Sør-Korea ilegger BMW bot på 86 millioner kroner

FÅR BOT: I tillegg vil Sør-Korea gå til sak mot BMW for mangelfull oppfølging av meldingene om bilbranner i landet.
FÅR BOT: I tillegg vil Sør-Korea gå til sak mot BMW for mangelfull oppfølging av meldingene om bilbranner i landet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreanske myndigheter sier de vil avkreve bilprodusenten BMW 9,9 millioner dollar i bot og anmelde dem for måten de har håndtert brannfarlige biler på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske bilprodusenten BMW har i høst tilbakekalt mer enn én million biler på verdensbasis grunnet et problem med eksosanlegget som BMW selv innrømmet «i ekstreme tilfeller kan føre til brann».

Samferdselsdepartementet i Sør-Korea opplyser mandag at de etter fem måneders gransking har konkludert med at den tyske produsenten med vilje forsøkte å skjule de tekniske problemene og kunne vært raskere på ballen med å tilbakekalle kjøretøyene etter at meldinger om at 40 bilbranner i landet tikket inn tidligere i år.

Ifølge påtalemyndigheten i Sør-Korea vil BMW få en bot på 9,9 millioner dollar, som tilsvarer rundt 86 millioner kroner etter dagens valutakurs. I tillegg vil de gå til sak mot BMW for mangelfull oppfølging av meldingene om bilbranner i landet.

Les også: BMW advarer mot følgene av brexit

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMWs sørkoreanske kontor har ikke kommentert boten eller kunngjøringen om anmeldelse.

Ifølge tidligere uttalelser fra BMW skal ingen ha blitt skadd i bilbrannene.

Da selskapet i august tilbakekalte de første 480.000 bilene i Europa og Asia, kom de også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea for at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år. BMW hadde 23. oktober tilbakekalt i alt 1,6 millioner biler rundt om i verden.

Les også: Flere nyheter – og de er perfekt for Norge