Dette er Mercedes – akkurat slik det skal være

Mercedes C-klasse ble fornyet i fjor, nå har vi testet med et liten kraftverk av en dieselmotor.
Mercedes C-klasse ble fornyet i fjor, nå har vi testet med et liten kraftverk av en dieselmotor.

Prøvekjørt: Her har det skjedd ting de siste årene.

I mange år var Mercedes C-klasse en litt usynlig bil i Norge. Mens erkerivalene Audi A4 og BMW 3-serie solgte meget bra, var det stille rundt C-klasse.

Det var heller ingen stor hemmelighet at kjøperne her som regel var en god del eldre enn de som valgte A4 og 3-serie. C-klassen hadde rett og slett et imageproblem. Den var veldig voksen, litt kjedelig, litt "mann med hatt".

Helt ufortjent var det heller ikke. Der A4 utmerket seg med sporty design og lekkert interiør, var C-klasse mye mer traust, både utenpå og inni. Og de hvasse kjøreegenskapene til 3-serien var den ikke i nærheten av å matche.

Ja, C-klasse var også under press fra mer folkelige biler, som VW Passat, Opel Insignia og Ford Mondeo. Da måtte noe gjøres.

Og det gjorde Mercedes. Dagens C-klasse var et langt skritt oppover. I fjor fikk den en større facelift over hele modellrekken. Og nå har vi testet en stasjonsvognsutgave som heter C300 d 4Matic.

Hva er nytt?

Bilprodusentene er gjerne svært flinke til å prate opp faceliftene sine og alt det som har skjedd med bilene i den forbindelsen. På C-klasse er det snakk om hele 6.500 nye og forbedrede deler. Nytt ratt og assistansesystemer kommer fra flaggskipet S-klasse. Den har fått nye LED-lys med 84 individuelt justerbare dioder. Heldigitalt instrumentpanel er på plass, og C-klasse er som eneste bil i denne klassen tilgjengelig med luftfjæring.

Testbilen heter altså C300 d. Det betyr at den har en 2-liters dieselmotor med hele 245 hestekrefter. Ikke minst også viktig: 500 Nm som gir et herlig skyv.

Designmessig er det snakk om forsiktige endringer, men noe mer var strengt tatt ikke nødvendig. Bilen blir ekstra ekstra tøffet opp med AMG-pakker både innvendig og utvendig.

Nytt råskinn: Denne blir billigst

AMG-pakkke utenpå gjør testbilen litt ekstra sporty.
AMG-pakkke utenpå gjør testbilen litt ekstra sporty.

Hva er styrker og svakheter her?

Etter en lang periode der det virket som Mercedes mente at stjerne i fronten og tradisjonell merkevare var nok til å holde konkurrentene unna, har det skjedd mye med bilene deres.

De har blitt tilført en langt større må ha-faktor, ikke minst gjelder det på interiør. Dagens E-klasse var en liten revolusjon da den kom. C-klasse ser også gjennomført og eksklusiv ut. Her får du følelsen av å kjøre på første klasse, noe som underbygges av støydemping og tung komfort. Her ligger den ikke mye bak storebror E-klasse. Testbilen har mye fint ekstrautstyr, det merkes godt i interiøret.

Nydelige forseter, fargen er kanskje ikke heelt etter alles smak.
Nydelige forseter, fargen er kanskje ikke heelt etter alles smak.

Bagasjerommet er oppgitt til 490 liter. Det tallet må vi dobbeltsjekke for å være sikker, for dette bagasjerommet virker større. Det er veldig enkelt å utnytte plassen, pluss også for mange gode oppbevaringsrom rundt om i kupéen. Dette er smart og gjennomtenkt, med detaljer som er viktig for familiekjøperne.

Kjørestillingen er nært perfekt, med svært gode forseter. 4Matic firehjulstrekk er naturligvis gull verdt på vinteren. Den sterke motoren er også med på å understreke følelsen av at dette er en gjennomført premiumbil. Du skal være svært bortskjemt hvis du forventer mer krefter i en familiestasjonsvogn.

Dette skjer når den selvkjørende bilen tror du har sovnet

Hva koster den?

"Mann med hatt"-faktoren er definitivt borte fra C-klasse. Nå er dette en av de mest sporty stasjonsvognene på markedet.
"Mann med hatt"-faktoren er definitivt borte fra C-klasse. Nå er dette en av de mest sporty stasjonsvognene på markedet.

