Porsche kjørte i politibil tre ganger: – Det var skremmende

Slik så politibilen ut etter sammenstøtet med Porschen.
Slik så politibilen ut etter sammenstøtet med Porschen. Foto: Politiet

Politimannen og sjåføren av porschen forklarte seg i retten om hva som skjedde under en voldsom biljakt på Sørlandet i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene på politibilen skal ha blitt taksert til rundt 300.000 kroner, skriver avisen Agderposten.

Det var sent på kvelden 9. juli i fjor at politiet i Agder meldte at de søkte etter føreren av en Porsche. Sjåføren skal ha nektet å stoppe for kontroll på E18 i Gjerstad kommune i Agder.

– Vi var nok oppe i 180 km/t. Det var skremmende. Det verste var at vi ikke visste hva han hadde i tankene, sier sjåføren av politibilen om mannen han forfulgte til Agderposten.

– Med en slik vilje til å bruke vold mot politiet, kunne han jo også ha våpen, legger politimannen til.

Les også: Mann pågrepet etter dramatisk politijakt i Agder

Mistet Porschen av syne

Etter en lengre politijakt rygget Porschen inn i politibilen tre ganger, noe som gjorde at den ble såpass ødelagt at patruljen mistet porschen av syne.

Polititjenestepersonene skal ikke ha blitt fysisk skadd i kollisjonen, opplyser lensmann Odd Holum til NTB.

Politiet fant senere bilen forlatt på en skogsbilvei, og startet søk etter føreren med hundepatruljer og helikopter. Han ble pågrepet dagen etter.

Les også: To pågrepet etter dramatisk politijakt på Romerike

Beklaget hendelsen i retten

Det var en 64 år gammel pensjonist fra Stavanger som kjørte Porchen. Da han forklarte seg i Aust-Agder Tingrett mandag beklaget han for det han gjorde.

– Jeg er forferdelig lei meg for hvordan dette gikk utover tjenestemennene som satt i politibilen, sier 64-åringen i retten, ifølge Agderposten.

I det første avhøret med politiet skal han ha innrømmet å ha drukket en flaske whisky, men i dag hevder han å ikke vite hvor mye hadde drukket. Da han ble pågrepet dagen etter hadde han null i promille.

64-åringen skal ha forklart at smertebehandling etter en kreftsykdom skal ha ført til at han begyne med å selvmedisinere seg med alkohol.

Les også: «Årets verste mor» krasjet etter politijakt - med baby i baksetet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden