Nei – lekker bil trenger ikke koste skjorta

Coupe-tradisjonene er sterke hos MErcedes, slik ser C-klasse ut i denne versjonen.
Coupe-tradisjonene er sterke hos MErcedes, slik ser C-klasse ut i denne versjonen.

Prøvekjørt: Det har sannelig skjedd ting hos Mercedes!

Det begynner å bli endel år siden alle bilprodusenter med respekt for seg selv måtte ha minst ém coupéutgave med to dører, slak taklinje og gjerne også litt ekstra krefter under panseret.

De fleste folkelige modellene har blitt borte, men hos de tyske premiummerkene holder coupéene stand.

Mercedes er et godt eksempel på det. De har fortsatt en god bunke coupéutgaver i modellutvalget sitt. Blant dem denne: C-klasse Coupe.

Mercedes har laget en slik versjon av C-klasse i mange år. Designet har ikke alltid vært egnet til å gi det helt store må ha-begjæret, men dagens utgave snudde opp-ned på mye.

Nå er dette virkelig blitt en linjelekker bil, med mange pene og tøffe designelementer.

Dagens C-klasse kom på markedet tilbake i 2014. Nå har den fått en facelift, også på Coupe-utgaven.

Hva er nytt?

Bilprodusentene er gjerne svært flinke til å prate opp faceliftene sine og alt det som har skjedd med bilene i den forbindelsen. På C-klasse er det snakk om hele 6.500 nye og forbedrede deler. Nytt ratt og assistansesystemer kommer fra flaggskipet S-klasse. Den har fått nye LED-lys med 84 individuelt justerbare dioder. Heldigitalt instrumentpanel er på plass, og C-klasse er som eneste bil i denne klassen tilgjengelig med luftfjæring.

Testbilen heter C200. Det betyr at den har en 1,5-liters bensinmotor med såkalt mildhybrid-system under panseret. Vi snakker 184 hestekrefter fra motoren, pluss 16 ekstra fra hybridsystemet. Det høres ganske beskjedent ut i en bil som dette...

Designmessig er det snakk om forsiktige endringer, men noe mer var strengt tatt ikke nødvendig. C Coupe er en lekker bil og blir naturligvis ekstra tøffet opp med AMG-pakker både innvendig og utvendig. Den ser både dyr og eksklusiv ut.

Nytt råskinn: Denne blir billigst

Coupe-utgaven av C-klasse har ikke alltid utpreget seg med lekkert design, det svarer denne generasjonen på.
Coupe-utgaven av C-klasse har ikke alltid utpreget seg med lekkert design, det svarer denne generasjonen på.

Hva er styrker og svakheter her?

Det har vært interessant å følge designutviklingen hos Mercedes de siste årene. Det gjelder både eksteriør og interiør. Etter en lang periode der det virket som Mercedes mente at stjerne i fronten og tradisjonell merkevare var nok til å holde konkurrentene unna, har det skjedd mye.

Bilene har blitt tilført en langt større må ha-faktor, ikke minst gjelder det på interiør. Dagens E-klasse var en liten revolusjon da den kom. C-klasse ser også gjennomført og eksklusiv ut. Her får du følelsen av å kjøre på første klasse, noe som underbygges av støydemping og komfort.

En av mange lekre detaljer i interiøret.
En av mange lekre detaljer i interiøret.

I løpet av testperioden er det ikke vanskelig å se at bilen vekker oppsikt utenpå også. "Det var en stilig Mercedes, men den koster vel en million, eller?" spør en kar som kommer bortom på bensinstasjonen.

Svaret er at den slett ikke trenger å gjøre det hvis du holder seg i skinnet. Men som vanlig på tysk premium: Det er også mulig å bruke veldig mye penger på fint ekstrautstyr!

Kjøremessig er den ikke riktig like hvass som en BMW 4-serie (erkerival, sammen med Audi A5), men den kjennes ganske lettbeint og understellet er stramt satt opp. Kjørestillingen er nært perfekt, med svært gode forseter. 4Matic firehjulstrekk er naturligvis gull verdt på vinteren. Men motoren kunne helt klart hatt mer krefter, for å underbygge det sportslige preget i resten av bilen.

Det er et par år siden vi første gang testet selvkjøringsteknologien til Mercedes, da i en E-klasse. Det merkes at de har finpusset på dette senere. I denne bilen fungerer det klart bedre, blant annet har den mindre av de små og korrigerende rattutslagene som kunne føles litt slitsomme i starten.

Plassen i baksetet holder akkurat for en voksen på rundt 1,80 meter. Noe særlig over det, så er særlig takhøyden det som setter begrensninger.

Dette skjer når den selvkjørende bilen tror du har sovnet

Fallende taklinje gir mindre plass i baksetet, men slik skal det også være på en Coupe!
Fallende taklinje gir mindre plass i baksetet, men slik skal det også være på en Coupe!

