Tredje rekordår på rad for salg av bobiler i Norge

Video: Opplysningsrådet for Veitrafikken presenterte onsdag salgstallene for det norske bilmarkedet 2018. 

De største og dyreste bobilene øker mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2017 var et rekordår for salg av bobiler, også kalt campingbiler. Men 2018 overgikk 2017 med god margin. Totalt ble det solgt 4166 bobiler i 2018. Det er 536 flere enheter enn i 2017, en økning på 14,8 prosent, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

– Campingbilene satte en kjemperekord i 2017. Men den ble slått i 2018. Og det er særlig de største, tyngste campingbilene som øker mest. Det er over 30 prosent økning for campingbiler registrert som lastebil i 2018, sa direktør i OFV, Øyvind Solberg Thorsen da han presenterte salgstallene for det norske bilmarkedet 2018 i Oslo onsdag.

Særlig innenfor luksussegmentet av bobiler er det mange enheter som er registrert som lastebiler for å få ordentlig størrelse på bobilen. Det er de største, som også er de dyreste, bobilene som øker mest på markedet, ifølge OFV.

– Campingbilen har blitt den nye båten eller hytta på veien, mener Thorsen.

Også i 2016 ble det satt salgsrekord for bobiler.

Les også: Bobil- og campingferie mer miljøvennlig enn cruise og sydenferie

Salgsåret for bobiler 2018 oppsummert. Foto: OFV
Salgsåret for bobiler 2018 oppsummert. Foto: OFV

Håper på fem prosent neste år

Salget av bobiler i 2018 hadde passert totalsalget i 2017 allerede 1. august. Da uttalte Norges Caravanbransjeforbund (NCB) at de forventer en økning på cirka fem prosent for bobilmarkedet i 2019. Dersom tipset slår til, blir det en mindre økning enn de nesten 15 prosentene som ble resultatet i 2018.

– Det er en svært positiv utvikling i salget av bobiler i 2018. I løpet av de tre-fire siste årene har bransjen klart å gjøre bobilferie til en svært populær aktivitet, sommer som vinter, sa Geir Holm, generalsekretær i NCB tidligere i høst.

Han er imidlertid overrasket over at økningen i markedet er såpass stor som den har vært.

Ved utgangen av 2017 var det 48.422 bobiler på norske veier. I løpet av 2018 har antallet passert 50.000.

Les også: Slik lagrer du bobilen trygt for vinteren

VIDEO: Bli med inn i en av Norges dyreste luksusbobiler, registrert som en lastebil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden