Kontrollerte 850 biler – dette ble resultatet

Skiltscanner har vist seg å være et svært effektivt hjelpemiddel for Statens vegvesen når de har kontroller ute på veiene. Foto: Statens vegvesen.
Skiltscanner har vist seg å være et svært effektivt hjelpemiddel for Statens vegvesen når de har kontroller ute på veiene. Foto: Statens vegvesen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt hjelpemiddel er svært effektivt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen har de siste årene fått et hjelpemiddel som har vist seg å være svært effektivt. Dette er en såkalt skiltscanner: Et kamera som rigges opp før kontroller – og tar bilder av skiltene på alle biler som kjører forbi.

Disse blir så umiddelbart sjekket opp mot registrene. Dermed blir det også enkelt å plukke ut hvilke kjøretøyer kontrollørene bør stoppe og se nærmere på.

Denne uken har Vegvesenet hatt med seg en skiltscanner langs fylkesvei 30 i Tynset. I løpet av to dager ble hele 850 biler kontrollert. Og det ga resultater:

Sjekket 260 førere i kikkert

Tre biler fikk klippet skiltene og ble parkert på kontrollstedet, fordi de ikke hadde vært på EU-kontroll innen fristen.

Fire biler fikk kjøreforbud på grunn av manglende lastsikring. Og i tillegg fikk fem biler mangellapp på grunn av ulike forhold.

De siste ukene har både vegvesenet og politiet hatt ekstra fokus på bruk av sikkerhetsbelte. Under kontrollen i Tynset ble 260 førere observert i kikkert. Gledelig nok brukte alle belte, dermed ble det ingen gebyrer for dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2017 var siste året du fikk årsavgift-regningen i posten

Fått begjæring om avskilting

– Skiltscannerne har etter hvert luket ut veldig mange biler og førere som ikke har noe på veiene å gjøre. Det handler i hovedsak som biler som ikke er forsikret eller som ikke har vært på EU-kontroll i tide – dessuten biler som ikke er omregistrert på ny eier.

– I mange tilfeller har eierne fått tilsendt en avskiltningsbegjæring, men likevel ikke ordnet opp, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Slik forsøkte polakken seg – det gikk ikke så bra

Positivt for 99 prosent

Han legger til:

– Før skilscannerne kom, var det nok på mange måter som å lete etter nåla i høystakken. Kontrollørene visste naturligvis hva de skulle se etter i noen tilfeller. Men bortsett fra magefølese hadde de ikke så mange gode hjelpemidler. Men det har de virkelig fått med skiltscannerne.

– Dette er positivt for 99 prosent av alle som ferdes på veiene og gjør det tryggere for alle de som har alt på stell, sier Benny.

LES MER: Hvis dette brevet kommer, har du dårlig tid

Denne artikkelen er først publisert på Broom.no