Hva koster den?

C-klasse starter i dag på 470.000 kroner, da snakker vi sedan. Coupeutgaven får du fra 507.000 kroner. Automatgir er standard, vil du ha firehjulstrekk starter det hele på 560.000. Det er slett ingen avskrekkende pris for en bil som dette.

Testbilen er imidlertid en god del dyrere. Etter en lang liste ekstraustyr, ender vi på 834.715 kroner. Men da får du til gjengjeld en svært godt utstyrt bil.

Topp 5: Norges billigste med 4x4

Hvem er konkurrentene?

BMW 4-serie og Audi A5 er nevnt, disse konkurrerer nok om mange av de samme kundene. Volkswagen Arteon har fire dører og er en outsider i dette selskapet. En annen outsider kommer fra Toyota og heter GT86. Som du skjønner: Det bugner ikke av biler i denne klassen.

Gjennomført interiør med mange fine detajler, her har Merecedes virkelig tatt tak de siste årene.
Gjennomført interiør med mange fine detajler, her har Merecedes virkelig tatt tak de siste årene.

Vil naboen bli imponert?

C-klasse Coupe har kvaliteter som gjør at mange snur seg etter bilen. At dette er en C-klasse er egnet til å overraske. Her har Mercedes truffet blinken.

Naboen vil neppe tro hva du har betalt for denne

Broom mener:

Hvis du forventer deg en sportsbil, er det én ting som trekker ned: Nemlig motoren. 1,5-literen er tilstrekkelig, men gir ikke noe voldsomt overskudd. 8,4 sekunder på 0-100 km/t er heller ikke tider vi lar oss imponere av i 2018. Det finnes en rekke store familiebiler og SUV-er som er vesentlig raskere enn dette.

AMG-pakke er med på å tøffe opp fronten betraktelig.
AMG-pakke er med på å tøffe opp fronten betraktelig.

Mildhybridløsningen er først og fremst ment å skulle spare drivstoff. Kjørestil har som vanlig mye å si for hva du ender på i praksis, men ned på tilnærmet dieselforbruk kommer du neppe. Offisielt snittforbruk er forresten på 0,67 liter.

Neste motoralternativ er C300. Da får du 2-liters bensinmotor på 258 hestekrefter. Den er vesentlig kjappere og gjør 0-100 km/t på 6 sekunder blank. Prisforskjellen er på bare noen tusenlapper, men denne får du ikke med firehjulstrekk. Så da må du velge hva som er viktigst.

Bortsett fra dette er C-klasse Coupe et svært hyggelig bekjentskap. Her leverer Mercedes varene på et nivå man bør kunne forvente (men ikke alltid har fått) fra dem. Bilen er gjennomført stilig, utenpå og inni. Interiøret holder høy kvalitetsfølelse, samtidig som den er spekket med både viktig sikkerhetsutstyr og ting som er "kjekt å ha".

Hekken er kanskje den mest anonyme delen av dette designet, i alle fall når du ser bilen rett bakfra.
Hekken er kanskje den mest anonyme delen av dette designet, i alle fall når du ser bilen rett bakfra.

Hva mener eierne?

MERCEDES C-KLASSE COUPE

Modell: C200 4Matic
Motor: 1,5-liter bensin + mildhybridløsning
Effekt: 184 + 16 hk hk/280 + 160 Nm 0-100
km/t: 8,4 sek Toppfart: 234 km/t
Forbruk: 0,67 liter/mil
Lengde/bredde/høyde: 4,68 - 1,81 - 1,40 meter
Vekt: 1.585 kilo
Bagasjerom: 380 liter
Pris: 834.715 kroner

Vi har mange vurderinger av C-klasse inne i Brooms bilguide, der eierne forteller om sine erfaringer. Én av dem er også på nye C-klasse Coupe, klikk her for å lese mer:

Visste du at:

– Første C-klasse var i praksis oppfølger til nå etter hvert legendariske Mercedes 190. Debuten var i 1993.

– Frem til 1997 var C-klasse faktisk den minste bilen fra Mercedes. Det året kom A-klasse for første gang på markedet.

– Dagens C-klasse var første bil ut på en ny bilplattform, kalt MRA. Den sørget blant annet for at vekten gikk ned med rundt 100 kilo sammenlignet med forgjengeren.

Dette var noe av det flotteste du kunne bli kjørt i

Her får du rå luksusbil for 150.000 kroner

Slik gikk de fra raring til luksusbil

Rå luksusbil – nå til 1/3 av nypris

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Tyrkia og SDF anklager hverandre for avtalebrudd13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger
Siste nytt
16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenTyrkia og SDF anklager hverandre for avtalebrudd13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger
Populært