Lørdag er den store bulkedagen – stressede menn får skylden

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stressede menn kolliderer aller mest på den store bulkedagen 22. desember. Som oftest er det stolper i parkeringshus eller parkerte biler som står i veien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre tusen stressede nordmenn skal ut og rekke de siste julegaveinnkjøpene lørdag – bitte lille julaften, og på denne dagen i fjor ble det registrert 1.987 trafikkuhell. Ulykkene kostet forsikringsselskapene 37 millioner kroner, ifølge Finans Norge.

Selv om det bulkes og kollideres hele dagen, er det klart flest uhell om ettermiddagen.

– Bare mellom klokken 12 og 13 var det over 200 trafikkuhell, altså over tre i minuttet. De fleste er ulykker hvor kun én bil er involvert, for eksempel ved at man kjører på en stolpe i et parkeringsanlegg. Deretter følger påkjørsler på parkerte biler samt ryggeulykker, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Les også: Dette irriterer vi oss mest over i trafikken

Det er menn som dominerer bulkestatistikken, og helt øverst på den småflaue lista troner menn i alderen 35 til 50 år. Deretter kommer menn mellom 50 og 64 år og på tredjeplass de enda eldre. Forsikringsselskapene antar at de høye tallene skyldes stress.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I år ser vi at det er relativt store snømengder på Sørlandet samt at det tidvis er svært glatte veier på Østlandet i forbindelse med underkjølt regn. Det er derfor å vente at det blir en god del trafikkulykker i dagene før jul, og ikke minst på lørdag som er bitte lille julaften, sier Brandeggen, som anbefaler folk å få handleturen unnagjort før klokka 12.

Aktuelt: Enkelte steder i landet får en ekstra hvit jul