UP må opp i høyden for å kartlegge ulovlig mobilbruk

– Svaret ble å bruke observatører som stiller seg på post litt oppe i høyden langs veien med kikkert, sier sjef for UP Vest Terje Oksnes, om den nye metoden.
– Svaret ble å bruke observatører som stiller seg på post litt oppe i høyden langs veien med kikkert, sier sjef for UP Vest Terje Oksnes, om den nye metoden. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrykningspolitiet (UP) i Vest politidistrikt ser seg nå nødt til å stå på høyder for å se mobilbruken til sjåfører som har telefonen i fanget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en kontroll torsdag tok de 38 sjåfører for ulovlig mobilbruk ved hjelp av denne metoden. Kontrollen fant sted på fylkesvei 57 ved Isdalstø i Nordhordland.

Politiet har innført denne metoden etter å ha merket seg at sjåfører som bruker smarttelefoner mens de kjører ofte har den i fanget. Der er den utenfor synsvidde for kontrollører som står i samme høyde som bilene.

– Vi måtte legge om metodikken. Svaret ble å bruke observatører som stiller seg på post litt oppe i høyden langs veien med kikkert, sier sjef for UP Vest Terje Oksnes til Bergens Tidende.

37 av de 38 sjåførene som ble tatt for ulovlig mobilbruk fikk forelegg. Fra i år får man også to prikker på førerkortet for dette. Én av sjåførene nektet for mobilbruk etter å ha blitt vinket inn. Han er blitt anmeldt.