Nå har Focus blitt fullverdig familiebil

Knall rød og med tøffe felger er dette en ganske sporty stasjonsvogn.
Knall rød og med tøffe felger er dette en ganske sporty stasjonsvogn.

Ford Focus ble helt ny i fjor. Denne stasjonsvognen har i praksis vokst seg en klasse større.

Focus har vært en stor suksess for Ford i flere generasjoner. I fjor ble den helt ny.

Focus tilhører en bilklasse med svært mange gode konkurrenter. Siden den ble lansert første gang, har det kommet en rekke nye modeller i segmentet. I tillegg har salget av SUV-er og crossovere tatt markedsandeler.

Ford svarer nå på det med å tilby Focus i flere utgaver, som skiller seg tydeligere fra hverandre enn tidligere: Titanium, Active, ST-Line og Vignale. Karosserivariantene i starten er femdørs kombi og stasjonsvogn.

Hva er nytt:

Nå har vi kjørt Focus i stasjonsvognutgave, nærmere bestem en ST-Line med 1-liters bensinmotor på 125 hestekrefter og automatgir.

ST-Line betyr stylingpakke utvendig og innvendig, i tillegg til lavere sportsfjæring. Race red-fargen og tøffe 18-tommers felger underbygger det sporty preget.

Les også: Dette er småbil for de som vil snobbe oppover

(Saken fortsetter under)

Knall rød og med tøffe felger er dette en ganske sporty stasjonsvogn.
Knall rød og med tøffe felger er dette en ganske sporty stasjonsvogn.

Hva er styrker og svakheter?

Ford ga Focus et skikkelig løft da den ble ny i fjor. De kaller den selv den mest avanserte bilen de noen gang har introdusert i Europa. Dette handler om siste nytt av sikkerhetsutstyr, i tillegg til at mye komfort- og luksusutstyr også er tilgjengelig.

Den godt utstyrte testbilen har blant annet head up display, parkeringsassistent og oppvarmet frontrute/ratt. Den har også et imponerende bra ryggekamera. Som vanlig hos Ford, blakker du deg ikke selv om du går for mye utstyr. Her er kontrasten stor fra premiummerkene.

Plass er naturligvis et svært viktig moment når du velger stasjonsvogn i denne klassen. Her har Focus vokst betydelig. Bagasjerommet svelger nå unna 608 liter. Dermed er den en av de største i klassen. Dette er også en god del mer enn i storebror Mondeo.

Ford satser tungt på ST-Line som betyr stylingpakke inn- og utvendig.
Ford satser tungt på ST-Line som betyr stylingpakke inn- og utvendig.

Det har blitt spekulert i at dagens Mondeo kanskje ikke blir erstattet, i praksis er Focus nå stor nok til å hente mange tidligere Mondeo-kunder.

Kjøreegenskapene har alltid vært en Focus-styrke. De er fortsatt her. Focus er lettkjørt og komfortabel, samtidig som styringen gir god tilbakemelding. Motoren på 1 liter gjør en imponerende jobb, denne har Ford fått mye velfortjent skryt for.

Svakheter? Det er egentlig fint lite å sette fingeren på her. Men noen spesielt spennende bil er ikke Focus stasjonsvogn. Den mangler også den litt tunge komforten vi finner hos storebror Mondeo. Samtidig er ikke det så rart, størrelsen tatt i betrakning. Støydempingen er heller ikke riktig så god som på Mondeo, men bra til denne klassen å være. Interiøret sladrer om at Ford har brukt sparekniven her og der. Selve dashborddesignet er helt på det jevne.

Les også: Dette er en liten plassmester

(Saken fortsetter under)

Interiøret er ikke veldig spennende, men alt er funksjonelt og det er bra med oppbevaringsrom rundt om i bilen.
Interiøret er ikke veldig spennende, men alt er funksjonelt og det er bra med oppbevaringsrom rundt om i bilen.

Hva koster den?

Testbilen starter på 334.000 kroner. Med hele sju utstyrspakker og en god bunke ekstrautstyr i tillegg, ender vi på (neppe helt tilfeldige) 399.300 kroner. I forhold til hva du får igjen, er dette helt klart mye bil for pengene. Noen vil sikkert være skeptisk til om det holder med 1-liters bensinmotor på en såpass stor bil som dette. Da anbefaler vi en prøvetur!

