Pasient måtte bytte ambulanse etter elgpåkjørsel

Følg med på skilting, kjør aktsomt, ha blikket høyt og beveg det fra side til side der det er ekstra høy risiko for å støte på elg, hjort eller rein, anbefaler If. Men ambulanse er i en litt annen situasjon.
Følg med på skilting, kjør aktsomt, ha blikket høyt og beveg det fra side til side der det er ekstra høy risiko for å støte på elg, hjort eller rein, anbefaler If. Men ambulanse er i en litt annen situasjon. Foto: Bill Roth / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En pasient måtte overføres til ny ambulanse etter at ambulansen vedkommende var i under utrykning, kjørte på en elg ved Straumsnes på riksvei 80.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Nordland melder natt til søndag på Twitter at det ikke er personskader etter elgpåkjørselen, men at front- og siderute er knust på ambulansen.

– Ny ambulanse overtar pasienten. Viltnemnda varslet for å søke etter elgen, melder politiet klokka 01.23.

Flere elgpåkjørsler

Det har vært flere andre elgpåkjørsler i helga. Politiet i Nordland fikk melding om en påkjørsel like etter klokken 17 lørdag ettermiddag.

Sjåføren, en mann i 40-årene, fikk kuttskader i hendene etter å ha skåret seg på glass fra frontruta.

– Elgen døde i sammenstøtet, så det var nok et kraftig smell. Det gikk greit med sjåføren, men det ble store materielle skader på bilen, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt til NTB.

Også i Laupstad i Troms fikk politiet melding om påkjørsel av elg. Ingen personer ble skadd, men bilen fikk materielle skader i sammenstøtet. Viltnemnda er varslet og ser etter elgen, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ett sekund på å stoppe

I januar er det særlig i Trøndelag og Nord-Norge der det har vært mange kollisjoner med elg, men også flere steder i Sør-Norge. I jaktåret 2017-2018 mistet 8603 elg, hjort, villrein og rådyr livet etter kollisjoner på norske veier, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. 1237 av disse var elger, opplyser forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Risikoen for å kjøre på elg og annet hjortevilt er aller størst i skumringen om kvelden og i grålysningen om morgenen, skriver de. Når en personbil i høy hastighet treffer en elgpå 200-300 kilo, er det snakk om et svært kraftig sammenstøt. Løper en elg ut i veien 20 meter foran deg i 80-sonen, har du bare ett sekund på å stoppe.