Meny

Fire Audi-ingeniører tiltalt for utslippsjuks

Det tyske bilselskapet Audi, som er eid av Volkswagen, godtok i fjor å betale en bot på nesten 8 milliarder kroner for utslippsjuks. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En føderal storjury i USA har tatt ut tiltale mot fire tyske ingeniørledere i Audi for å ha jukset på utslippstester for dieselbiler.

Storjuryen i Detroit har rettet tolv tiltalepunkter mot Richard Bauder, Axel Eiser, Stefan Knirsch og Carsten Nagel. De er tiltalt for blant annet overføringsbedrageri, sammensvergelse og brudd på loven Clean Air Act.

Ifølge tiltalen skal de ansatte i over et tiår ha jukset på utslippstester levert til Environmental Protection Agency, USAs føderale etat for miljøvern.

De fire skal være i Tyskland nå, og er ennå ikke pågrepet av amerikanske myndigheter. Det er imidlertid usannsynlig at tyskerne vil møte opp i noen amerikansk domstol. Tysk lov forbyr utlevering av tyske statsborgere til andre enn EU-land eller en internasjonal domstol.

Det tyske bilselskapet Audi, som er eid av Volkswagen, godtok i fjor å betale en bot på nesten 8 milliarder kroner for utslippsjuks. Volkswagen er også tidligere blitt ilagt en rekke store bøter for å ha jukset på utslippstester. Skandalen ble offentlig kjent i 2015.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært