Uvanlig syn i Namsos: Diesel til under 10 kroner

«Dieselprisen på Shell Namsos i dag. Hvor mange år siden er det sist vi så slik pris på diesel..?», skriver Tor Halvard Nilsen på Facebook. Han fikk fylt opp tanken til en svært snill pris.
«Dieselprisen på Shell Namsos i dag. Hvor mange år siden er det sist vi så slik pris på diesel..?», skriver Tor Halvard Nilsen på Facebook. Han fikk fylt opp tanken til en svært snill pris. Foto: Tor Halvard Nilsen/Facebook

Så lave dieselpriser er det lenge siden Norge har sett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen hadde Namsos i Trøndelag landets laveste diesel- og bensinpriser, ifølge Namdalsavisa. Dieselprisen var på 9,47 kroner og bensinprisen på 10,25, et uvanlig syn i en tid der prisene ligger jevnt mellom 14 og 17 kroner.

Mandag formiddag var dieselprisen på både Shell- og Uno X-stasjonene i Namsos sentrum under ti kroner, ifølge avisen.

– Det er ikke vanlig, det er veldig sjeldent. Spesielt at det blir så lave priser som vi ser nå, sier regionssjef for Trøndelag i Uno X, Thron Sperre Olsen, til Namdalsavisa.

Aktuelt: Dieselsalget opp 40 prosent på ni år

Prisene begynte å synke fredag, og holdt seg lave gjennom helgen. Tirsdag ettermiddag er prisene imidlertid tilbake til et høyere nivå. Både diesel og bensin er oppe på rundt 15 kroner igjen.

Helgens priskrig var et svært lokalt fenomen. Det har ikke vært så lave drivstoffpriser å se de fleste andre steder i landet.

Les også: NOx-reduserende tiltak kan gi dieselbilen nye glansdager

Personvernpolicy