Meny

Stor mann – i liten, rosa bil

<p>Hvordan får en så stor mann plass i en så bitte-liten bil? Det har vi funnet ut av nå.</p>
Hvordan får en så stor mann plass i en så bitte-liten bil? Det har vi funnet ut av nå.

Broom-Benny setter mandigheten på prøve.

– Folk titter først på meg, så titter de på bilen, så titter de på meg igjen og smiler usikkert. Litt slik som om de er usikre på om jeg tuller, eller om dette lilla-rosa sukkertøyet virkelig er bilen min...

Det forteller vår egen Broom-Benny, etter å ha tilbrakt en uke i en av Norges minste og billigste nybiler, Toyota Aygo.

For Benny er mann. Det er det liksom ikke noen tvil om. Kanskje ikke den mest brautende eller den som gjør mest ut av seg men, allikevel. Med 192 centimeter på strømpelesten, skonummer 46 og vekt godt over 90 kilo, er han et ganske røslig eksempler av arten også.

Dessuten liker han "manne-ting". Han reparerer sine egne biler i sitt eget verksted. Han går Birken på ski, han kan finne på å pakke telt og sovepose i pulken og gå på skitur i flere dager midtvinters, han har vært i USA på haifiske med stang. Han spør gjerne om hva slags motorsag du har - og du bør ikke svare elektrisk for å si det slik... Dessuten liker han store biler. Alt under fem meters lengde definerer han, litt spøkefullt riktignok, som "konebil"...

Nei – Mercedes er ikke lenger Norges mest solgte taxi ...

Var litt skeptisk ...

Nå tilbringer han altså tilbrakt en uke i en av de minste og billigste småbilene som finnes på det norske markedet. Attpåtil i en som er lakkert i ikke altfor mandig rosa-lilla farge.

72 hestekrefter er tydeligvis nok til å lokke fram smilet hos Broom-Benny.
72 hestekrefter er tydeligvis nok til å lokke fram smilet hos Broom-Benny.

– Et par 16-17 år gamle, små-kvisete gutter ble også stående og måpe med halvåpen munn, i speilet så jeg at de snudde seg etter bilen der de sto på holdeplassen og ventet på bussen.

– Grunnen var at jeg jeg plutselig fant ut at jeg skulle ta en skikkelig akselerasjonsprøve ut av et kryss. Så jeg ga jernet så godt det lot seg gjøre, med tre sylindre, tusen kubikk og 72 hestekrefter, jeg. De to på holdeplassen var nok ikke vant til å se en slik bil bli kjørt på den måten og på et slikt turtall, forklarer Benny lattermildt.

– Så dette har vært bare moro?. Vi trodde liksom vi skulle sette deg litt på plass og å gi deg en utfordring...?

– Ja, men det har dere gjort. Jeg er inneforstått med at det å teste biler ikke bare innebærer de gromme. Snarere tvert i mot. Vi bør jo teste flest alminnelige biler, for alminnelige folk. Det skulle bare mangle og det gjør jeg gjerne.

– Men jeg skal også innrømme at jeg ikke er så veldig glad i bitte-små biler, slik som denne. De er ofte bråkete, byr på lite komfort, man sitter ikke veldig godt og kjøreegenskapene er ofte så som så... Ehhh... trodde jeg, kommer det noe nølende.

– På vei for å hente denne skal jeg innrømme at jeg funderte litt på å levere den tilbake før den oppsatte lånetiden var ute, slik at jeg kunne hente tilbake min egen bil før helgen. Så optimismen var ikke så veldig stor akkurat, innrømmer Benny.

Les mer om nye Toyota Aygo her:

Også innvendig går det rosa / lilla igjen. Om det er vakkert kan vel diskuteres, men det frisker i alle fall opp!
Også innvendig går det rosa / lilla igjen. Om det er vakkert kan vel diskuteres, men det frisker i alle fall opp!

– Trodde jeg skulle skalle nesa i bakruta

– Men du har brukt Aygoen i helga eller?

– Yup, absolutt. På handletur, på helgebesøk, til trening. Jeg har rett og slett brukt den og kjørt mye. Ble litt sjarmert av dette sukkertøyet jeg. Jeg fikk forresten en litt morsom kommentar, som jeg aldri har hørt før. Fra en dame. Hun synes felgene så ut som små blomster. Jeg har aldri tenkt den sammenlikningen noen gang, men nå som jeg både ble gjort oppmerksom på det og har gått å sett på dem, må jeg innrømme at hun har rett.

– Og du fikk plass i bilen?

– Ja, ja. Ikke noe problem det i forsetene. Jeg sitter overraskende godt også. Klart det er brukt billige materialer med noe varierende finish innvendig, men dette var mye bedre enn ventet. Baksetet er lite og trangt. Skal innrømme at jeg ikke prøvde det, men jeg så godt hva som var av plass når jeg skulle sette handleposer på gulvet bak førersetet. Det var ikke rare greiene. Det er for unger. Folk på over 190 centimeter har ikke noe der å gjøre. Bagasjerommet er hårfint større enn et hanskerom på en vanlig bil.

– Den gamle VW Golf cabrioleten min har punktert, så jeg skrudde av hjulet for å levere det til plugging på den lokale dekk-sjappa. Det fikk akkurat plass på høykant bak baksetet. Vi snakker fattige 168 liter. Det rommer noen handleposer og det er det...

– Bilen er ikke fullt 3,5 meter lang, så det er noe med de fysiske lovene og begrensingene her. Første gangen jeg snudde meg for å rygge, følte jeg at jeg holdt på å slå nesa i bakvinduet. Så liten er den, forklarer han på typisk Benny-vis.

Dette er Toyotaen å ha når du skal du krysse en ørken

Bilen er virkelig ikke stor, den er rett under 3,5 meter lang. Legg merke til felgene med "blomster-design"
Bilen er virkelig ikke stor, den er rett under 3,5 meter lang. Legg merke til felgene med "blomster-design"

Kjører godt selv i motorveishastighet

– Men den er godt utstyrt til å være en bil i dette segmentet. Vi snakker cruisekontroll, nøkkel-fri adgang, filskiftvarseler, automatisk nødbrems og apple car-play for å nevne noe.

– Dessuten kan Aygo, oppdaget jeg, tilpasses individuelt. Denne rosa bilen hadde en del rosa detaljer innvendig, gulvmatter som var kantsydde i rosa, rosa på girkula, og i setetrekkene. Det gav den lille bilen et litt lekent og litt eksklusivt preg. To-farget lakk trekker også opp. Det er en liten tøff rakker som vakte oppsikt. Det er flere som snur seg etter denne, enn når jeg kommer med Teslaen min, det er helt sikkert, sier han.

– Fargen da – hva synes du om den?

– He, he... Litt uvant, men hvorfor ikke? Kanskje ikke den mest karslige fargen, men skulle jeg hatt en slik bil så skulle den i alle fall ikke vært hvit eller sølv. Jeg ville gått for noe mye friskere, men kanskje ikke akkurat rosa, da. Men jeg tror den kan leveres i knall oransje med sort tak. Det kunne kanskje vært noe, undrer han.

– Hvordan oppleves den å kjøre da?

Den lille motoren på 72 hk. er nok til at man kan kjøre uanstrengt i motorveisfart.
Den lille motoren på 72 hk. er nok til at man kan kjøre uanstrengt i motorveisfart.

– Mye bedre enn forventet. Den er faktisk helt grei å kjøre, og det sier jeg ikke for å være høflig. Den går stillere, mye mer stabilt og oppleves som en større bil enn det den er på veien. Komforten er god, setene er greie, lydnivået overraskende lavt. Man kan kjøre helt uanstrengt i 110 - 120 km/t på motorveien. Denne kan man faktisk dra på langtur med om man ikke skal kjøre i autobane hastighet.