C-klasse starter i dag på 470.000 kroner, da snakker vi sedan. Testbilen starter på 629.900 kroner, men det er før noen hos importøren har tatt seg god tid med å spekke den med utstyr.

Da ender vi på 872.037 kroner. Mye penger, bilstørrelsen tatt i betraktning. Du bør kunne få en helt tilstrekkelig godt utstyrt bil for rundt 750.000 kroner.

Topp 5: Norges billigste med 4x4

Hvem er konkurrentene?

Audi A4 og BMW 3-serie er nevnt, disse kniver om mange av de samme kundene.

Men familie-stasjonsvognene er under hardt press. SUV-ene har stjålet mye salg i flere år. Nå i det siste har også elbilene kommet for fullt. Plutselig kan det for mange føles litt gammeldags å gå for en "vanlig" stasjonsvogn.

Vil naboen bli imponert?

C-klasse stasjonsvogn er ikke en bil som snur hoder. Den blir nok mer oppfattet som et fornuftskjøp, med en dose premium. Slik sett er ser testbilen mer påkostet og eksklusiv inni, enn utenpå.

Naboen vil neppe tro hva du har betalt for denne

Mange lekre detaljer også i baksetet. Her er plassen svært god for to voksne.
Mange lekre detaljer også i baksetet. Her er plassen svært god for to voksne.

Broom mener:

C-klasse har vokst seg til å bli en av de aller beste stasjonsvognene i denne klassen. Dette er en av de bilene der alt stemmer: Design, interiørkvalitet, kjøreegenskaper og komfort: C-klasse leverer på alt.

Testbilen nyter naturligvis godt av å ha veldig mye fint utstyr innabords. Men også en nøkternt utstyrt C-klasse har høy kvalitetsfølelse, slik har det ikke alltid vært.

Du kan spare penger på å velge mindre motor, men du verden så behagelig det er å ha så mye krefter til rådighet i en familie-stasjonsvogn! 0-100 km/t går på 6 sekunder blank og dreiemomentet gjør den knallsterk. Det er virkelig noe som gir luksusfølelse. Ja, den går på diesel og det er ikke det mange velger nå. Men de som holder seg unna diesel, går glipp av en veldig god motor her.

I sum leverer Mercedes varene på et nivå man bør kunne forvente (men ikke alltid har fått) fra dem. Bilen er gjennomført stilig, utenpå og inni. Interiøret holder høy kvalitetsfølelse, samtidig som den er spekket med både viktig sikkerhetsutstyr og ting som er "kjekt å ha".

Dieselmotor: Ikke det hotteste i Norge i 2019, men du verden så bra denne fungerer!
Dieselmotor: Ikke det hotteste i Norge i 2019, men du verden så bra denne fungerer!

Norges råeste taxi: Sjekk hva Tomm kjører

Hva mener eierne?

MERCEDES C-KLASSE

Modell: C300 d 4Matic stasjonsvogn Motor: 2-liter diesel Effekt: 245 hk /500 Nm 0-100 km/t: 6 sek Toppfart: 250 km/t Forbruk: 0,53 liter/mil Lengde/bredde/høyde: 4,70 - 1,81 - 1,45 meter Vekt: 1.650 kilo Bagasjerom: 490 liter Pris testbil: 872.037 kroner

Vi har mange vurderinger av C-klasse inne i Brooms bilguide, der eierne forteller om sine erfaringer. Her kan du se mer om hva de mener:

Visste du at:

– Første C-klasse var oppfølger til nå etter hvert legendariske Mercedes 190. Debuten var i 1993.

– Frem til 1997 var C-klasse faktisk den minste bilen fra Mercedes. Det året kom A-klasse for første gang på markedet.

– Dagens C-klasse var første bil ut på en ny bilplattform, kalt MRA. Den sørget blant annet for at vekten gikk ned med rundt 100 kilo sammenlignet med forgjengeren.

Dette var noe av det flotteste du kunne bli kjørt i

Les også:
Mercedes EQV: Dette har ingen gjort tidligere
Årets hårføner fra Mercedes
Mercedes CLA er luksus uten at det koster skjorta

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 To vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Norge felt i barnevernssak09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg skal snakke med pressen06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42 Kraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38 WADA varsler Russland-dom i desember17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 Torp vil ikke gjøre noe med ulovlig transport16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Flere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned
Siste nytt
12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenTo vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeNorge felt i barnevernssak09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg skal snakke med pressen06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42VerdenKraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38SportWADA varsler Russland-dom i desember17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerTorp vil ikke gjøre noe med ulovlig transport16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenFlere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned
Populært