Hvem er konkurrentene?

Vi kommer naturligvis ikke unna VW Golf . Den er fortsatt målestokken i klassen og for mange kjøpere et opplagt valg. Det er også mange andre bra biler å velge mellom her: Opel Astra har aldri vært bedre, selv om den går under radaren hos mange.

Andre? Peugeot 308 , Hyundai i30 , Kia Ceed , Mazda 3 , Renault Megane , Volvo V40, denne lista er virkelig lang. Skal du prøve alle før kjøp, har du mye bilkjøring foran deg!

(Saken fortsetter under)

Nye Focus har vokst til å bli en fullverdig familiebil, i alle fall i stasjonsvognutgave.
Nye Focus har vokst til å bli en fullverdig familiebil, i alle fall i stasjonsvognutgave.

Vil naboen bli imponert?

Focus stasjonsvogn er et typisk fornuftsvalg. Den kjøpes av de som trenger en rommelig stasjonsvogn, men ikke har lyst til å bruke altfor mye penger på nybilen. Småbarnsfamilier er den naturlige målgruppen.

I ST-Line blir den litt ekstra tøff. Men dette er ikke en bil som skiller seg særlig ut i trafikken. Til den blir den litt for anonym og også traust i linjene.

Les også: Comeback i Norge, salgsrekord i Europa

Broom mener:

Nye Focus markerer seg sterkt i en svært tøff bilklasse. Her får du mye plass, gode kjøreegenskaper og muligheten til veldig mye fint utstyr – til gunstig pris.

Her profiterer også Ford på satsingen sin på en liten, men svært effektiv bensinmotor. Den er med på å holde prisen nede, samtidig som den føles helt tilstrekkelig i denne bilen. Du kjøper uansett neppe en stasjonsvogn i denne klassen for å drive med den mest aktive kjøringen.

Bagasjerom på hele 608 liter gjør den til en fullverdig familiebil. Baksetet er også rommelig, her sitter to voksne godt med rikelig plass både til beina og i høyden.

I det norske markedet er det et stort drawback å ikke tilby noen elektriske drivlinjer på en ny bil i 2019. For Focus er det – i alle fall i starten – enten bensin- eller dieselmotor som gjelder. Det vil den nok tape en god del salg på.

Les også: Derfor kan Focus være et smart bruktkjøp

(Saken fortsetter under)

Bilnavnet over hele hekken har blitt en trend de siste årene, Focus har hengt seg på den.
Bilnavnet over hele hekken har blitt en trend de siste årene, Focus har hengt seg på den.

Visste du at:

– Focus har solgt 16 millioner eksemplarer siden den kom på markedet for 20 år siden. Den har også vært Europas mest solgte bil i flere år.

– De høyreiste crossoverne har tatt mye salg fra Golf/Focus-klassen de siste årene. Ford svarer på det med Active-utgaven av Focus. Den har tre centimeter høyere bakkeklaring og en god dose offroadstyling.

– Focus er den første bilen fra Ford i Europa med Head up display. Lysteknologi «ser» veien foran bilen, og lyser opp de viktigste områdene.

Ford sier selv at Focus er den mest avanserte bilen de har lansert i Europa. Her hjemme kan nok mangelen på elektriske drivlinjer gjøre det tøft for den i konkurransen.

Les også: Se så glad Roy er i Forden sin!

FORD FOCUS STASJONSVOGN

Modell: ST-Line 1,0 EcoBoost automat

Motor: 1-liter bensin

Effekt: 125 hk / 170 Nm

0-100 km/t: 11,4 sekunder

Toppfart: 193 km/t

Forbruk: 0,56 liter/mil

Lengde/bredde/høyde: 4,66 - 1,82 - 1,48 meter

Vekt: 1.356 kilo

Bagasjerom: 608/1.620 liter

Pris: 334.000 kroner

Pris testbil: 399.300 kroner

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere
Siste nytt
23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere
Populært