Fører av finsk vogntog tatt med nesten 24 timer kjøretid

Føreren av dette finske vogntoget, som ble stoppet i en kontroll langs E6 ved Jessheim, hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Føreren av dette finske vogntoget, som ble stoppet i en kontroll langs E6 ved Jessheim, hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen har igjen anmeldt en fører for grovt brudd på kjøre- og hviletidsreglene. Et finsk vogntog ble tatt i kontroll torsdag kveld på Jessheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren av dette finske vogntoget hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil, melder Statens vegvesen på Twitter i 22-tiden.

– Grovt brudd på kjøre/hviletidsreglene. Blir anmeldt. Vogntoget ble stoppet i kontroll langs E6 på Jessheim, opplyser Vegvesenet videre.

Bare et døgn tidligere tok Vegvesenet to førere til for samme type lovbrudd. To førere fra et tysk firma ble stoppet. Den ene sjåføren prøvde å unngå kontrollen, men ble innhentet og fulgt tilbake til Jessheim kontrollstasjon. Det ble avdekket for lang daglig kjøretid, som han hadde forsøkt å skjule med å kjøre uten å bruke sjåførkort. Den andre føreren hadde brukt samme metode for å skjule daglig kjøretid på 19 timer.

Les også:

Føreren av et tysk vogtog kjørte 19 timer i døgnet

Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog

NAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog