Slik ser det ut når superbilene kommer til et norsk fjellvann

Det er smått utrolig å se over 80 superbiler samlet på ett og samme sted. Her blir Gol virkelig satt på kartet. Foto: Rasmus Bell Andreassen
Det er smått utrolig å se over 80 superbiler samlet på ett og samme sted. Her blir Gol virkelig satt på kartet. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Flere tusen hestekrefter inntar Golsfjellet.

Vanligvis ser vi dem bak lukkede porter, eller i beste fall på veien en vakker sommerdag.

Nå er imidlertid flislagt garasjegulv erstattet med en frossen innsjø på Gol.

Elg, skogmus og andre kryp har for lengst emigrert stedet. Antagelig har dyrene blitt vettskremt og avgått ved døden i stillhet.

Det er kanskje ikke så rart når flere tusen hestekrefter inntar bygda – på lite diskré vis. Her er det ingen rolig sus fra elmotorer, men brutale brøl fra flammekastende eksospotter.

Broom er for første gang med på Autoxo On Ice – arrangementet hvor en rekke sports- og superbiler samles, for å leke på isen!

Minst 130 millioner

Det er tredje gang den eksklusive bilforhandleren Autoxo Sport arrangerer isbanekjøring på Tisleifjorden. Hit kommer kunder med barn, bikkjer og kanskje aller viktigst; biler. Heftige biler!

Hele 86 av dem er påmeldt i år, noe som er ny rekord. Til sammen snakker vi biler for minst 130 millioner kroner. Den dyreste er en Lamborghini Aventador S. Den koster rundt 6 millioner kroner alene…

Ferrari 488 på is - dette er vi de første i verden som gjør

(Saken fortsetter under bildet)

Lamborghini Huracan Performante, Audi R8, Aventador, Mercedes-AMG S 63. Millionbilene står på rekke og rad – klar for å innta isen. Foto: Rasmus Bell Andreassen
Lamborghini Huracan Performante, Audi R8, Aventador, Mercedes-AMG S 63. Millionbilene står på rekke og rad – klar for å innta isen. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Lidenskap

Det er ikke frostrøyk, men eksos som brer seg utover vannet. Stillhet er byttet ut med lidenskap.

Olav Medhus er like blid selv om Urusen havnet i grøfta... Foto: Bilfoto
Olav Medhus er like blid selv om Urusen havnet i grøfta... Foto: Bilfoto

Det er nesten absurd å se SÅ mange superbiler samlet på ett og samme sted. Det er ikke bare under panseret det gløder. Gnisten er minst like stor i øynene på samtlige deltakere.

– Velkommen til en fantastisk dag på isen. Nå skal vi bare kose oss, kjøre bil og bli bedre kjent med redskapet vårt, sier Olav Medhus, mannen bak Autoxo.

Her er den i Norge: Verdens mest eksklusive SUV

Lamborghini Urus

Vi i Broom skal også være med på moroa. Fra Oslo har vi kjørt Maserati Ghibli. En fantastisk morsom bil med 350 bensinhester og bakhjulstrekk.

Bilen er ikke utstyrt med piggdekk, så hva passer vel ikke bedre enn å starte dagen med den på en blankpolert isbane?

Marginene er små, men vi klarer oss bra rundt den tre kilometer lange isbanen. Det er deilig å kjenne hvor velbalansert bilen er. Her kan du danse bortover isen, og ligge i konstant sladd.

Plutselig hører vi en sint okse nærme seg. Det er selvfølgelig Lamborghini Urus som vil forbi. Vi blir nokså ydmykende forbikjørt av 650 hk – i full breisladd. Bare for å understreke ydmykelsen, bekreftes David mot Goliat-duellen av et enormt smell fra pottene til Lamboen.

Det er akkurat som at Urus «takker for kampen». Ganske frekt og arrogant egentlig…

(Saken fortsetter under bildet)

Det blir litt ratting når man overlater 350 hk til piggfrie bakhjul. Foto: Rasmus Bell Andreassen
Det blir litt ratting når man overlater 350 hk til piggfrie bakhjul. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Her får millionbilene kjørt seg – på isen!

Top Gear blekner

Broom har vært med på isbanekjøring tidligere. Da har spennet mellom bilene som regel vært stort, med alt fra gamle Volvoer til nyere sportsbiler.

På Xo On Ice er det ikke slik. Her er kun kremen av verdens råeste biler samlet. Dette er altså så sprøtt og eksklusivt, at det får en vanlig Top Gear-episode til å blekne.

Det er deilig å se at superbiler man vanligvis ser på Youtube nå er på plass i GOL! Enda morsommere er det at eierne ikke er redd for å bruke bilen, heller.

Tidvis ligger superbilene strødd som fluer utenfor banen. Her skal det satses! Om bilen koster noen millioner spiller ingen rolle.

(Saken fortsetter under bildet)

En liten ufrivillig pause der, altså. Dette var heller ikke den eneste Lamborghinien som fant veien ut i snøfonna. Foto: Mats Brustad
En liten ufrivillig pause der, altså. Dette var heller ikke den eneste Lamborghinien som fant veien ut i snøfonna. Foto: Mats Brustad

Er dette den mest harry SUV-en?

Høydepunktet

På en dag som denne går det virkelig opp for enhver hvor mye bil betyr. Dette handler om følelser og en felles genuin lidenskap. Bilen er som Kongeriket, den knytter folk sammen.

Stemningen her oppe er nesten euforisk, og samtlige kjenner nok på en barnslig stor glede av å kjøre det remmer og tøy evner å holde.

Etter noen runder i Maserati Ghibli er det klart for helgens høydepunkt. Vi skal få lov til å kjøre en av de aller raskeste (og dyreste) bilene. Ferrari GTC4Lusso står klar og venter utålmodig på tomgang.

Dette er attpåtil verstingutgaven, som betyr V12, 690 hk og nesten 700 Nm. Takk og lov er bilen utstyrt med både piggdekk og firehjulstrekk. Det trengs.

(Saken fortsetter under bildet)

Med mest trekk på bakhjulene, er GTC4Lusso en skikkelig driftemaskin!
Med mest trekk på bakhjulene, er GTC4Lusso en skikkelig driftemaskin!

Her kjører vi Rolls-Royce Cullinan for første gang

Latterlig

Det er naturligvis med en viss ærefrykt vi entrer førersetet i Lussoen. Bilen koster tross alt 4,5 millioner – og er så rask at selv Arne Fredly vil kjenne på stigende puls.

Normalt bør vi starte med noen rolige runder i komfortmodus, men det har ikke vi tid til nå. Derfor vipper vi bilen rett over i «red mode» og ESC off. Dermed er det takk og farvel til samtlige støttesystemer, samtidig som vi kan ønske 690 hestekrefter hjertelig velkommen.

Porsche 911 GT2 RS må naturligvis også showe litt. Foto: Rasmus Bell Andreassen
Porsche 911 GT2 RS må naturligvis også showe litt. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Merkelig nok er det nesten ikke pigger igjen på dekkene, men vi får likevel nok feste til å kjenne på det latterlige skyvet. Latterlig fordi dette går så inni hamperæva rått! (Sitat Jan Erik Larssen).

Det er ingen tvil om at Ferrari kan det å bygge bil. Motoren, girkassen, lyden, balansen.

Det er fantastisk å danse med superbilen gjennom svingene. Minnene flyr tilbake til ballet på ungdomsskolen i 2008. Du er litt nervøs, men aller mest nyter du bare dansen.

Det er særlig den kontrollerte overgangen fra understyring til overstyring og sladd som imponerer. Egentlig handler det hele om balansekunst.

– Jeg takker Gud for at jeg var så ufornuftig og kjøpte den

Urus i snøbad

Høydepunktene står bokstavelig talt i kø denne helgen. I tillegg til å teste ulike Ferrari-modeller, får vi også møte en gammel kjenning vi i Broom har testet tidligere.

Det er hyggelig å kunne konstatere at Lamborghini Urus også leverer varene på isen. Egentlig er det rimelig sprøtt å ligge sidelengs med super-SUVen til over 3,5 millioner kroner.

Heldigvis holder vi oss på banen, selv om bilen ikke har noe i mot å bade i snøen heller. Men akkurat det får noen andre ta seg av…

(Saken fortsetter under bildet)

Vi fant oss godt til rette bak rattet i Urus. Foto: Rasmus Bell Andreassen
Vi fant oss godt til rette bak rattet i Urus. Foto: Rasmus Bell Andreassen

Tilbake til garasjen

Etter en helg med intens bilkjøring, er det på tide å vende snuten hjemover. Hjem til realiteten.

Realitet blir det også på Gol igjen når et lokomotiv av superbiler forlater fjellheimen – med stø kurs mot en varm, flislagt garasje.

Lidenskap erstattes med stillhet i Hallingdal. Og kanskje vil Golsfjellets elger og skogmus kreke seg tilbake – hvis de overvinner frykten for brautende, italienske okser.