Men på lave turtall merker man at motoren ikke har all verdens ork. Ved bakkestart for eksempel, så må man slure på clutchen, omtrent som ei gammal kjerring, for å komme i gang.

– Dessuten så har assistentsystemer og viktige sikkerhetsystemer kommet etter i småbiler også. Grunnen er at de skal kunne klare 5 stjerner i sikkerhetstester som EuroNCAP. Så selv om bilen fortsatt er fysisk liten, så kan en moderne småbil slett ikke sammenliknes med de vi hadde for noen år siden, med komfort og sikkerhet som en skoeske. Her snakker vi skikkelig kvantesprang altså, understreker Benny.

Comeback: Denne Toyotaen blir viktig i Norge

Toyota har gjort mye ut av designet på den lille bilen. Lakk i top farger fremhever også detaljene.
Toyota har gjort mye ut av designet på den lille bilen. Lakk i top farger fremhever også detaljene.

Rosa bil og salat?

​– Men noen manne-bil er det kanskje ikke?

– For å si det slik; er du medlem av Hells Angels, har stør ølvom, tatoveringer over hele overkroppen og kjører Harley Davidson, så er den neppe førstevalget på bil... Men den gjør jobben den er tiltenkt på en veldig god måte, spør du meg.

– Men du Benny, var det denne uka du skulle på kurs for å lære å lage salater?

– Ehh ... Ja – jeg er jo glad i å lage mat, gjerne sunn mat også, men hva har det med saken å gjøre?

– Synes du det er mandig?

– Kanskje ikke veldig mandig, nei. Jeg innrømmer det. Okei. Ser hva du tenker. Rosa, liten bil og salat-kurs. Høres kanskje ikke så bra ut. Men hør her: Har du motorsag?

– Nei, men jeg har i alle fall kantklipper ...

– Bensindrevet?

– Nei elektrisk.

Toyota Aygo:

Motor: 3-sylindret 1-liter bensin. Effekt: 72 hk / 93 Nm. 0-100 km/t: 13,8 sek. Toppfart: 160 km/t. Forbruk: 0,41 l/mil. L - H - B: 364 - 146 - 161 cm. Bagasjerom: 168 liter. Pris fra: 148.500 kr. Pris testbil:186.600 kr.

– Det er sliky som hjemmeværende husmødre bruker, du er klar over det? Det er absolutt hakket verre enn salatkurs og rosa bil. Dessuten er bilen bare lånt, så så det er kanskje lurt å gå litt stille i dørene? Fjorårets langrennskomet, Johannes Høsflot Klæbo, skal forrresten ha den rosa Aygoen etter meg. Han er jo mann han også og har sikkert et sunt kosthold i tillegg. Så kom ikke her..!

Les også: Topp 5: Billigste nybiler i Norge

Denne saken ble først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:19 Nydalens beboere «drukner» i betong12:11 Trump revurderer økt handelskrig med Kina10:39 Livstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27 Papuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09 Person funnet død i Sandnes09:43 Passasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06 Livsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02 Regjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41 60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39 Journalist drept i Mexico08:16 7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04 Mann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52 To drept av tiger i Nepal06:40 Israelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35 Fotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34 Sky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12 Dette skjer i dag05:55 29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50 Dette skjedde i natt05:43 Mann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36 En person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10 Måling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52 Tunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54 Kim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49 To tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40 Politiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29 Journalist funnet drept i Mexico03:08 Viktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52 Boris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33 Politileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23 68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21 Kritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56 Scarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27 Avis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58 Israel skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11 400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50 Ingen Messi i Barcelona-troppen22:20 Remis-rushet fortsetter for Carlsen22:12 G7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10 Zidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18 Nordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02 Ingebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42 Bil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37 Laksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26 Salah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18 RBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09 Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47 Kajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29 Siv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24 500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00 Maars Johnsen klar for Rosenborg18:01 Mareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53 Mann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35 Motorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15 Helten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53 Transportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36 Trump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09 Oslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07 Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37 Frykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29 Dro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57 Tybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45 Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19 Politiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27 Turgåer berget ned fra fjell på Senja11:54 Jensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38 Du vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28 Solskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28 Demonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13 Trump gjenåpner konsulat på Grønland10:12 Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11 Basketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53 – Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49 Russisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36 Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53 Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17 Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28 Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00 Trump truer med toll på fransk vin06:50 Trump roser Danmarks statsminister06:15 Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11 Kina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09 To menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50 Dette skjer i dag05:49 Ernas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30 Dette skjedde i natt05:03 Migranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56 EFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52 Tre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17 Bolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04 Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02 Tutta to slag under par i Canada02:39 Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39 Hovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05 Uruguays president har fått lungekreft02:03 Raja: – En stor seier for Venstre01:16 Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02 To personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44 Mann døde av skadene etter båtvelt i Oppdal00:36 Trump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas
Siste nytt
12:19NorgeNydalens beboere «drukner» i betong12:11PengerTrump revurderer økt handelskrig med Kina10:39NorgeLivstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27VerdenPapuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09NorgePerson funnet død i Sandnes09:43VerdenPassasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06VerdenLivsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02NorgeRegjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41Norge60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39VerdenJournalist drept i Mexico08:16Politikk7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04VerdenMann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52VerdenTo drept av tiger i Nepal06:40VerdenIsraelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35NorgeFotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34VerdenSky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12NorgeDette skjer i dag05:55Verden29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50NorgeDette skjedde i natt05:43NorgeMann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36NorgeEn person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10NorgeMåling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52VerdenTunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54VerdenKim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49NorgeTo tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40NorgePolitiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29VerdenJournalist funnet drept i Mexico03:08SportViktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52VerdenBoris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33NorgePolitileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23Verden68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21NorgeKritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56VerdenScarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27VerdenAvis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58VerdenIsrael skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11Verden400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50SportIngen Messi i Barcelona-troppen22:20SportRemis-rushet fortsetter for Carlsen22:12VerdenG7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10SportZidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18VerdenNordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02SportIngebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42NorgeBil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37VerdenLaksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26SportSalah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18SportRBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09SportWarholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47NorgeKajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29PolitikkSiv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24Verden500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00SportMaars Johnsen klar for Rosenborg18:01SportMareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53NorgeMann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35NorgeMotorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15VerdenHelten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53PolitikkTransportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36VerdenTrump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09MotorOslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07NorgePolitimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37PengerFrykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29PengerDro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57PolitikkTybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45NorgeFylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19NorgePolitiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27NyheterTurgåer berget ned fra fjell på Senja11:54PengerJensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38MotorDu vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28SportSolskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28VerdenDemonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13VerdenTrump gjenåpner konsulat på Grønland10:12NorgeSophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11SportBasketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53Politikk– Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49VerdenRussisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36NorgePolitiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53VerdenForskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17VerdenTysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28NorgeSergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00VerdenTrump truer med toll på fransk vin06:50VerdenTrump roser Danmarks statsminister06:15VerdenNord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11VerdenKina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09NorgeTo menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50NorgeDette skjer i dag05:49NorgeErnas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30NorgeDette skjedde i natt05:03VerdenMigranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56PengerEFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52NorgeTre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17VerdenBolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04NorgePolitiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02SportTutta to slag under par i Canada02:39NorgePolitiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39SportHovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05VerdenUruguays president har fått lungekreft02:03NorgeRaja: – En stor seier for Venstre01:16VerdenBrasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02NorgeTo personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44NorgeMann døde av skadene etter båtvelt i Oppdal00:36VerdenTrump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas
Populært