og det fikk den gå, det meste av veien.

Men altså, nydelig vær med ettermiddagslav sol, lite trafikk og en søvndyssende dur fra dekk og asfalt gjorde at undertegnede ble mer og mer søvnig.

I datidens biler var det ingen «pling» fra dashbordet med visning av en rykende kaffekopp og teksten «På tide med en pause», men jeg ble usedvanlig effektivt vekket fra dvalen omkring fem mil nord for Hamburg.

Mercedesen banket ned på alle fire!

Farten lå som nevnt på drøyt 160 km/t, da jeg et stykke forut så en stor mørk firkant oppe i lufta kanskje 8 - 10 meter over bakken på det meste. Jeg bremset ned rolig, for sikkerhets skyld, i tilfelle objektet skulle lande i min kjøreretning.

Først trodde jeg det var en sponplate som hadde blåst av en lastebil, men jeg kom jo raskt nærmere – og da ser jeg at det er undersiden av en bil som kommer mot meg der oppe, med eksosanlegg, hjul og det hele.

Farten min var nede på litt under 60 km/t, da en Mercedes 250 banket ned i asfalten på alle fire hjul i venstre fil i min kjøreretning.

En slik Opel Corsa var det jeg satt i da jeg møtte luftfartøyet fra Stuttgart sør for Kiel.
En slik Opel Corsa var det jeg satt i da jeg møtte luftfartøyet fra Stuttgart sør for Kiel.

Helt våken – helt til Kiel

Jeg lå lengst mulig ut mot høyre, men så alt som i langsom film: Først nedslaget, så det sprutet rundt bilen av møkk fra innerskjermer og en og annen pyntelist, og så det virkelig forbløffende: Fordørene går opp på begge sider, og ut stiger to synlig forvirrede herrer; «Hva i all verden skjedde nå?» antar jeg kan ha vært den første bevingede kommentaren!

Selv satte jeg langsomt fart igjen etter at jeg hadde sett at det ikke så ut til å være alvorlige skader – dette var en jobb for Autobahn-polizei, og de elsker ikke glanere som stopper opp når noe har skjedd!

Men man kan fastslå at jeg etterpå var lys våken helt til Kiel. Den tanken som virkelig brant seg fast er hva som kunne ha skjedd om Mercedesen ikke hadde tatt et fjellstøtt – og knallhardt – nedslag på alle fire, men landet sideveis og rullet kast i kast. Da ville jeg i min lille Corsa virkelig vært ille ute.

Og bilen? Joda, Opelen spant lunt og trivelig, den, fortsatt så fort den klarte å gå.

Les også: Her er bilen jeg burde kjøpt i 1964!

«Småbil-ener»

Helt tilfeldig var det ikke at jeg valgte en Opel Corsa som leiebil. Noen år før hadde jeg i Vi Menn rapportert ganske begeistret om mitt møte med en toppmodell i serien, Corsa SR, og selv om jeg her fikk en vesentlig enklere modell, så var de i alle fall i slekt.

«Småbil-ener!» var tittelen på artikkelen om Corsa SR i Vi Menn nr. 42 i 1984, og i ingressen fortalte jeg at «Opel har skutt innertier i småbilklassen med sin nye Corsa, som har fått en usedvanlig begeistret mottakelse overalt. Vi Menn har vært på veien med Corsa SR, flaggskipet i serien, med bøtteseter, lettmetallfelger og 70 hk under panseret. Det ble et hyggelig bekjentskap!»

Blomster til kjørekomforten

I teksten videre utdypet jeg inntrykkene, og fortalte blant annet om at Opel her hadde skapt en småbil som var «mer enn vanlig vellykket».

Forsetene brukte jeg litt ekstra plass på: «Virkelig glimrende sportsseter av bøttetype med topp støtte av både lår og rygg. Eksemplarisk løsning som virkelig er et effektivt bidrag til uanstrengt langkjøring.» Førerplassen fikk ellers mye skryt i tillegg til godt sete, og «på veien er Corsa SR en fryd… Kapasiteten til hurtige og presise unnamanøvre i relativt høy hastighet er imponerende bra, og retningsstabiliteten generelt av god klasse.

Kjørekomforten fortjener også noen ekstra blomster: Det er ikke dårlig å pakke en tilnærmet storbilfølelse inn i en største lengde på 3,63 meter!» mente jeg blant annet.

Slik så oppslaget i Vi Menn om Opel Corsa SR ut i 1984.
Slik så oppslaget i Vi Menn om Opel Corsa SR ut i 1984.

Første diesel i 1987

Og 1984-Corsaen var virkelig en småbil, 3.622 millimeter lang, 1.532 bred og 1.365 mm høy. Akselavstanden var 2.343 mm, egenvekten 765 kg og tillatt totalvekt 1.230 kg. Bilen klarte 0-100 km/t på 12,5 sekunder og hadde en oppgitt toppfart på 166 km/t (SR).

Prisene startet på rundt 60.000 kroner for grunnmodellen, mens den mer påkostede SR endte på 78.950 kroner høsten 1984.

Første generasjon Opel Corsa kom med fire forskjellige bensinmotorer – 1,0 liter/45 hk, 1,2/ l/55 hk, 1,3 l/70 hk og 1,4 l/75 hk. Alle disse motorene hadde forgasser, bensininnsprøytning kom senere for de tre største.

En dieselmotor på 1,5 l med 50 hk ble introdusert i 1987 på bilutstillingen i Frankfurt. Den dukket blant annet opp i «avleggeren» Isuzu Gemini.

Fortsatt med – som Corsa Premium

I 1985 dukket det opp en spesiell Corsa-versjon, Sport, som siktet mot rallysporet. Bilene var hvite, svært enkelt utstyrt, og hadde en 1,3 liter motor med to Weber-forgassere. Toppfarten var 180 km/t, og 0-100 km/t klarte den på 8,9 sekunder.

Dette er uten sammenligning den mest sjeldne modellen av Corsa – bare 500 eksemplarer ble produsert, så den som har en slik i dag er heldig!

Med alder nok til å bli registrert som veteran nå, ble toppmodellen GSi med 101 hk (98 hk med katalysator) lansert på bilutstillingen i Frankfurt i 1987, god for en toppfart på 186 km/t.

Senere har generasjon avløst generasjon, og Corsa har gjennom rundt 37 år vært en populær modell på det europeiske småbil-markedet. I Norge tilbys bilen i dag som Corsa Premium med en direkteinnsprøytet turbo bensinmotor på 1,0 liter med 90 hk.

Toppfarten på dagens modell er 180 km/t, og akselerasjon fra 0 til 100 km/t krever 11,9 sekunder. Opel oppgir et gjennomsnittsforbruk ved blandet kjøring på 0,5 l/mil, og prisen er fra 239.900 kroner.

Som du skjønner: Det har skjedd noen ting på alle disse årene.

Opel Monza: Luksus-coupé på billigsalg

Artikkelen ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 – En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Ny studie understøtter gammel teori: Livet på jorda kan ha oppstått på ismåne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti
Siste nytt
18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29Norge– En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenNy studie understøtter gammel teori: Livet på jorda kan ha oppstått på ismåne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti
Populært