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:47 Solskjær er presset: – Han må gi blaffen14:35 Labradoren «Jed» fant 10 kilo amfetamin i en skoeske13:09 Bompenge-generalen tapte og vant strid i Oslo12:37 Mattilsynet har fått seks nye meldinger om syke hunder12:24 Svensk tankskip frigitt i Iran12:11 – Utbruddet vil komme om kort tid12:06 Mann pågrepet etter bombetrussel mot Jessheim Storsenter11:58 PST har oversendt sin innstilling for mulig tiltale av Waras samboer11:10 Hanne fortviler etter avlyst ferie: – De kunne i hvert fall sendt en SMS10:54 Arbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti09:42 Hellas ber om hjelp etter at leir på Lesvos stengte porten for nye asylsøkere09:40 Sju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:30 Kinesisk storeier skuffet over Thomas Cook-konkurs09:19 Ving: Jobber intensivt for at alle skal komme hjem raskt09:19 Halvparten av luftambulanseoppdragene er i nord09:05 Tyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00 Ving-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57 Norges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:36 Analytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25 Menneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11 Tornado-fly mistet to drivstofftanker08:03 Johnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44 Reisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37 Krisemøter i Ving07:37 Boris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36 «Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09 Leger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00 Ny statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03 Thomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50 Dette skjer i dag05:47 Dette skjedde i natt05:30 Arbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56 Flyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48 Demokrater vil stille Trump for riksrett04:24 Tre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40 Flere på fulltid i byggebransjen03:06 Emmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43 Van Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03 Gründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31 Italia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15 Danske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27 Ny uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40 Skrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33 Fare for sykehusstreik fra tirsdag22:48 Egypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17 Her begraver de isbreen21:59 Rosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46 2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44 Bendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26 To personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17 Kallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43 For første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21 18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19 Viking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18 Strømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17 Opptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16 Bunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46 Dette er fotavtrykket til en neandertaler19:29 Liverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01 Mann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57 Svenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54 Solberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08 Kjedekollisjon på E617:39 Arbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30 Havarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25 Start ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17 Hvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58 Trump har ingen intensjon om å møte iranere16:56 Manchester United senket av et effektivt West Ham16:51 Celtic og Ajer vendte til ny seier16:43 Solberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05 Spinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23 Russer frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21 Supporterbråk før HamKam møtte Start15:10 Gresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00 Båtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34 Kvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12 Nye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57 Virus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46 Minst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36 Solskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45 Mistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38 Iran vil legge fram plan for Persiabukta12:08 Utagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00 Drillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56 Friskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44 Politiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33 De minste barna rammes oftest av grov vold09:58 Rapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43 Stor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15 Kjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13 Ferieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30 Forsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02 22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58 Hongkong forbereder seg på nye protester06:22 Kvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21 Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Colombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela
Siste nytt
14:47SportSolskjær er presset: – Han må gi blaffen14:35NorgeLabradoren «Jed» fant 10 kilo amfetamin i en skoeske13:09PolitikkBompenge-generalen tapte og vant strid i Oslo12:37NorgeMattilsynet har fått seks nye meldinger om syke hunder12:24VerdenSvensk tankskip frigitt i Iran12:11Verden– Utbruddet vil komme om kort tid12:06NorgeMann pågrepet etter bombetrussel mot Jessheim Storsenter11:58NorgePST har oversendt sin innstilling for mulig tiltale av Waras samboer11:10ReiseHanne fortviler etter avlyst ferie: – De kunne i hvert fall sendt en SMS10:54PolitikkArbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti09:42VerdenHellas ber om hjelp etter at leir på Lesvos stengte porten for nye asylsøkere09:40VerdenSju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:30VerdenKinesisk storeier skuffet over Thomas Cook-konkurs09:19ReiseVing: Jobber intensivt for at alle skal komme hjem raskt09:19NorgeHalvparten av luftambulanseoppdragene er i nord09:05VerdenTyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00NorgeVing-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57PengerNorges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:36VerdenAnalytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25VerdenMenneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11VerdenTornado-fly mistet to drivstofftanker08:03VerdenJohnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44NorgeReisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37NorgeKrisemøter i Ving07:37VerdenBoris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36Verden«Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09VerdenLeger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00NorgeNy statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03VerdenThomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50NorgeDette skjer i dag05:47NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeArbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56NorgeFlyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48VerdenDemokrater vil stille Trump for riksrett04:24VerdenTre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40NorgeFlere på fulltid i byggebransjen03:06VerdenEmmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43VerdenVan Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03NorgeGründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31VerdenItalia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15VerdenDanske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27VerdenNy uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40VerdenSkrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33NorgeFare for sykehusstreik fra tirsdag22:48PolitikkEgypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17VerdenHer begraver de isbreen21:59SportRosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46Verden2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44NorgeBendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26NorgeTo personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17NorgeKallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43PolitikkFor første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21Sport18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19SportViking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18SportStrømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17SportOpptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16SportBunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46Helse og livsstilDette er fotavtrykket til en neandertaler19:29SportLiverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01NorgeMann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57VerdenSvenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54PolitikkSolberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08NorgeKjedekollisjon på E617:39PengerArbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30NorgeHavarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25SportStart ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17PolitikkHvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58VerdenTrump har ingen intensjon om å møte iranere16:56SportManchester United senket av et effektivt West Ham16:51SportCeltic og Ajer vendte til ny seier16:43PolitikkSolberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05SportSpinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23NorgeRusser frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21NorgeSupporterbråk før HamKam møtte Start15:10VerdenGresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00NorgeBåtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34NorgeKvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12VerdenNye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57Helse og livsstilVirus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46VerdenMinst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36SportSolskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45SportMistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38VerdenIran vil legge fram plan for Persiabukta12:08NorgeUtagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00Helse og livsstilDrillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56SportFriskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44NorgePolitiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33NorgeDe minste barna rammes oftest av grov vold09:58VerdenRapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43NorgeStor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15SportKjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13ReiseFerieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30NorgeForsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02Verden22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58VerdenHongkong forbereder seg på nye protester06:22NorgeKvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21VerdenSri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenColombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela
Populært